Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Molnárné Baksa Mária

Molnárné Baksa Mária, a mosonmagyaróvári Haller-iskola tanára boldog embernek tartja magát, hiszen azt teszi, amit szeret.

Kategória: általános iskolai tanár

Név: Molnárné Baksa Mária
Haller tagiskola, Mosonmagyaróvár

Molnárné Baksa Mária, a mosonmagyaróvári Haller-iskola tanára boldog embernek tartja magát, hiszen azt teszi, amit szeret: szeretettel és odaadással oktatja és neveli a rábízott tanulókat. Számára öröm a munka, hiszen szívesen tölti idejét diákjai között.

Molnárné Baksa Mária jelenleg a mosonmagyaróvári Haller-iskola matematika–fizika szakos tanára. Huszonöt éve kezdte a pedagóguspályát. Több mint két évtizedig tanított a máriakálnoki Herman Ottó Általános Iskolában, ahol nyolc évig (1997-től 2005-ig) ellátta az intézményvezetői teendőket is. Nagyon megszerette az ottani közösséget, jól érezte magát a családias hangulatú tanodában. Nehéz volt eljönni onnan, kiszakadni az összeszokott közösségből, ám az élet úgy hozta, hogy az idei tanévet új munkahelyen kezdte. Tavaly szeptembertől a máriakálnoki általános iskola ugyanis a Haller-iskola tagintézményeként működik tovább, Molnárné Baksa Mária pedig átkerült a központi iskolába, ahol elsősorban a szakközépiskolai osztályok tanulóit készíti fel az érettségire matematikából. Az új helyzet sok munkával jár, hiszen a tanárnő a tanítás mellett tanul is: az egyetemi kiegészítő szakot végzi. A sok iskolai elfoglaltságot nehéz összeegyeztetni a családdal, de családtagjai szerencsére megértők és mindenben támogatják.
Molnárné Baksa Mária szívesen emlékszik a Máriakálnokon eltöltött évekre, az ott elért sikerekre.

– Büszke vagyok rá, hogy az országos kompetenciaméréseken mindvégig a felső harmadban végzett az iskola. Több országos tanulmányi és sportversenyen is sikeresen szerepeltek tanítványaink, ami egy kis iskolában nagy eredménynek számít. Sok ötletemet sikerült megvalósítanom a tantestülettel közösen. Kollégáim egy emberként mellettem álltak, közös erővel, összefogással szép hagyományokat teremtettünk, amik ma is működnek. A „kálnoki agymozgató" és a természetismereti versenyen évek óta száz fölötti a résztvevők száma. Szép tradíció a karácsonyi muzsika is: advent utolsó vasárnapján a kálnoki tanulók zenés, verses műsorral köszöntik a község lakosságát. A turisztikai szakosztállyal évente több alkalommal kirándulni, túrázni vittük a gyerekeket. Sok helyre eljutottunk, a rengeteg közös élmény máig elevenen él bennem. E kirándulásoknak a természet megismerésén, a környezettudatos nevelésen túl közösségformáló ereje is volt. Ennek hatására vette fel az intézmény Herman Ottó nevét.

akner Eszter, 11. c: – Mindent megtesz a sikereinkért. Ha valami problémánk van, szívesen segít még iskolán kívül is. Pozitív kisugárzása átsegít bennünket a gondokon.

Vincze Tamás, 11. c: – A tanárnő szakmailag jól felkészült, nagyon jól tanít, érthetően magyaráz. Nagyon emberséges és gyermekcentrikus, amiért nagyon kedveljük.

Szűcs Gergő, 10. c: – Marcsi néni érthetően és jól elmagyarázza a tananyagot, nagy tudású pedagógus. Sok diák kedveli, mert segítőkész és nagyon kedves.

IGAZGATÓ:Pápainé Németh Éva
Pápainé Németh Éva, a máriakálnoki tagiskola vezetője: – Molnárné Baksa Mária 1982-től a múlt évig dolgozott az iskolában. Igazgatói tevékenysége alatt jó nevelői közösség alakult ki az intézményben. Több körzeti tanulmányi verseny és helyi program elindítása fűződik a nevéhez. Nyugodt, kiegyensúlyozott személyiség, amolyan „tyúkanyó" típus, akiből sugárzik a gyerekek szeretete. Rendkívül jóindulatú, bármikor szívesen segít a hozzá fordulóknak. Tanítványai a ballagás után is gyakran visszajárnak hozzá.

AJÁNLÓ: Király Angéla
Molnárné Baksa Máriát egy volt tanítványa, Király Angéla ajánlotta a katedrák kedvencei közé: – Rá is igaz, amit fontosnak tartok, hogy a gyerekeket egyéniségként kezelte. Mindent értékén mért, sose bántott meg bennünket. Ha bármi bajunk volt, mehettünk hozzá, de nemcsak akkor. Nem fitogtatta a tekintélyét, mégis volt neki. Óriási szeretettel, rengeteg munkával tanított nekünk nemcsak matematikát, hanem – szó szerint – minden mást. A lénye, a kisugárzása, folyamatos vidámsága és őszintesége tette igazi példaképpé. Szinte az összes iskolai kirándulást ő szervezte, a városnézéseken kimagasló műveltségéről győzött meg bennünket. Rengeteg túrát is szervezett, ahol gyakorlott túravezetőként a természet szeretetére, a „zöldben" való helyes viselkedésre nevelte a diákokat.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyös

szabályok

A múlt héten hatályba lépett rendezési terv Belváros, Kisbácsa, Bácsa és Sárás számára előnyökkel… Tovább olvasom