Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Molnár Csaba: meglepő és felesleges Puch ingerültsége

Molnár Csaba szerint meglepő és felesleges az az ingerültség, amellyel Puch László, az MSZP pártigazgatója Gyurcsány Ferencről és szándékairól nyilatkozott az fn.hu-nak adott interjúban. A volt miniszterelnök vezette Demokratikus Koalíció Platform alelnöke az MTI-nek azt mondta: Puch állításával szemben nem céljuk az MSZP elfoglalása, és az sem, hogy új pártot alapítsanak.
Puch László az fn.hu-n kedden megjelent interjúban arra kérte Gyurcsány Ferencet, hagyja békén az MSZP-t, és ne ártson tovább. Szerinte a szocialista párt alapvető érdeke, hogy vezetésében megszűnjön a jelenlegi kétfejűség, miközben a volt kormányfő úgy kalkulál, minél rosszabb állapotba kerül az MSZP, annál nagyobb esély nyílik előtte a párt elfoglalására. "Türelmetlen, impulzív, a cél érdekében semmilyen eszköz sem drága neki, forradalmi hevületében mindent fölrúg, lebont. Csakhogy soha semmit nem épít a romok helyén" - mondta a volt miniszterelnökről Puch László, hangsúlyozva, ha Gyurcsányban nincs belátás, "egyetlen lehetőségünk marad: a politikai elszigetelés".

Molnár Csaba szerint Puch László félreérti törekvéseiket és a baloldalon zajló folyamatokat. A Gyurcsány-platform alelnöke az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: hibás értelmezés, hogy a volt miniszterelnök szemben áll az MSZP-vel, sőt, szerinte "Gyurcsány kontra Mesterházy ügy sincs a szocialista pártban". Kitért arra: bár Puch az ellenkezőjét állítja, a Demokratikus Koalíció pártszavazási kezdeményezését sokan támogatják az MSZP-ben, ezt mutatja, hogy két nap alatt több mint ezeregyszáz aláírást gyűjtöttek mellette.

Molnár Csaba úgy vélte, Puch László "ingerültségét" a pártszavazási kezdeményezés szülhette, de - folytatta - a pártigazgató nyilatkozatának "hőfoka" már csak azért is indokolatlan, mert az MSZP elnöksége és frakciója is úgy döntött, hogy a pártszavazás kiírására kéri a választmányt.

A Demokratikus Koalíció vezetőinek nincsenek hatalmi ambíciói - válaszolta Molnár Csaba a párt elfoglalásának esetleges szándékát firtató kérdésre. Mint mondta, céljuk az MSZP megújítása, és ennek az elképzelésnek a baloldal egymilliós szavazótáborában is nagy a támogatottsága.

Olvasóink írták

  • 1. saturnus 2011. május 17. 16:05
    „Nem kell meglepődni félti a politikai állását.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: pótköltségvetésre lesz szükség

A szocialisták szerint több ok miatt is pótköltségvetésre lesz szükség: egyrészt azért, mert az… Tovább olvasom