Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Módosul a szerencsejáték törvény végrehajtási rendelete

Hivatkozik a törvény előírására, amely szerint 200 méteren belül nem működhet kártyaterem ifjúsági-, gyermek-, oktatási- vagy nevelési intézménytől.
A szerencsejáték törvényben meghatározott, a kártyaterem létesítéséhez szükséges védőtávolságot részletezi egyebek mellett a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

A szerencsejáték törvény végrehajtási rendeletét módosító tervezet hivatkozik a törvény előírására, amely szerint 200 méteren belül nem működhet kártyaterem ifjúsági-, gyermek-, oktatási- vagy nevelési intézménytől, ifjúsági klubtól, egyházi- vagy egészségügyi intézménytől, továbbá játékkaszinótól sem. Bár utóbbi meglepő lehet, de a törvénybe csak 2010 tavaszán került be a kártyaterem, ezért a már működő kaszinókat akarta ettől a konkurenciától védeni a törvényhozás.
A tervezet részletezi, hogy mi minősül oktatási, illetve nevelési intézménynek. A sor az óvodával indul, az általános- és középiskolán át a diákotthonig tart.

Megadja a 200 méteres védőtávolság mérési módját is. A védett intézmények közterületről nyíló főbejárata, valamint a kártyaterem főbejárata közti különbségnek kell 200 méternek lennie. A mérést úgy kell elvégezni, hogy a két főbejárat között - a KRESZ szabályai szerint - a közterületen, gyalogosan kell megtenni az utat.

Miután a hatályos végrehajtási rendeletben nem szerepel a kártyaterem, így a módosítás rögzíti az engedélyezés igazgatási szolgáltatási díját is. Ez asztalonként 18 ezer forint, a törvény szerint legalább 5 asztalnak kell lennie egy ilyen teremben.

Olvasóink írták

  • 2. szatyi 2012. december 27. 15:20
    „Nincs is ennél fontosabb tennivaló a törvényhozásban!”
  • 1. queenmargareth1 2012. december 27. 13:59
    „na, jót röhögtem:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-szóvivő: tündérmese helyett rémálmot hozott ez az év

Török Zsolt szerint a rémálom jövőre egy 850 milliárd forintos megszorítással folytatódik. Tovább olvasom