Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Molotov-koktélos támadás: két férfit őrizetbe vettek

Őrizetbe vette a rendőrség a Molotov-koktélos támadókat Boldogkőváralján. A két helyi fiatal férfit vasárnap fogták el.
Az ügy hátterében valószínűleg egy korábbi nézeteltérés áll - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A településen szombat hajnalban dobtak Molotov-koktélokat egy házra.

A támadásban a település utolsó házának egyik sarka és ablaka pörkölődött meg. A kiérkező rendőrök egy összetört Molotov-koktélt találtak a helyszínen, egy másik pedig valószínűleg visszapattant a ház faláról, így az sértetlenül hevert a fűben. A támadás idején a tulajdonoson kívül négyen voltak az épületben, köztük egy fiatalkorú és egy gyermek. A tüzet a ház tulajdonosa oltotta el, aki felébredt a zajra.

A rendőrök vasárnap egy 19 és egy 20 éves férfit vett őrizetbe. A nyomozás eddigi adatai szerint az ügy hátterében egy korábbi nézeteltérés és kocsmai verekedés áll. A rendőrség több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt indított eljárást, és indítványozták a két férfi előzetes letartóztatását is.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2009. június 02. 16:54
    „"Miért titkolózik a rendőrség, avagy tabu-e a cigány gyilkos?

    A Nemzeti Nyomozóiroda szűkszavú tiltakozása ellenére is nagy valószínűséggel mégis csak igaz az a hír, hogy elfogták a tatárszentgyörgyi gyilkos cigány uzsorásokat. Mint hírportálunk elsőként megírta, már a nemkívánatos esemény bekövetkeztekor, semmiképpen sem etnikai konfliktusról, hanem cigány adós és kölcsönző közötti elszámolási vitáról van szó. Szakértőnk megállapítása szerint a jelenlegi belpolitikai helyzetben a rendőrség nem vállalhatja fel, hogy a rasszizmussal kampányoló pártok teljes kampánystratégiája összedőljön, és a közvélemény megtudhassa az igazságot."”
  • 1. dodó 2009. június 02. 16:14
    „Már a közmondásban sem bízhatunk! Megdőlt a"cigány a cigánynak nem vájja ki a szemét" eddig hitt igazsága!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ne engedélyezzék orvostanhallgatók röghözkötését?

A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy utasítsa el az Egészségügyi Minisztérium rendelettervezetét,… Tovább olvasom