Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Módosítana a TEK-főigazgató a fegyverhasználati szabályokon

Hajdu János szerint a magyar jogrendszer a fegyverhasználat terén eléggé leköti a rendőr kezét.
Vitát kezdeményezett a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a rendőri szervek és az illetékes minisztériumok között a fegyverhasználati szabályokra vonatkozóan - írja a Magyar Hírlap.

A lap szombati számában megjelent interjúban Hajdu János úgy fogalmazott: a magyar jogrendszer a fegyverhasználat terén eléggé leköti a rendőr kezét, ami a szimpla hétköznapokon helyénvaló, de például egy túszejtésnél már nem feltétlenül. Mint mondta, szeretné, ha a jelenleg érvényes szabályok bizonyos pontjait a közeljövőben módosítanák.

A TEK főigazgatója a szervezetet érő ellenzéki bírálatokra utalva megjegyezte: aki ma azzal akar kampányolni és szavazatokat szerezni, hogy a haza biztonságáért szolgálatban álló embereket, azok tevékenységét folyamatosan sarazza, savazza, s 2013-ban csak a határokig néz, az rémesen rosszul látja ezt a területet. Szavai szerint a terrorelhárítás nem holmi látványos tevékenység, rengeteg a fedett akció, a külföldi partnerek pedig díjazzák a magyar szerv segítségét. "Épp ezért, ha valaki meg akarna szüntetni bennünket, annak nem velem kell megküzdenie, hanem mondjuk az izraeli, amerikai vagy német titkosszolgálatokkal" - fejtette ki Hajdu János.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. mivan? 2013. augusztus 25. 18:34
  „46.SE here Se zádé: Nem értelek, miért kötsz belém. Nem gondolom, hogy hülyeséget írtam volna. Létrehozták a TEK-et. Elvileg törvényesen. Ez nem a fidesz szervezete innentől hanem az országé. Azt kéne csinálnia amire létrehozták!! Egy túlbuzgó vezető ne akarjon nyilatkozni olyanról amiről nem nyilatkozhat. Amúgy lehet jó TEK-es felőlem...”
 • 46. seheresezade 2013. augusztus 25. 12:14
  „mivan?:Egyedul Te ulsz forditva a Pacin,de ugy latod a tobbiek mind hozzad kepest forditva ulnek? MI VAN OCSI SZABIN VAN A SZEMORVOSOD,vagy az IDEGGYOGYASZOD???Csokol SEHERESEZADE.”
 • 45. seheresezade 2013. augusztus 25. 12:02
  „Igaza za van a Hajdu Jancsikanak,Modositani kellene de nem ugy ahogy gondolja.
  A TEK-tol meg kellene VONNI a viseleset is,a Rendorok meg szabadon Lodozhetnenek a TEK-esekre!!
  Egyebkent minden maradna a REGIBEN!
  A TEK-esek eleg nagydarabok felfognak minden Terrorista lovedeket,amire meg nem volt pelda,es ne is legyen.
  Utcalezarasokhoz,Lakodalombiztositashoz NEM KELLLLL FEGYVER,na meg 20 milliard Ft az adofizetok penzebol,mert ezt csinaljak es kapjak a Se.....nyalasert.!”
 • 44. szatyi 2013. augusztus 25. 10:55
  „"A TEK végrehajtja a törvényekben foglaltakat, nem bírálja és nem alkotja azokat. A TEK nem üzenget politikusoknak hanem megvédi azokat. PONT."

  Ez a lényeg, minden más "vélemény" csak sz@rfűrészelés!”
 • 43. mivan? 2013. augusztus 25. 10:23
  „A TEK végrehajtja a törvényekben foglaltakat, nem bírálja és nem alkotja azokat. A TEK nem üzenget politikusoknak hanem megvédi azokat. PONT. Ebben az országban miért ül mindenki fordítva a lovon????”
 • 42. scott1 2013. augusztus 25. 08:12
  „Na viccelj már, mitől lennék frusztrált X_Y?
  Attól, hogy amit veled szemben is leírtam azok mára a tények, ez zavarna engem? Vagy attól, hogy néha már pár óra vagy 2 nap is elég ahhoz, hogy az élet bebizonyítsa, hogy marhaságokat hordasz össze? Esetleg az, hogy az akkori arrogáns lekezelő ellenvéleményedet követően a pofára esésed még karakteresebb?
  Nem, hidd el ez sem zavar! Valóban van indokod nevetni ezen, de max csak kínodban... magadon! :DDD”
 • 41. X_Y 2013. augusztus 25. 07:34
  „34. scott1 2013.08.24. 14:11

  Scotty cica, soha ne hagyd hogy tények megzavarjanak, csak mantrázzad tovább a hülyeségeidet.

