Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Módosítják a műszaki vizsgát szabályozó rendeletet

A jövőben külön műszaki vizsgára kell vinni azt a kocsit, amelybe utólag részecskeszűrőt, illetve gáztartályt építenek.
Továbbá kiegészül a jogszabály a trolibuszok kötelező műszaki vizsgáztatásával is - a nemzeti fejlesztési miniszter rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A jelenlegi szabályok szerint külön műszaki vizsgára kell vinni az autót, ha vonóhorgot vagy megkülönböztető jelzést szerelnek rá, a motorkerékpárt, ha oldalkocsi csatlakozót kapott, illetve az autót és a motorkerékpárt akkor is, ha azon engedélyezett változtatást végeztek.

A tervezet kiegészíti ezt a felsorolást két ponttal. Az első kötelezővé teszi a műszaki vizsgát az engedélyezett részecskeszűrő utólagos beépítésekor, illetve akkor is, ha jóváhagyott gáz üzemanyag ellátó rendszert kap a kocsi.

A rendelet kiegészül a trolibuszokra vonatkozó külön rendelkezésekkel is. Így például a troli csak akkor kaphat forgalomba helyezési engedélyt, ha a pályahálózat üzemeltetője igazolja: a troli elektromos és biztosító berendezései kompatibilisek az energiaellátó rendszerrel. Ha a troliban van belsőégésű motor is, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli közlekedést, akkor erre a különleges felépítményű járművekre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Az ilyen motor olyan erőgép, amely nem jármű meghajtására szolgál - legalábbis a jog szerint.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. augusztus 29. 22:25
    „Hurrá!Adunk az olcsóság pofájának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két súlyos baleset történt Érden

A balesetekben egy motoros, illetve egy kerékpáros szenvedett súlyos sérüléseket. Tovább olvasom