Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Molotov-koktélt dobtak a szolnoki bíróság épületébe

Szolnok - A palack megállt a két ablak között, a benne lévő folyadék nem gyulladt meg.
Molotov-koktélos palackot kíséreltek meg bedobni a Szolnok megyei és a Szolnok városi bíróság épületébe a Somogyi Béla utcából hétfőn; ennek során egy földszinti dupla ablak külső része betört, a palack megállt a két ablak között, a benne lévő folyadék nem gyulladt meg - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Az esetről akkor értesítették a rendőrséget, amikor a Szolnoki Bíróság egyik tárgyalótermében erős gázolaj szagot észleltek. A rendőrök a helyszíni vizsgálat során egy 2 deciliteres üvegpalackot találtak, amely teli volt gázolajjal és gézlapokkal - mondta el a részletekről Veres Éva, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség közveszélyokozás kísérlete miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az MTI más forrásból arról is értesült, hogy a rendellenes szagot a reggeli tárgyalást vezető bíró észlelte a teremben. Szellőztetni kezdtek, és ekkor fedezték fel a gyúlékony anyaggal teli üveget. A palack nyakát gézzel dugaszolták el, amelyet meggyújtottak, a kanóc azonban elaludt, így nem okozhatott tüzet. A bíróság a napi tárgyalási jegyzéket átadta a rendőrségnek, mert elképzelhető, hogy a Molotov-koktélos támadás összefüggésbe hozható a helyiségbe tervezett tárgyalások egyikével.

Olvasóink írták

 • 6. LukSzusz 2009. november 30. 20:27
  „Nem az épületre kell dobni:a korrupt bírókra,ügyészekre,ügyvédekre,végrehajtókra.”
 • 5. ja 2009. november 30. 19:16
  „A hüje, a gázolaj nemigazán van a molotovkoktél receftjében,föleg kétdekás egységben.”
 • 4. rozator 2009. november 30. 18:47
  „"Az állam én vagyok"!”
 • 3. rozator 2009. november 30. 18:09
  „Vagy az, akinek 15-éve tárgyalják a dolgaitBUDAPEST - Még az öngyilkosság is megfordult Nagy Lajos (62) fejében, aki több mint húsz éve próbál megszabadulni egykori feleségétől. Egyelőre hiába. Az őrületbe kergetett férfi 1986-ban, másfél évnyi pereskedés után vált el a nejétől, a vagyonmegosztás azonban 23 éve húzódik. Lajost tönkretette az elszakadás körüli hercehurca.

  Irathalmaz Nagy Lajos ekkora köteg iratot gyűjtött össze 23 év alatt, de ez sem volt elég a váláshoz
  - Körülbelül hetven-nyolcvan tárgyaláson vagyunk már túl, de megegyezésre még nem jutottunk. Számtalan lehetőséget ajánlottam már fel a volt feleségemnek, azonban ő arra tette fel az életét, hogy teljesen tönkretegyen - fogott bele nem mindennapi történetébe Lajos.

  A férfi 12 évet élt azzal a nővel, aki most átoknak bizonyul életében. - Van egy lakásom, amelynek a lakáshasználati jogáról lemondtam annak fejében, hogy ő kifizeti a részemet. El is fogadta ezt, azonban azóta egy fillért sem fizetett. Így hiába az enyém a lakás, mivel lemondtam a jogokról, be sem tehetem a lábam - magyarázta a férfi. Később úgy döntöttek, Lajos vevőt keres a lakásra, majd felezik az árat, az exfeleség azonban ezeket a terveket is sorra megtorpedózta, így folytatódott a harc.

  - Ingyen lakik a lakásban, nem fizet egy fillért sem utána. Miatta az adósok listájára kerültem, de nem csak a pénzügyeimet, a magánéletemet is megmérgezte - panaszolta Lajos. A férfi újra megnősült, de megözvegyült. Azóta a harc teszi ki élete nagy részét. - Nem hiszem, hogy ebben az életben ennek valaha vége szakad, de akkor sem adom fel. Követelem, hogy a feleségem fizesse meg a 23 évnyi lakbért!

  Az asszonyt többször kerestük telefonon, ám nem sikerült utolérni. Dr. Kamarás Péter ügyvéd megdöbbenve hallott az évtizedek óta húzódó perről. - A praxisom során soha nem találkoztam ilyen esettel. Minden bizonnyal a felek kompromisszumképtelensége is közrejátszik ebben a két évtizedben, azonban ez a bíróságok felelőssége is.

  A bírónak az a dolga, hogy megpróbálja leegyszerűsíteni a felek közötti vitás helyzetet, valamint hogy döntéséretté tegyen egy ügyet - magyarázta a jogász. - Rá kellene venni a bírót, hogy valamilyen ítéletet hozzon ebben a kacifántos ügyben.

  Cs. Á.Csókoltatom a "Tisztelt Bíróság"ot!”
 • 2. rozator 2009. november 30. 18:07
  „Vagy az, akinek 15-éve tárgyalják a dolgait!”
 • 1. Johnson 2009. november 30. 17:57
  „Aki ezt dobta,azt hitte hagy majd elég az aktája,és felmentik,de tévedett!:))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány az éhező gyerekeknek

Magyar éhező gyermekeket akar támogatni 15 gasztroblogger és 15 cég úgy, hogy különböző… Tovább olvasom