  Jót szórakozom rajtad - tipikus példája vagy a frusztrált fideszdroidnak...”
 • 40. _csutak_ 2013. augusztus 24. 18:25
  „@scott1 :
  Valamit nagyon félreértettél barátom :(
  Amit én esetleg félreérhetően írtam ez ügyben:
  "Egy végrehajtó szerv amely ekkora jogosítványokkal rendelkezik, van olyan lehetősége, melyekkel a nyilvánosság kizárásával intézheti a jogszabályi, jogi környezet megváltoztatását."

  Kicsit bővebben:
  A TEK vezetője Orbán szívbéli jó barátja.
  De ha nem lenne az akkor is lévén titkos szolgálat, jelentési kötelezettsége van, melyben taxatíve fel van sorolva mindaz aminek ebben a jelentésnek szerepelnie kell!
  Tehát azon akadályokat is melyek az ő érdemi működésüket zavarhatja, meghiusíthatja.
  Tehát nem a médiának kellene panaszkodnia, hanem beleírni a jelentéseibe minden esetben, hogy márpedig a jogszabályi környezet hol és mivel, miért akadályozza őket az érdemi szolgálat ellátásban?

  Bármilyen hihetetlen, de amikor változott a röndérségi törvény akkor én azt végig olvastam, mert tudnom kell mi az amit tőlem jogszerűen utasításba adhat?
  Tehát nem a 10 sor értelmezése nem okoz gondot, hanem egy egységes jogszabályi környezeté sem!
  Tudom, néha a rövidség az átlagos értelmű egyénnek gondot okoz, mármint amilyen tömören fogalmazok, de én bíztam a te intelligenciádban, azaz feltételeztem a fejlett asszociációs képességet rólad.
  Tévedtem volna?”
 • 39. scott1 2013. augusztus 24. 17:57
  „NP1!
  Felsoroltam tucatnyi témát az elmúlt két évből a teljesség igénye nélkül, amelyek a leginkább politikai indulatokat váltottak/váltattak ki, majd párhuzamot vontam ezen témák utólagos valóságtartalma és bizonyos politikai gondolatkörben élő fórumozótársaink karakteres véleményei utólagos valóságtartalma között!

  Komolyan azt akarod állítani, hogy az ellenzékben és a fórumozótársainkban az elmúlt időszakban felmerülő leghevesebb érzelmeket kiváltó témák, nem voltak többek csak ahogy fogalmaztál is "marhaságok", nem értettél egyet egyben sem velük! És erre ugyan számtalan ellenpélda lenne de te egyetlen egyet se akarsz megosztani? Hát persze! :D”
 • 38. NP1 2013. augusztus 24. 17:08
  „36. scott1 2013.08.24. 15:56

