Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Módosulnak a volt államfőket megillető juttatások

Az Országgyűlés csütörtökön elfogadta a korábbi államfőket megillető juttatásokról szóló törvényt, a jogszabály rögzíti, hogy csak akkor kaphat lakást a volt köztársasági elnök, ha korábban más közjogi tisztség betöltésének jogcímén még nem szerzett lakáshasználati jogosultságot.
Az Országgyűlés 275 igen, 74 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett hagyta jóvá a kétharmados támogatást igénylő, a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló törvény módosítását. Nemmel az MSZP- és a Jobbik-frakció szavazott.

A jogszabály kitér arra is, hogy a volt köztársasági elnöknek - kérelmére - ha ötéves hivatali idejét kitöltötte, megfelelő lakáshasználati jog jár, s e jogosultság a volt államfő halála esetén az özvegyét is megilleti.

Olvasóink írták

  • 2. Lutetia 2010. július 23. 15:49
    „Esetleg az MTI-jelentés arra is kitérhetett volna, hogy az új törvény értelmében már 2 év köztársasági elnökség elég lesz ahhoz, hogy valaki élete végéig tartó autóhasználathoz jusson az állam - azaz az adófizetők - költségére. Indoklás persze nincs.
    Bízvást nevezhetnék a törvény "lex Schmitt"-nek.”
  • 1. deszkás 2010. július 23. 08:16
    „A legnagyobb gond ez,vajon miért? Majd később ez is kiderül.Mintha eddig rangján alul kezeltük volna.Bár ha olyan személyről van szó az alkotmányt is módositjuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy szerint rendkívüli volt az elmúlt 56 nap

Mesterházy Attila egyetért a Fidesz frakcióvezetőjével abban, hogy rendkívüli volt az elmúlt 56 nap,… Tovább olvasom