Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Mojszejev Táncegyüttes a téli fesztiválon

A Győri Téli Fesztivál keretében ismét a megyeszékhelyen vendégeskedik a világhírű Mojszejev táncegyüttes. December 23-án 19 órától a győri Egyetemi Csarnokban mutatják a Karácsonyi álmok című új előadásukat.

A Mojszejev Együttest a tánc iránti megszállottság vezérli. Vezetőjük már gyerekként ámulattal figyelte a különböző népek táncait. Ennek eredményeként az orosz kultúrát és a világ népeinek táncait bemutató számtalan sikeres koreográfia készült. Ezekből ad áttekintést a decemberben Magyarországon is bemutatásra kerülő ünnepi műsor. Olyan színpadi táncműveket láthatunk, amelyek a nagy orosz tél karácsonyi hangulatát és egy képzeletbeli utazáson a világ népeinek táncait mutatják be. A Mojszejev előadásokon a nézőket mindig ámulatba ejti a táncosok technikai felkészültsége, virtuozitása, a szemet kápráztató látvány - a csodálatos kosztümök, a mosolygó arcok, a táncok rajzolata. A közönség szeme láttára történik meg a csoda, s mindenki úgy érzi, valami varázslatnak volt részese.

Az együttes hozzánk 78 fős tánckarral, több mint ezer jelmezzel érkezik és különös szeretettel készül az előadásokra, hiszen Magyarországra, mint nagy sikereik helyszínére emlékeznek. Arra is készülnek, hogy az ünnepi hangulatban különösen varázslatos előadással kápráztassák a győri közönséget.

 Az előadás december 23-én 19 órakor lesz az győri egyetemi Sportcsarnokban. Jegyek kaphatók: A Kisalföld Volántourist irodában (Győr, Sopron, Mosonmagyaróvár) és a Tourinform irodában, Győrben.

 

 


A MOJSZEJEV EGYÜTTES 2002 KARÁCSONYI TURNÉJÁNAK MŰSORA

I. rész 1./ “Hóvihar" 2./ “A három juhász" – azerbajdzsan tánc 3./"Kazanyi tatárok tánca 4./ “Agyafúrt Makanu" – moldovai szvit 5./ “Régi városi francia négyes" – “Képek a múltból" c. ciklusból 6./ “Partizánok" – tánckép

II. rész 1./ “Egy nap a hajó fedélzetén" – flotta szvit 2./ “Egyiptomi tánc" 3./ “Szirtaki" – görög szvit 4./ “Gaucho" – argentin pásztortánc 5./ “Két kis legény küzdelme" 6./ “Gopak" – ukrán tánc 7./ Meglepetés - virtuóz magyar tánc

Ezt az ünnepi ajándékot a 94 éves Igor Mojszejev, az együttes alapítója, az 50 éve koreografáló Mester maga készíti.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazán szép esténk volt

Összegyűlt a publikum: kiskosztümös hölgyek öltötték karjukat nyakkendős urakba, vállalkozók és… Tovább olvasom