  Állítottál valamit, ráadásul több dolgot egyszerre, homályos általánosságban - viszont nem tudod bizonyítani.
  Tőlem kéred az általad állítottak ellenkezőjének bizonyítását? Furcsa logika.
  Egyébként pedig keressen Neked hivatkozásokat a radai rosseb...”
 • 37. pachakuti 2013. augusztus 24. 16:03
  „Hajdú János a rendszerváltást követően a rendőrség bevetési egységeinél szolgált. 1991-ben részt vett egy kéthónapos kiképzésen az Egyesült Államokban. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálatának, majd jogutódjának, az 1996. szeptember 1-jével létrehozott, két évet megért Központi Bűnüldözési Igazgatóságnak (KBI), és ennek jogutódjánál, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságnak a bevetési osztályán dolgozott; 1999-ben megbízott parancsnoka lett.(...)
  Egy ellene indult, felmentéssel végződött vizsgálat után - a vád szerint 2002 júliusában szükségtelenül erőszakoskodott egy gyanúsítottal -, a 2002-es kormányváltást követően leszerelt. Erről egy 2008-as interjújában úgy nyilatkozott, soha többet nem tér vissza a rendőrséghez.
  Leszerelése után egy volt rendőrökből álló biztonsági csapat élén Orbán Viktor védelmét, illetve a Fidesz biztonsági igazgatójának szerepét látta el civilként több mint 7 éven át.
  A második Orbán-kormány 2010-es megalakulásával világossá vált, hogy Orbán nem kér a Köztársasági Őrezred védelméből. Pintér Sándor belügyminiszter 2010. június 21-én Hajdú Jánost kinevezte a miniszterelnök és a köztársasági elnök védelmét is ellátó Terrorelhárítási Központ létrehozásával kapcsolatos feladatok miniszteri biztosának] Főigazgatói megbízását, valamint a TEK alapító okiratát pedig a 2010. szeptember 1-jei alakuló állománygyűlésen kapta meg. Szeptember 1-jei hatállyal elő is léptették rendőr őrnagyból dandártábornokká. A TEK első embereként Hajdú János vezeti a Terrorellenes Koordinációs Bizottságot, amely a kormánytagokból álló Nemzetbiztonsági Kabinetnek dolgozik alá. A bizottságban helyet kapnak a polgári és katonai titkosszolgálatok, az ORFK, az APEH-hel összevonandó Vám- és Pénzügyőrség, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal képviselői.
  forrás: Wikipédia”
 • 36. scott1 2013. augusztus 24. 15:56
  „NP1!
  Mi nem igaz? Az, hogy általában te is azon véleménykörhöz tartozol, akikhez azok a jóslatok is köthetőek, amiket lentebb felsoroltam? Valóban?

  Egy évnél régebbi cikkeket már nem igazán találni, de persze, ha neked sikerül, akkor szívesen várnám azok elérhetőségét... mert jelen állás szerint a DM online a fenti témákkal még csak nem is foglalkozott! Ami frissebb téma ott már találtam az utólagos magyarázkodásodból!
  De várom a 2011-es és 2012-es hozzászólásaidat az általam leírt témákkal kapcsolatban, amiből kiderül, hogy te szöges ellentétben a többséggel más véleményen voltál! És most marhaságnak tartod mindazt!

  Csak egy hozzászólást tőled amelyben leírod, hogy te nem tartod valószínűnek az államcsődöt, a kórházbezárásokat, a 400 forintos eurót... csak egyet, amellyel igazolod, hogy nem mondok igazat és te bizony legalább egyszer a felsorolt témákban más állásponton voltál!!! :DDD”
 • 35. NP1 2013. augusztus 24. 14:48
  „29. scott1 2013.08.24. 12:37
  NP1!

  "És én is olyanokat fogok majd írni, mint akik megjósolták az államcsődöt, a 400 forintos eurót, az 500 forintos benzint, a minden lakossági támogatását elveszítő kormányt, az ideiglenes szakértői kormányt, az elsöprő ellenzéki választási győzelmeket, az IMF megállapodás elkerülhetetlenségét, a nyugdíjak megadóztatását, az általános ingatlanadót, az új jegybankelnöktől összeomló forintot, Magyarország szavazati jogának elvesztését, a túlzott deficit eljárás további fenntartása miatt elvesző uniós forrásokat, kórházbezárásokat, az unióból kilépő Magyarországot, a Szegeden meg se épül az ELI-t...
  Vagy ezeket is én írtam volna, annak ellenére is, hogy általában te is a felsorolt álláspontot képviselted.."
  - idézd már légyszi amikor én az általad citált marhaságokat képviseltem - ráadásul úgy általában!
  Vagy nem mondasz igazat?”
 • 34. scott1 2013. augusztus 24. 14:11
  „30. _csutak_!

  Azt állítod, hogy a TEK ennek a törvényi hátterét akarja megvalósítani, mindezt úgy, hogy az ellenzéki pártoknak meg semmi kifogása sincs ez ellen?
  Persze ezen nem kell csodálkozni, mert az átlag tüntetőkre nem vonatkozhat az esetleges törvény módosítás, mivel nem a fegyverhasználat eseteit bővítik! A változás azon belül lesz, ahol már eddig is használhattak fegyvert... és akár hiszed akár nem, ebbe továbbra sem tartozik bele a békés tüntető! Aki képes 10 sort értelmezni annak ez nem jelenthetett volna problémát... :D

  X_Y!

