Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Mocsai Lajost sokkolta a veszprémi tragédia

Megdöbbentő, ami a játékosaival történt. Ezt monda a bajnok MKB Veszprém vezetőedzője. Mocsai Lajos még Budapesten van, de hamarosan indul Veszprémbe, ahol vasárnap hajnalban egy szórakozóhelyen meggyilkolták Marian Cozmát, két másik veszprémi kézilabda-játékost pedig súlyosan megsebesítettek.
A tréner elmondta, hogy alig talál szavakat, annyira sokkolta a tragédia híre. Egyelőre annyit tud, hogy egy szórakozóhelyen megölték Marian Cozmát, Ivan Pesic és Zarko Sesum pedig életveszélyes állapotban van. A veszprémi kórház intenzív osztályán ápolják őket. Ivan Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott. Sesum pedig koponyaalapi törést szenvedett, az edző úgy tudja, hogy rá arcműtét vár.

Mocsai Lajos úgy értesült, hogy az egyik veszprémi játékosnak, Iváncsik Gergőnek gyermeke született, és ezt ünnepelték meg a játékosok. Úgy tudja, kulturáltan - tette hozzá.

Az edző jelenleg még Budapesten van, de hamarosan indul Veszprémbe. Elmondta, hogy szakmai kérdésekkel egyáltalán nem tud még foglalkozni.

Mocsai Lajos egyelőre nem tudja, megrendezik-e a soron következő meccseket

Az MKB Veszprém KC vezetőedzője, Mocsai Lajos egyelőre még nem tudja, hogy ebben a tragikus helyzetben megrendezik-e a csapat soron következő mérkőzéseit - olvasható a klub hivatalos honlapján.

"Mély megdöbbenéssel és iszonyatos fájdalommal vettem tudomásul, hogy mi történt. Azonnal telefonáltam a kórházba, ahol Mahunka Zsolt, a csapat orvosa tájékoztatott. Sajnos Pesics egyik veséjét ki kellett venni, és Sesum is az intenzív osztályon fekszik, neki a koponyája sérült meg. Elmondhatatlan szomorúságot és elkeseredést érzek. Azt gondolom, ebben a helyzetben a szakma sokadrendű" - mondta Mocsai Lajos.

Olvasóink írták

 • 2. szablya2009 2009. február 08. 22:25
  „A gyurcsány-kormány a miskolci eset kapcsán még a saját rendőrségét is megfélemlítette. A rendőrség szóvivőjét, Váradi Piroskát hazugságra kényszerítette, amikor a szóvivővel azt nyilatkoztatta, hogy A rendőrségnek nincsenek információi arról, hogy az elkövetők romák lettek volna. http://index.hu/bulvar/2009/02/08/kamerak_rogzitettek_a_veszpremi_gyilkossagot/

  Nyilvánvaló, hogy a kormány a cigányok bűnpártolásától sem riad vissza, hogy gyarapítsa az MSZP-SZDSZ szavazóbázist és hatalmát megőrizze.

  Kedves baloldali barátaim, miért nem csapjátok már el gyurcsányt és tettestársait az MSZP éléről. Kihasználnak Benneteket is, Rajtatok is élősködnek. Többet is adhatnátok Magatokra.”
 • 1. gyalogkakukk 2009. február 08. 21:03
  „Egy napilap írta!
  SCC 2009.02.08. 13:24 Idézek:

  "Szeretném részletesen összefoglalni az egész helyzetet. Több éve járok szórakozni erre a szórakozóhelyre és kijelenthetem, hogy egy teljesen normális, kulturáltan szórakozni tudó réteg kedvel szórakozó helye volt ez klub. Az elmúlt 5 évbe mióta idejárok soha egy verekedést nem láttam, max 1szer egy pofon elcsattant, de ennyi. Tegnap este is egy szokásos bulinak indult, ugyan azok az arcok, ismerősök, barátok. Fél 1 fele megjelentek a veszprémi kézilabdázik is, de ez egy természetes jelenség volt, mivel ez egy általuk is gyakran látogatott hely volt. Mindig jól el tudtak vegyülni discoban, tehát soha nem voltak nagyra magukra, hogy ismert sportolok, soha nem nagyképűsködtük. Sőt nagyon közvetlenek voltak (ha ez ember leállt velük beszélgetni akkor gyakran meghívták 1-1 italra), szóval egy szimpatikus társaság benyomását keltették mindig.

  Fél2-2 tájékán mikor kiment az illemhelyre, akkor a beléptetőnél ott ált kb 15 db nagydarab, kigyúrt, kockafejő, barátságtalan kinézetű cigány. Ekkor meg is jegyeztem magamnak, hogy ha ezen az estén nem lesz verekedés, akkor soha (de eszembe sem jutott az, hogy itt majd a kés kerül elő). Lementek a zsúfolt szórakozóhelyre, aminek az lett a vége, hogy többen inkább elhagyták a helyet. Ismerőseim megrökönyödve kérdezték tőlem, hogy honnan került elő ez a társaság, mert soha senki sem látott még ilyet Veszprémben (ezt nem mellé beszélés, mivel évek óta a szombat estéim nagy részét Veszprém vmelyik szórakozóhelyén töltöm, és én sem láttam őket sohasem).

  A cigány társaság látva a szűkös helyet felmentek az emeletre, ahol egy koktél bár van, majd 3 óra magasságában ismét lejötték a picében található disco részre, ahol szinte egyből belekötöttek a pult környékén állókban és így a MKB Veszprém kézilabdázóiba is. A filmekbe illő verekedés egyből kialakult: ordibálás, székdobálás. Ütöttek mindenkit aki épp ott volt. Ekkor a villanyt felkapcsolták, zene leállt majd megpróbálták szétszedni őket. Ezek után kimentek az utcára és kint folytatódott a verekedés. Majd jött a barátom és mondta hogy a Kozmát kint az utcán a bejárat előtt a CIGÁNYOK SZÍVENSZÚRTÁK és ott fekszik az útesten. Mikor kimentünk már ott voltak a mentők, akik több perce élesztették újból, és a rendőrök kérdezgették ki az embereket.

  A konkrét esetet nem láttam, amikor leszúrták, de az előzmények alapján egyértelműen kijelenthető hogy a 15 fős CIGÁNY társaság a tettes. Szerencse a szerencsétlenségben hogy a szórakozó hely meg az utca ahol leszúrták Kozmát az is be van kamerázva.

  Most már csak remélni tudom, hogy tetteseket elkapják és elég nagy lesz a társadalmi felháborodás és a nyomás ahhoz, hogy a rendőrség, politikusok és mindenki őszintén és határozattan kimondja, hogy itt igen is cigányok voltak, és itt az országban komoly baj van a cigánysággal és ez így nem mehet tovább. Nagyon csalódott lennék akkor, ha minden ***os kisebbségi szervezet nyomására ezt az ügyet elbagatelizálnák és egy átlagos szórakozóhelyi késelésként állítanák be, mert ez nem az volt. Itt konkrétan lejött egy cigány társaság, oda ahol korábban soha nem volt balhé, és egyből verekedést provokáltak, és MEGÖLTEK egy és súlyosan megsebesítettek két köztiszteletnek örvendő élsportolót."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz döbbenten áll - az MSZP felháborodott

Az MSZP és a Fidesz is közleményben tudatja, mennyire megrendítette őket a veszprémi tragédia. A… Tovább olvasom