Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Monok polgármestere vállalta a kesznyéteni férfi védelmét

A monoki polgármester saját pénzén fogadott ügyvédet annak a 68 éves kesznyéteni férfinak, akit kedden vett őrizetbe a rendőrség több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt. VIDEÓ: interjú a monoki polgármesterrel
A nyíregyházi dr. Erdei Csaba és Monok független polgármestere, Szepessy Zsolt a kérdésre, hogy miért éppen ők vállalták fel a kesznyéteni férfi védelmét, elmondták, hogy nem ez az első együttműködésük olyan esetben, amikor a vádlottról tudták: hasonlóan nehéz, kiszolgáltatott helyzetben van, illetve volt, mint ez a férfi.

Ellopták a feliratot

Dr. Erdei Csaba szerint számos mentő, enyhítő körülmény szól védence mellett. Többek között az, hogy tíz éve rendszeresen dézsmálják a kertjét, évi több százezer forint kárt okozva neki. Továbbá: többször tett panaszt emiatt, ám a rendőrség tehetetlennek bizonyult – fogalmazott az ügyvéd. Azt is fontos szempontnak tartja, hogy a férfi nem a portája kerítésébe vezette az áramot, hanem egy kicsiny területet kerített körbe, azt, ahol a zöldséget termesztette. A drótban csak este 10 és hajnal 5 között volt áram. Ezt ki is írta, de a kitett feliratot újra és újra ellopták. Egyébként mindenki tudott erről a védekezési módjáról, ami nem egyedi a hasonló településeken – tette hozzá.

dr. Erdei Csaba ügyvéd és Monok független polgármestere, Szepessy Zsolt vállalta a kesznyéteni férfi védelmét
dr. Erdei Csaba ügyvéd (balról) és Monok független polgármestere, Szepessy Zsolt vállalta a kesznyéteni férfi védelmét Fotó: boon.hu

Csak elrettenteni

Az ügyvéd elmondta: a férfi végső elkeserédésben folyamodott ehhez az eszközhöz. A biztosítéknak le kellett volna vágódni – mondta –, a szerencsétlenség előidézésében az esős idő, a felázott talaj is szerepet játszott, mint ahogy bizonyára az is, hogy a behatolók ittasak voltak, és emiatt nem tudtak szabadulni. Az ügyvéd szerint az idős kesznyéteni férfinak se gyilkossági, se testi sértési szándéka nem volt. Elrettenteni akart a kerítéssel, és erről a behatolók is tudtak – jelentette ki az ügyvéd.

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere dr. Erdei Csabával teljes egyetértésben úgy ítéli meg, hogy a törvényhozásnak kell lépnie. Egyrészt a szabálysértéssel, illetve az értékhatárral való – mint mondják – visszaélés megszüntetésében, másrészt a kellő szankcionálásban, harmadrészt abban, hogy az embereknek legyen joguk megvédeni tulajdonukat. Ha már erre kényszerítik őket a körülmények – fogalmazott a polgármester és az ügyvéd. Több, nagyobb hatáskört kell adni a rendőrségnek – vélik.

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere nyilatkozik.

Nem bűnös az áldozat

Mint mondták: elítélik az önbíráskodást, de szerintük ez az eset nem az volt. Szepessy Zsolt hangsúlyozta: nem tartja bűnösnek az áldozatot, társait se, mint ahogy a gyanúsítottat se. A polgármester és az ügyvéd a romló körülmények áldozatának tartja mindannyiukat. Vétkesnek pedig azokat, akik nem munkahelyteremtésre, hanem a szociális segélyen való élésre ösztönző szabályozást teremtettek és tartanak fenn. Az életkörülmények javulása – javítása – hozhat igazi eredményt a polgármester szerint.

