Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Módosítják a ház terveit

Még el sem készült, de információink szerint máris bővíteni szeretnék azt a Ferenczy János utcai lakóházat, amely ugyan szabályosan épült, mégis „kilóg” környezetéből. A műszaki irodán annyit mondtak: érkezett hozzájuk módosítási kérelem.
A Kisalföld úgy értesült, a Ferenczy János utcai háromszintes épületet – amelyről megoszlanak a vélemények – máris bővíteni szeretné tulajdonosa. Ez az az épület, amelyet Kuslits Tibor főépítész állítása szerint a tervtanács állásfoglalása és szakvéleménye ellenére engedélyeztek (Kisalföld, 2006. március 18., A mohóság csapdájában). Az építményről Walter Dezső polgármester – több példát is említve – úgy nyilatkozott: „gyenge építészeti termék... Azért nem tudunk az ilyen törekvéseknek megálljt parancsolni, mert az építtetők megtalálják a minden szabálynak megfelelő kiskaput. Ezek az épületek testidegenek, kiváltják minden jóérzésű soproni ellenkezését.” (Kisalföld, 2006. március 29., Szigorúbb városrendezési tervek készülnek)
Információink szerint a műszaki irodához benyújtott terv szerint a tetőtér beépítésével még két lakás kialakítását szeretnék elérni, plusz az egyik tároló átalakításából újabb üzlethelyiség lenne. Kérdés persze, hogy a hivatal engedélyezi-e. Mert az épület tömege ugyan nem változna meg, de a homlokzata igen és nőne a környezeti terhelés is.
– Valóban érkezett a műszaki irodához az épület módosítására vonatkozó kérelem, de folyamatban lévő ügyről nem adhatok információt – jelentette ki Kuntár Viktória, a műszaki iroda vezetője. Így aztán nem is cáfolta, igaz, nem is erősítette meg információnkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom