Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Mobilról is halásznak adatot

Az adathalász támadások most felfedezett, legújabb formája a mobiltelefonokon tárolt adatokat veszélyezteti.
SecureTest biztonsági cég számolt be először azokról az adathalász támadásokról, amelyek a mobiltelefonokon tárolt bizalmas adatokat veszélyeztetik. A támadók ugyanis meghamisított alkalmazásokat juttatnak el a mobiltelefon tulajdonosok számára. Ezek a szoftverek sok esetben mobil banki alkalmazásoknak tűnnek, de valójában arra képesek, hogy a segítségükkel megadott bizalmas adatokat továbbítsák a támadóknak. E kártékony mobil szoftverek olyan adatok megadására kérik a felhasználókat, amelyek révén bankszámlákhoz is hozzá lehet férni.

Ken Munro, a SecureTest egyik vezetője elmondta, hogy a mobiltelefonok esetében alkalmazott adathalász támadások felismerése nagyon nehéz feladat. Az eddig megszokott emailes illetve webes adathalászat esetében a HTML kód elemzésével, vagy a domainek illetve a linkek vizsgálatával viszonylag nagy hatékonysággal lehet kiszűrni a támadásokat. A kártékony mobil alkalmazások azonban csak nagyon részletes kódelemzéssel vizsgálhatók, és sokszor a kód visszafejtése sem jár eredménnyel.

Ken Munro szerint mihamarabb hatékony megoldásokat kell kidolgozni a mobil adathalászat ellen, és a mobiltelefonok esetében használt - főleg banki - alkalmazások biztonságosabbá tételére is törekedni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mai program

Valamennyi mérkőzés 20.45 órakor kezdődik. Tovább olvasom