Olvasóink írták

119 hozzászólás
 • 119. miguez 2008. augusztus 04. 09:14
  „Az egyértelmű, hogy jogrendünk nem támogatja kellően a magántulajdon védelmét. ÜGYVÉD úrnak segítségül egy gondolat. AZT LENNE CÉLSZERŰ A VÉDELEM SORÁN FESZEGETNI, HOGY A BÍRÓSÁG A MEGÉLHETÉSI MUNKAVÉGZÉST, VAGY A MEGÉLHETÉSI BŰNÖZÉST TÁMOGATJA? Ugyanis a 68 éves férfi vélhetően a megélhetését biztosítandó dolgozik napi 16 órát is akár, hogy legyen megélhetése!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 118. Lemba 2008. július 05. 20:00
  „Kedves "reziszt",
  Ha osszehasonlitjuk a vilag mai politikai arenajaban az esemenyeket szinte ugyan az tortenik. Politikusnak hivott szemelyek ugy iranyitjak a tomeget igergetessel, hazudozassal, fenyegetessel, stb ahogy az adott pillanatban legjobb. Ez szerintem buncselekmeny a kulonbozo nemzetek, az emberiseg ellen. Hogy ezt elerjek meg arra is vetemednek, hogy a kulonbozo nemzetisegu csoportokat egymasnak uszitsak szep lassan a kulonbozo torvenyek beiktatasaval. Ugyan ez a pattern figyelheto meg a vilagon mindenutt. Ebbol fejlodik ki a xenophobia, racism, genocide, meg amit el tudunk kepzelni.
  Alapvetoen az ember gyarlo es ezt hasznalja ki a jelenlegi Roma lakossag Magyarorszagon. Ez nem csak az o hibajuk! Ez leginkabb a kormanypolitika es a mai otthon elo magyarsag hibaja, hogy hagytak ezeket az erkolcstelen torvenyeket beiktatni.
  Az ember rosszabb mint az allat, az allat nem szaporodik ha nincs eleg ennivalo. Sajnos az ember igen, mert kapzsi /seven deadliest sins/.”
 • 117. reziszt 2008. július 05. 10:11
  „- Meg kell vonni a szavazati jogot a segélyen élőktől, így egyetlen politikai erőnek sem volna érdeke őket mélyszegénységben tartani "gazdaságos szavazónak".

  - Minden alkalommal amikor nyilvánvalóan politikai nyomásra és érdekből büntetik az egyszeri adófizetőt jellemzően c-típusú bcs-kkel kapcsolatban, legyen oly kedves a sértett és küldjön el az ügyészségre valamint az EU politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztályára egy feljelentést az eljáró hatóság ellen bűnpártolás címén. Csak hogy nyoma maradjon annak mi folyik 2008-ban Magyarországon.
  /Bűnpártolás: A magyar btkv. kétféle B.-t ismer: a) személyes, b) tárgyi B. Az elsőt az követi el, aki valamely bűntett v. vétség tettesének v. részesének segítséget nyujt arra, hogy büntetlenül maradjon (btkv. 374. §). A másikat az, aki a bűntettből v. vétségből származott előny biztosítására közreműködik (btkv. 375. §)./

