Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Molotov-koktéllal kínáltak meg egy boldogkőváraljai házat

Szombat hajnalban Molotov-koktélt dobtak egy házra a Borsod megyei Boldogkőváralján. A település utolsó házának egyik sarka és ablaka pörkölődött meg a rádobott Molotov-koktéltól.
Félnek, nem mernek otthon aludni, ezért valószínűleg rokonokhoz mennek egy időre - ezt mondták annak a családnak a tagjai, akiknek Molotov-koktélt dobtak a házukra szombat hajnalban a Borsod megyei Boldogkőváralján. Senkinek sem esett baja, az épület nem lakhatatlan. Továbbra sem tudni, ki vagy kik támadhattak a házra.

A település utolsó házára szombat hajnalra dobtak Molotov-koktélt. A családfő, a felesége, kisfiuk és annak öccse aludt bent a támadás idején, a nagyobbik lány éppen nem volt otthon. Az esetet senki sem látta.

A családfő a Független Hírügynökség tudósítójának azt mondta: hajnali négy órakor vették észre, hogy ég a ház egy kisebb része és az egyik ablak. A férfi úgy nyilatkozott: éppen dolgozni indult, amikor megérezte a füstszagot, majd a lángokat is meglátta. Eloltotta a tüzet, és szólt a szomszédoknak, ők értesítették a rendőrséget.

A ház egyik sarka és egyik ablaka pörkölődött meg, de az ablaküveg nem tört be, az épület nem vált lakhatatlanná. A kiérkező rendőrök egy összetört üveget találtak, valószínűleg ez okozhatta a tüzet. Egy másik Molotov-koktél valószínűleg visszapattant a ház faláról, ezt sértetlenül találták meg a fűben.

Napközben kupakokat találtak helyi fiatalok a település buszmegállójában, illetve onnan néhány méterre lábnyomokat és egy megperzselődött pólót. Elképzelhető, hogy ezeket a Molotov-koktél készítéséhez használhatták. A fiatalok szóltak a polgárőröknek, akik értesítették a rendőrséget. A polgárőrök szerint a tettes vagy tettesek talán a buszmegállóban készítették el a Molotov-koktélokat, mert a benzin szagát is érezni lehetett.

A rendőrség ismét kiment a helyszínre, rögzíteni az új nyomokat.

Korábban

Szombat hajnalban érkezett a bejelentés az encsi rendőrkapitányságra, hogy egy helyi lakos füstszagot érzett, amikor hajnalban kilépett a házából, majd észrevette, hogy házának egy része és ablaka megpörkölődött, mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek.

A kiérkező rendőrök egy összetört Molotov-koktélt találtak, valószínűleg ez okozhatta a tüzet. Egy másik valószínűleg visszapattant a ház faláról, és el sem tört, sértetlenül találtak rá a fűben.

A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított az ügyben. Elsődleges információik szerint az esetnek nincs köze a korábban történt hasonló bűncselekményekhez.

Olvasóink írták

 • 6. Yucca 2009. május 30. 21:12
  „Basszus! Hónapok óta most először moderálták a hozzászólásomat, pedig csak egy elírást és a gusztustalan címet tettem szóvá, tök normális szavakkal! Ezt nem hittem volna, komolyan! Ugyan kinek van ehhez joga és gyomra?”
 • 5. smalltown 2009. május 30. 17:18
  „eleg cinikus a cimadas.... a kommentekrol nem is beszelve.:(”
 • 4. atipusos 2009. május 30. 15:49
  „"...még-még-még, ennyi nem elég!"”
 • 3. dodó 2009. május 30. 15:43
  „"A Borsod megyei község egyik házát a kora hajnali órákban érhette a támadás, az ott lakó cigány család tagjai azonban már csak a nyomait tapasztalták kora reggel. A ház tulajdonosa akkor vette észre a gyanús nyomokat, mikor hajnalban kiment az udvarra vizelni...
  A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, de a jelek arra utalnak, hogy a korábbi, cigányokat ért hasonló támadásokhoz a mostani esetnek egyáltalán nincs semmi köze. Az ügy súlyára való tekintettel a nyomozást átvette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság." /HavariaPress/

  Hogyan is lenne! Hajnali időpont, moltov koktél, falu széle, cigány család...

  Csak nemhátrálnak ki drazséék a rászista sorozatgyilkosság-megszervezett bosszúálló csoport teória mögül?
  Van elég dolguk, most, hogy az FBI elutasította a rasszista támadást, sőt (talán a segítségükkel) megkerült a tatársztgyörgyi gyilkos és a rendőrpalota elleni géppisztolyos támadók (akkori meghatározásuk szerint terroristák), akik jivétel nélkül cigányok!!!
  Nincs könnyű dolga a drazsé-bencze párosnak, annyi biztos!”
 • 2. Yucca 2009. május 30. 14:57
  „Fogadni mertem volna rá, hogy semmi köze a korábbiakhoz! De a lényeg, hogy senki sem sérült meg!”
 • 1. Johnson 2009. május 30. 13:47
  „Fenébe már a sok uzsorakamatnak,sokan elfelejtik a tényt,hogy a kölcsönt vissza is kellene perkálni,innen induljanak már ki a zsaruk! ukmukkfukk,csak nem a gólya hozza a benzines üveget..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felesége miatt vették le a képernyőről Balót

A köztévé vezetői amiatt döntöttek a választási műsorok állandó vezetőjének pihentetéséről, mert felesége az egyik induló párt listavezetője. Tovább olvasom