Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Molnár: meg kellene szüntetni a gyógyszerek ingyenességét

Az egészségügyi miniszter szerint indokolt és hatékony lépés lenne, ha bevezetnék, hogy a jelenleg ingyenes gyógyszerekért a jövőben minimális térítési díjat kelljen fizetni. Molnár Lajos erről a Nap-keltében beszélt.
Az ingyenesség növeli a gyógyszerfogyasztást, amelynek mértéke óriási Magyarországon - mondta Molnár Lajos azzal kapcsolatban, hogy az egészségügy átalakítási javaslatait tartalmazó Zöld könyv keretében, a társadalmi vitát követően, augusztus 31-ig döntés születik a gyógyszertámogatások átalakításáról is.

Az átalakítás hosszú távon garantálhatja a kiszámíthatóságot - mondta az egészségügyi miniszter, hangsúlyozva, hogy racionális rendszerre van szükség, olyanra, amely a hatékonyabb gyógyszereket támogatja.

Molnár Lajos beszélt arról, hogy augusztus 31-re lesz döntés a biztosítás-felügyelet létrehozásáról. Ennek elsődleges célja, hogy az a mintegy félmillió ember, akik jelenleg nem fizetnek tb-járulékot, a jövőben ezt ne tehessék meg. Lényegesnek nevezte a tárcavezető, hogy a felügyelet ellenőrzi majd, mire használják a befizetett járulékösszeget, mert annak az egészségügyi rendszerben a lehető legjobban kell hasznosulnia. A biztosítás-felügyelethez tartozna a nyilvánosság garantálása is: az, hogy az emberek képet kapjanak arról, melyik kórház hogyan dolgozik. A biztosítottak pénzére vigyázni kell, ellenőrizni kell, hogy mire költenek - hangsúlyozta a miniszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen a takarékos otthon?

Ha kellő figyelmet fordítunk a lakás építésekor, átalakításakor az alapvető kellékek beszerzésére, nem csak anyagilag járunk jól, hanem környezetünket is kíméljük. A takarékos megoldások némelyike ráadásul nem is annyira pénz, mint inkább odafigyelés kérdése. Takarékos tippek ingatlantulajdonosoknak. Tovább olvasom