  - Feljelenteni és elszámolásra kötelezni a "pozitív diszkriminináció" kormány- és pályázati programokba építéséért felelős társaságot (különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett, hatalommal való visszaélés, hűtlen kezelés, hazaárulás és bűnpártolás címén). Ez egy súlyosan rasszista, kirekesztő program ugyanis, faji alapon zárja ki a többségi társadalom rászoruló tagjait egy olyan szociális rendszerből aminek nincsen megfelelő ellentétpárja.”
 • 116. falusi 2008. július 04. 22:19
  „Köszönjük polgármester úr!
  Ez nemes lélekre vall,l sok ilyen polgármester kéne........ Remélem olvasod te is Lázár János úr aki ezt előre is látta tegnap. Kezdj el tenni ellene. Ha nem sikerül menj a fenébe, de gyorsan”
 • 115. Üveges Zoltán 2008. július 04. 21:09
  „Csodálkozom azon,hogy arra senki sem gondot,mi van ha a kesznyéteni cigányok nem is uborkát mentek lopni.Min is múlott igazán az hogy a napi újságok címlapjain egy lopni vágyó pórul járt cigány hazugságait olvashatjuk,nem pedig azt,hogy három cigány agyonvert otthonaikban két békés öreget.Persze utóbbi egy eldugott kis cikket érdemelne valahol a kék fény rovat legalján,eldugva jelentékeny tény ként feltüntetve.Hiszen a magyar médiának ez az igazi szenzáció.És nem az ,hogy szegény szerencsétlen védtelen öregek kik lehet,hogy a Don kanyarban harcoltak értünk,értük mindennapi fenyegetettségben élik le mindennapi életüket.Még ilyen semmirekellő élősködő bandától veszélyeztetve is.Talán egy politikus sem gondolkozik ennyire magyarként mint a monoki polgármester,kit remélem milliók követnek.”
 • 114. Lemba 2008. július 04. 20:37
  „Az egyik magyarorszagi baratom hivta fel a figyelmemet erre a web site-ra: http://tdyweb.wbteam.com
  Egy egyetemi tanar mondta el a tortenelmi hatteret es az igazi okat a mai helyzet kialakulasanak.
  Ajanlom mindenki figyelmebe.
  Nehany hettel ezelott kenytelen voltam tanulmanyozni a sociological okat a xenophobia-nak.
  A magyar Wikipediaban ezt talaltam:
  A xenofóbia (vagy xenophobia) idegengyűlöletet, enyhébb formájában az idegenekkel szembeni idegenkedést jelenti. Megnyilvánulása elkerülés, bizalmatlanság, esetleg nyílt aggresszió. Nem mindegy, hogy az idegen milyen nemzetiségű vagy etnikumú, mivel valójában nincs is minden idegen elleni ellenérzés, negatív viselkedés. Bűnbaknak megtett csoportok szívesen vádolják az üldözőiket xenofóbiával, annak ellenére, hogy lehet, hogy egyedül csak ők a kiválasztottak.
  Hat ez nem sok ugye?
  Angolnyelven viszont ezt:
  Xenophobia is a fear or contempt of that which is foreign or unknown, especially of strangers or foreign people.[1] It comes from the Greek words ????? (xenos), meaning "foreigner," "stranger," and ????? (phobos), meaning "fear." The term is typically used to describe a fear or dislike of foreigners or of people significantly different from oneself. When the word appears in Science Fiction, it usually refers to a fear of extraterrestrials.
  General
  As with all phobias, a xenophobic person is aware of the fear, and therefore has to genuinely think or believe at some level that the target is in fact a foreigner. This arguably separates xenophobia from racism and ordinary prejudice in that someone of a different race does not necessarily have to be of a different nationality. In various contexts, the terms "xenophobia" and "racism" seem to be used interchangeably, though they can have wholly different meanings (xenophobia can be based on various aspects, racism being based solely on race and ancestry).
  For xenophobia there are two main objects of the phobia. The first is a population group present within a society that is not considered part of that society. Often they are recent immigrants, but xenophobia may be directed against a group which has been present for centuries. This form of xenophobia can elicit or facilitate hostile and violent reactions, such as mass expulsion of immigrants, or in the worst case, genocide.
  The second form of xenophobia is primarily cultural, and the objects of the phobia are cultural elements which are considered alien. All cultures are subject to external influences, but cultural xenophobia is often narrowly directed, for instance at foreign loan words in a national language. It rarely leads to aggression against individual persons, but can result in political campaigns for cultural or linguistic purification. Isolationism, a general aversion of foreign affairs, is not accurately described as xenophobia.
  Examples of Xenophobia
  Germany
  Germany has had a long history of tensions with minorities, the most infamous being under the Nazi regime of Adolf Hitler in which Jews, Roma, Slavs, coloured people and other minorities were initially persecuted and later mass-murdered in the genocide known as The Holocaust. Both prior and since the Nazi regime, Germany has contained elements of society which have endorsed xenophobic nationalism and blame Germany´s historical and present problems on minorities and have sought to remove them from public life and from the country in general. As of present, various neo-Nazi and xenophobic nationalist groups and political organizations in Germany have been known to intimidate and commit violence against minorities.
  Japan
