Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Módosítják a TF tanrendjét és kreditrendszerét

A változtatások felkerülnek a kar intézményi honlapjára, így a jövő héten megkezdődő tanévben a hallgatók a tanulmányi kötelezettségükről pontosan tájékozódhatnak.
A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) módosítják a curriculumot (tanrendet) és a kreditrendszert.

Az egyetem pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a TF-en délelőtt rendkívüli kari tanácsülést tartottak. Az ülésen a tanulmányi dékánhelyettes, Hamar Pál professzor előterjesztésében megvitatták a kar kreditátviteli bizottsága és szakmai felelősei által jóváhagyott, a TF curriculumában és kreditrendszerében végrehajtandó módosításokat. Az előterjesztést a kari tanács szótöbbséggel elfogadta.

A változtatások felkerülnek a kar intézményi honlapjára, így a jövő héten megkezdődő tanévben a hallgatók a tanulmányi kötelezettségükről pontosan tájékozódhatnak - tették hozzá.

A hvg.hu július 23-án írt arról, hogy ismeretlenek rendőrségi feljelentést tettek befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával a TF idei diplomaosztóján történtekkel kapcsolatban, s az egyik érintett hallgató egy sportügyekben illetékes fideszes politikusnak, Lasztovicza Jenőnek a fia.

A cikk szerint július közepén L. J. és Gy. Zs. ünnepélyes keretek között, több tucat évfolyamtársukkal együtt átvették a testnevelő-edző szakos diplomájukat Tóth Miklós dékántól. A portál szerint a dékán is, a hallgatók is tudták: az államvizsga előtt a két egyetemistának összesen 15 jegye hiányzott az abszolutóriumhoz. A cikk állítása szerint "a dékán a saját, frissen szerzett kódja segítségével igazolta a hiányzó krediteket az intézmény elektronikus nyilvántartásában, és Hamar Pál oktatási dékánhelyettes, illetve Hrabacsik Mihály tanulmányi osztályvezető segítségével tette hivatalossá az ügyet".

Lasztovicza Jenő fideszes országgyűlési képviselő az MTI-nek az írás megjelenése napján cáfolta a cikkben foglaltakat, annak közzétételét jogtalannak, méltánytalannak és etikátlannak nevezte. Két nappal később a Veszprém megyei napilapnak a politikus úgy nyilatkozott: "Rendszerhiba lehet, úgy gondolom, hiszen az egyetem szabályzata szerint ha valamelyik hallgatóval gond van az államvizsga előtt, azt jelezni kell az ügyintézőnek. Ezt nem tette meg senki, engedték a diplomamunka elkészítését. Az ötös lett, megvédte a fiam, időpontot kapott az államvizsgára. Másfél hétig készült rá, de a vizsga előtt pár nappal kapott egy e-mailt, hogy nem vizsgázhat. Úgy gondolom, sem a szülők, sem a gyerekek nem hibáztak, hiszen senki nem jelezte feléjük a hiányosságot" - mondta a Naplónak Lasztovicza Jenő.

A rendőrség közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a cikkel összefüggésben. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-nek július 24-én azt mondta: az ügyben névtelen feljelentés érkezett a BRFK gazdaságvédelmi főosztályára.

A Semmelweis Egyetem augusztus 2-án tájékoztatta arról az MTI-t, hogy a Testnevelési és Sporttudományi Karon lezárult az államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indított belső vizsgálat első szakasza, s ennek nyomán a rektor felfüggesztette Tóth Miklós dékán és Szalma László dékánhelyettes vezetői megbízását. Akkor azt írták: Szél Ágoston rektor a tényfeltárás nyomán a kar zavartalan működésének biztosítása érdekében hozta meg döntését, egyidejűleg Mandl József professzor személyében rektori biztost nevezett ki a kar élére.

Az egyetem csütörtökön azt közölte: Szél Ágoston rektor további vizsgálatot rendelt el a TF-en.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrkézre került a gázoló

A rendőrség megtalálta azt a férfit, aki autójával augusztus 19-én Halmajon elgázolt egy 25 éves helybéli fiatalt, aki súlyosan megsérült. Tovább olvasom