Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Módosítaná a polgárőrségről szóló törvényt az MSZP

Az MSZP arra kéri a kormányt, hogy járuljon hozzá a polgárőrségről szóló törvény módosításához, amellyel egyértelművé tennék: a közbiztonság fenntartása a rendőrség kizárólagos feladata, bárki más csak vele egyeztetve járhat el.
Harangozó Tamás kedden sajtótájékoztatón azt mondta: az általa kezdeményezett törvénymódosítás összhangban van azzal a múlt heti kormányrendelettel, amelynek alapján pénzbírsággal sújtható, aki jogosulatlanul végez közbiztonsági tevékenységet. Véleménye szerint azonban ezen a területen a rendeleti szabályozás nem elég. A szocialista politikus javaslata elengedhetetlennek nevezi, hogy a közrend fenntartását a rendőrség és a polgárőrszervezetek összehangoltan és a rendőrség elsődleges szerepének fenntartásával végezzék, illetve lehetővé tenné az e keretek közül kilépő polgárőrségek tevékenységének felfüggesztését.

A szocialista politikus emellett újból arra szólította fel a kormányt, hogy "két héten belül" a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségben állítsa vissza a nyolcórás foglalkoztatást célzó közmunkaprogramot, a településőrséget, valamint hogy adja vissza a Belügyminisztériumnak a tárcánál zárolt 35 milliárd forintot, amelynek hiánya szerinte a nyár végére "a rendvédelmi szervek teljes összeomlásához vezethet". Ezt hozhatja el Harangozó Tamás szerint az állomány "erkölcsi és anyagi megalázása" is, amelynek jeleként a semmisségi törvényt és a szolgálati nyugdíj elvételét nevezte meg.

Sürgette azt is, hogy a kabinet állítsa helyre a "munkabékét", és vegyen le a napirendről minden, a fegyveres szerveknél dolgozó hivatásos állományt érintő megszorítási tervet.

Olvasóink írták

 • 9. Csonka László 2011. május 02. 16:04
  „maros50-en, szabadságon ???????????????????????”
 • 8. sámson64 2011. április 27. 22:16
  „Nálunk is most alakult a polgárőrség,de sajnos nem igazán működik .Sok fiatal jelentkezett ,de csak azért mert jól hangzik.azzal nem számoltak ,hogy kötelezettséggel jár.Így csak az idősebbek járőrőznek.Viszont a körzeti rendőrrel jó a kapcsolat és az együtt működés.De már kezdik utálnia polgárőröket nálunk,mert idönként megzavarják őket 1 kis vas lopásban.Amit ki is nyilvánítottak ,mert összekenték a kocsinkat egy kis disznószarral.”
 • 7. Csonka László 2011. április 27. 08:49
  „3. bánki 2011.04.26. 22:24 + M.N. gárdista is, csak felül kel emelkednünk a pártpolitika "mocsokjából" Itt nálunk (Kecskés István telep) sikerült! Jó példa + köszönhető, képviselőnk, Nógrádi Tibor, "csapatépítő tréningjének" Itt mindenki "labdába rúghat" nem a "mez" számít, a csapatjáték !!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 6. Csonka László 2011. április 27. 08:37
  „5. sámson64 2011.04.26. 22:53 Köszike az egyetértést !!!!!!! Megoldásához is várok tanácsokat !!!!!!! Köszönöm előre is!”
 • 5. sámson64 2011. április 26. 22:53
  „Az a jó ha sok a ramazuri ,addig se figyelünk a drága új kormányunk piszkos kis trükkjeire.
  Sajnos sok joguk nincs a polgárőröknek,csak annyi mint minden józan ítélő képességű embernek.Csak figyelmeztetheti
  ,de nem léphet fel ellene.”
 • 4. Csonka László 2011. április 26. 22:33
  „Most alakítottunk, lakóhelyemen polgárőrséget. Működési jogkör, az, röhej !!!!!!!! Rendőrséggel együtt adni szolgálatot, az+, már +utáltatták a lakossággal! (önkéntes fakabátgodás+karszalag+évente nagy tivornya) Átolvasva a működési jogkört, jogom van felhívnom a 112. Azon kívül: 0. Finnországban, ott, +védik egymást a lakók, ha kell, puskával, itt, talán vehetünk a támogató pénzből, könnygáz spray-t, persze rendőrségen keresztül! +majd védekezve, fújok, mehetek a bíróságra !!!!!!!! Megyünk "őrjáratozni" !!!!!!!!

  2. dodó 2011.04.26. 21:00 Tasnádival mi van ???????????????”
 • 3. bánki 2011. április 26. 22:24
  „Polgárőr csak ifjúgárdista vagy munkásőr lehet !

  Na persze !”
 • 2. dodó 2011. április 26. 21:00
  „"Pintér Sándor - miután sajtótájékoztatót tartott a településen (Gy.pata) - Farkas Jánosnak, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnökének házában találkozott több helyi cigányvezetővel. Ígéretet tett arra, hogy rend és fegyelem lesz Gyöngyöspatán, nem hagyják, hogy szélsőséges, félkatonai szervezetek tagjai masírozzanak az utcákon(...)"

  Sajnos, a mi jó pintérünk nem beszélt arról, hogy az idős, egyedül élő magyarok legyilkolását is meg kívánják-e gátolni, vagy az nem számít bűncselekmények az új ország még újabb alkotmánya szerint?”
 • 1. klj_54 2011. április 26. 20:47
  „Minek a közbiztonság?
  Ha lenne az nagy baj lenne a kurmányunk számára, hisz zavarosban lehet jól halászni!
  Ennél bővebben:
  http://csutak.nolblog.hu/archives/2011/04/26/Alkotmany/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem változik az üzemanyagok ára

Nem változtat a héten az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból… Tovább olvasom