  From 1641 to 1853, Japan had a policy of exclusion of virtually all foreigners (not merely an avoidance of foreign relations), known as ´national closure´, or sakoku. In the early 19th century, Mito scholars advocated j?i, the forceful expulsion of ´barbarians´, though almost none existed there. By the middle of the 19th century, with outside pressure mounting, some Japanese scholars and leaders tied ´Western Learning´ and ´Nativist Studies´ (kokugaku) to a goal of nation building. Nihonjinron, a widely popular type of nonfiction literature emerging in the second half of the 20th century, has been described as xenophobic, though most of the works in the genre lack this element.
  Dominican Republic
  According to an Amnesty International, the United Nations and The Human Rights Watch, physical attacks against Haitians have increased since 1992 and reports of the lynching of Haitians surfaced as late as 2006. [4] Homes of suspected Haitians are sometimes burned to the ground and police roundups of "Haitian looking" people are conducted on a regular basis. According to another New York Times report in 2004, grandchildren and great grandchildren of Haitians are denied birth certificates, medical care, education and social services because of their race and decendancy. In 2007 the United Nations found "profound and entrenched" racism at all levels of Dominican society, including within families.
  Middle East
  The Middle East is subject to multiple disputes along religious and ethnic lines which have involved xenophobia, especially in Israel, the Palestinian National Authority, Cyprus, Lebanon, and Iraq. In Israel and the Palestinian National Authority, continuous violence between Jews and Arabs over disputed territory has created xenophobic sentinment amongst the two sides as well as in many Muslim countries towards Israel. In the island of Cyprus, the land is divided between a majority-Greek and minority-Turk population who both have claims on the island. Civil violence has occurred in Cyprus between Greeks and Turks, the Turks have their own, unrecognized autonomous republic in the north. In Lebanon, xenophobia has increased towards Palestinian Arab refugees who a number of Lebanese see as causing instability in their country. In Iraq, religious and ethnic tensions have exploded since the Iraq War began in 2003. Religious sectarian violence exists, as Shi´ite and Sunni Muslims have engaged in violent attacks on each other, while in the north, ethnic tensions are high between the Kurds and Arabs in northern Iraq and Turks in neighbouring Turkey.
  South Africa
  South Africa has had continual problems with xenophobia, most infamously under apartheid rule by the white-minority led government during the twentieth century. Under apartheid, black South Africans were automatically second-class citizens, who could not vote, could not participate in the political affairs of the country, and were not allowed to access facilities and public places that were designated for white South African use only. The apartheid government of South Africa was belligerent to neighbouring African countries, occupying Namibia whose people demanded independence, supporting white-minority rule in the former Rhodesia (now called Zimbabwe) and waging war in Angola. Apartheid rule came to an end in the 1990s and South Africa´s new constitution committed the country to creating a multicultural South Africa in which blacks and whites could live in equality, but tensions between the races remain.
  A new phenomenon in South Africa has been increasing xenophobia towards foreigners by South Africa´s black majority.[9] A series of attacks against foreigners in South African townships in May 2008. The attacks originated in the township of Alexandra, an impoverished suburb of Johannesburg. An influx of foreigners in recent years, most notably 2-4 million Zimbabweans[citation needed] (roughly a quarter of the population of Zimbabwe), has led to social tension. Poor local residents believe foreigners are in direct competition for jobs and living space, and many incidents of crime are also blamed on these foreigners. More than 60 foreigners were reportedly killed in the attacks with roads barricaded and police battling with the protesters. South African President Thabo Mbeki has since called on the South African National Defence Force to help the SAPS (South African Police Service) to prevent any further killings of immigrants. Xenophobic violence also spread to the Western Cape in Du Noon in Milnerton with hundreds of terrified foreigners forced to run for their lives.
  Former Yugoslavia
  As the Socialist Federal Republic of Yugoslavia collapsed in the 1990s, xenophobic views between ethnicities who were rivals over territory began to develop. Atrocities and ethnic cleansing occurred during the Yugoslav wars between these ethnic groups. Since the collapse of Yugoslavia, ethnic Albanians, Bosniaks, and Croats typically have a negative and sometimes hostile outlook on Serbs, whose armed forces fought wars to keep Serbs united with Serbia and committed atrocities against all these groups. In Bosnia and Herzegovina, the number of serious and large scale atrocities committed by nationalist Serb forces there caused the United Nations to intervene and push for the internal partition of Bosnia & Herzegovina into a Serb Republic (Republika Srpska) and a Bosniak-Croat federation (Federation of Bosnia and Herzegovina). In turn, Serbs have an especially negative outlook on ethnic Albanians, Bosniaks, and Croats. Many Serbs saw Croatia under the leadership of Franjo Tudjman as similar to that of the fascist Ustase regime in World War II which committed genocide against Serbs, and nationalistic Serbs see Croats themselves as the enemies of Serbs. In Kosovo, many Serbs are opposed to Kosovo´s declaration of independence due to Kosovo´s historical links to Serbia, and Serbs have claimed that Kosovo´s ethnic Albanian majority have pressured Serbs to leave and committed atrocities against Serbs. These ethnicities which fought each other during the Yugoslav Wars typically have poor and antagonistic relations with each other. Since the wars, violence and intimidation these groups has been widespread even outside of the Balkans. Athletic competitions which have resulted in competitions between the former Yugoaslav peoples, especially between Croats and Serbs have been marred with derogatory slurs, flag burnings, intimidation, and violence. Some countries like Canada have automatically shut down games between Croat and Serb ethnic teams when such competitions resulted in ethnic atheltic games, to avoid possible violence.