  Hát, hogyne, akinek hozzád hasonlóan "magas" az IQ-ja az addig gyaláz valakit 2 forintos euróárfolyam gyengülésnél, azért mert azt merte állítani, hogy ez csak ideiglenes gyengülés, amíg közben 4 forintot visszaerősödött a forint! Miközben az IQ-dal próbáltál villogni, észre se vetted, hogy a "szerszámon" vagy...

  Nem is beszélve arról, amikor kioktattál arról, hogy nem lesz megszüntetve a túlzott deficit eljárás az országgal szemben, meg, hogy majd ezt a témát nem fogom később erőltetni :DDD
  Két nap múlva be is jelentették az eljárást megszüntetését, na ekkora lószersz@mra valóban csak te szoktál futni! Ha gondolod bemásolom az elérhetőségeit a te "magas IQ-d" megannyi bizonyítékának, de szerintem te most sem ragaszkodsz hozzá, a többség meg már tisztában van vele! :D”
 • 33. X_Y 2013. augusztus 24. 13:26
  „26. scott1 2013.08.24. 11:33

  Scotty cica drága, te megint házhoz jöttél a lóalkatrészért :)

  Nem lehet neked könnyű ilyen alacsony IQ-val éldegélni...”
 • 32. lukrecia 2013. augusztus 24. 13:23
  „nem tudom eldonteni ennek a baloldali csurhenek Np 1 vagy Xy a vezeregyenisege?? Teny es valo neha hajazzak egymast”
 • 31. X_Y 2013. augusztus 24. 13:21
  „12. lukrecia 2013.08.24. 09:31

  Definiálhatják a "veszélyes terroristát" úgy is, hogy aki meg akarja dönteni a fidesz hatalmát, az terrorista.

  "Az amerikaiak barmely orszagban megvedik a sajat allampolgaraikat, tehat itt is."

  Kovetkezetesen a TEK ellen is . Mivel a fidesz vezérei az USA-t a "gonosz birodalmának" nevezik, nem túl valószínű hogy ilyen esetben a tök-TEk-re bíznának bármit is. Anno sem bízták a Munkásőrségre az amerikai állampolgárok védelmét.”
 • 30. _csutak_ 2013. augusztus 24. 13:13
  „@scott1:
  " ha "felemelkedek" majd arra a szintre, ami szerinted a magasztos, akkor majd én is az embereket a nyílt utcán agyonlőni akaró tekesekről fogok írogatni? "
  Vita heleyett tény!
  http://www.youtube.com/watch?v=nauxXFj5kWE”
 • 29. scott1 2013. augusztus 24. 12:37
  „NP1!
  És ha "felemelkedek" majd arra a szintre, ami szerinted a magasztos, akkor majd én is az embereket a nyílt utcán agyonlőni akaró tekesekről fogok írogatni?

  És én is olyanokat fogok majd írni, mint akik megjósolták az államcsődöt, a 400 forintos eurót, az 500 forintos benzint, a minden lakossági támogatását elveszítő kormányt, az ideiglenes szakértői kormányt, az elsöprő ellenzéki választási győzelmeket, az IMF megállapodás elkerülhetetlenségét, a nyugdíjak megadóztatását, az általános ingatlanadót, az új jegybankelnöktől összeomló forintot, Magyarország szavazati jogának elvesztését, a túlzott deficit eljárás további fenntartása miatt elvesző uniós forrásokat, kórházbezárásokat, az unióból kilépő Magyarországot, a Szegeden meg se épül az ELI-t...

  Vagy ezeket is én írtam volna, annak ellenére is, hogy általában te is a felsorolt álláspontot képviselted... és a mostanihoz hasonlóan ki lettem oktatva, hogy nem látom a valóságot?
  Valóban ezt jelenti a szintetek? Köszi, de erre a szintre nem akarok eljutni! :DDD”
 • 28. NP1 2013. augusztus 24. 12:13
  „26. scott1 2013.08.24. 11:33

  Elképesztően szánalmas 1 db 1 évvel ezelőtti gyermeteg hozzászólásra hivatkozni - amit akár magad is írhattál.
  Van egy szint az biztos...
  Alatta vagy.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perre megy több volt trafikos

A volt dohányboltosok szerint az átszervezésével sérültek a római egyezményben rögzített emberi… Tovább olvasom