Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Molnár Csaba: az NFM adós a trafikpályázat adataival

A Demokratikus Koalíció alelnökének közlése szerint bár a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) bírósági döntés kötelezi egyes, a trafikpályázatokkal kapcsolatos adatok kiadására, a tárca a szerdai határidő ellenére nem tett ennek eleget, sőt, 25 millió forint fénymásolási költséggel "fenyegeti" a DK-t.
Molnár Csaba erről szerdán, sajtótájékoztatón beszélt, emlékeztetve arra, hogy az általuk indított perben született bírósági döntés alapján ki kell adni a bíráló bizottság tagjainak nevét, az elbírált értékelési lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket.

Azt mondta, szerdán jár le a határidő, de a tárca egyelőre "egyetlen sort írást" sem küldött el számára, kiadott viszont egy közleményt, amelyikben a bíráló bizottság tagjainak nevét ugyan nyilvánosságra hozták, de a másik két adat kapcsán határidő-hosszabbítást kértek.

Egyébként pedig "megfenyegettek" azzal, hogy 25 millió forintot fognak elkérni a fénymásolás miatt – tette hozzá Molnár Csaba, hozzátéve: ezt elfogadhatatlan cinizmusnak tartják. Az összeg kifizetése meghaladja a DK anyagi lehetőségeit, ráadásul a bírósági ítélet indoklásából is kiderül, hogy felperesként elsődlegesen azt kérte, elektronikus úton hozzák nyilvánosságra az adatokat - mondta.

A névsorból Molnár Csaba szerinte látszik, hogy a bíráló bizottságban "csak és kizárólag kormányzati emberek ültek".

Nem házszabályi, hanem politikai kérdés, hogy Kónya Péter és a Szolidaritás csatlakozik-e a DK-hoz, mert csak akkor lehet elgondolkodni azon, hogy valakit beengedjenek egy ház ajtaján, ha az illető bekopog – felelte egy más témában feltett kérdésre Molnár Csaba. Hozzátette, hogy Kónya Péter és a Szolidaritás "nem kopogtatott a DK ajtaján", és semmilyen formában nem folytatnak tárgyalásokat.

A fejlesztési minisztérium kedden azt közölte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla által jogerősen helybenhagyott elsőfokú ítélet alapján az előírt határidőn belül,

keddig postán küldött levelében tájékoztatta a felperest a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásában 2013. május 13-ig részt vevő, bíráló bizottsági tag nevéről. A tárca kiadja a 2013. május 23-ig benyújtott és elbírált értékelő lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket is - tudatták. Jelezték, a minisztérium megkezdte a mintegy 15 ezer darab pályázathoz kapcsolódó dokumentumok másolásához szükséges munka előkészítését, de a határidő meghosszabbítását kéri a bíróságtól az iratok mennyisége miatt. Azt is közölték, hogy a fénymásolás költsége a minisztérium becslése szerint elérheti a 25 millió forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: meg kell kezdeni a tárgyalásokat Macedónia EU- és NATO-tagságáról

Macedónia európai uniós és NATO-csatlakozási tárgyalásainak mihamarabbi megkezdését szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten. Tovább olvasom