  Sociobiological Explanation
  The effects of xenophobia (dislike against the genetically dissimilar out-group and nepotistic favoritism towards the genetically similar in-group) are analyzed by many sociobiological researchers. Some see it as an innate biological response on the part of the evolved human organism in inter-group competition. In his famous book, The Ethnic Phenomenon, Pierre L. van den Berghe, anthropological professor of the University of Washington, discusses the concepts of kin selection, ethnic nepotism, and the biologically-rooted tendency of people that are more similar genetically to behave more generously toward each other. In Becoming Evil: How Ordinary People Commit Genocide and Mass Killing, author James Waller argues that all human beings "have an innate, evolution-produced tendency to seek proximity to familiar faces because what is unfamiliar is probably dangerous and should be avoided. More than two hundred social psychological experiments have confirmed the intimate connection between familiarity and fondness. This universal human tendency is the foundation for the behavioral expressions of ethnocentrism and xenophobia" (Oxford University Press, USA, 2002, p. 156). Frank Salter, an ethological researcher of the Max Planck Institute, deals with similar "taboo" topics in his controversial book, On Genetic Interests: Family, Ethnicity and Humanity in An Age of Mass Migration; this work has been praised by well-known sociobiology innovator E.O. Wilson as "a fresh and deep contribution to the sociobiology of humans." Salter posits an "innate group-descent module" in the human mind to explain the universal occurrence of ethnic nepotism. In Salter´s view, favoritism towards one´s own ethnicity is an evolutionarily-based "objective" value and, from a political science perspective, Salter proposes a "universal nationalism", in which all planetary ethnic-based communities or nations have the right to preserve their own heritage and distinctiveness.
  Ez mar inkabb elfogadhato.
  Talan annak koszonheto az a sok gyilkos szandeku hozzaszolas, hogy ezeknek az embereknek is jogai es kotelessegei vannak, amit meg kell tanulni. Ha ez a tanulasi folyamat elmarad ebben az allam leginkabb bunos. Segelyek esznelkuli osztogatasa abnormalis es sehova nem vezet. Ez egy atgodolatlan politikai hatarozat volt a tobbseg jogainak megsertesevel. Ez torten legutojara Delafrikaban is. 67 szemely meghalt szornyu korulmenyek kozott, kb 1500 szemely all birosag elott. Mindez a jelenlegi kormany tehetetlensege es ostobasaga miatt.
  Ez a szegeny idos ferfi meg csak a sajatjat probalta vedeni. Biztos vagyok benne a rendorseg korabban semmit nem tett a lopasok megakadalyozasa erdekeben.”
 • 113. Emberke 2008. július 04. 16:20
  „112!
  A dolgos ember egész nap gürizik. Pénzt kell keresni, el kell tartani a családot, jó lenne megtakarítani is valamicskét. A politika idő és pénzigényes. A pártatlan nyilvánosság biztosítása elemi kritérium. És megint azt mondom, a pénzkérdés itt is kulcskérdés. Igen, jó lenne egy Magyar Párt. Kellenének a fiatalok mellé bölcs, megfontolt, tapasztalt öregek. És ami nagyon kellene, élőszavas, hosszú, hosszú beszélgetések. Mert mint ahogy evés közben jön meg az étvágy, a tartalmas eszmecserékből születhetnek meg korszakalotó dolgok.”
 • 112. egyszeru polgar 2008. július 04. 16:05
  „Elnezest , korrigalok. A szavazokepesek nagyresze passzivan viselkedik.
  Ezenkivul az ifjusag is mozgathato, hiszen a jelenlegi helyzetben nagyon ketes a helyzetuk. Nagyon sok tagot lehetne szerintem gyujteni orszagszerte. Egy jo propaganda es esszeru programtervezet.”
 • 111. egyszeru polgar 2008. július 04. 15:59
  „Velemenyem szerint a polgarok nagyresze kiabrandult a letezo nagy partok tevekenysegebol. Ez az oka annak is, hogy a szavazokepesek nagyresze nem passzivan viselkedik. Ez a passziv reteg is mozgathato, csupan egy jo vezeto kell es sajto.”
 • 110. Emberke 2008. július 04. 15:54
  „109!
  Tetszik a javaslat. Elképzelésem nincs, hogyan lehetne az ügyben lépni. Ha 40 embert veszek számításba, aki érdemben szólt hozzá a témához, biztos, hogy sokat mondok. Tőke és háttér nélkül ez nem más, mint szörpcsapat az óvdai homokozóban. Mert a dolgoknak az egyik fele az akarat, de ha nincs aki alánk stabagolja a milliókat akkor......”
 • 109. egyszeru polgar 2008. július 04. 15:41
  „Talan felesleges volt a korabbi javaslatom vagy csupan elsiklottak a figyelmek felette?
  Miert nem probalnak az itt hozzaszolo, hasonlo szemleletu emberek osszefogni es egy uj szemleletu, partot letrehozni. Tevedes ne essek, nem cigany ellenzo partra gondolok, hanem egy valoban a rendszer mukodeset felulvizsgalo, racionalisabb szemleletu partra.
  A jelenlegi es a korabbi kormanyoknak volt lehetoseguk a valtoztatasra, az eredmeny negativ elojelu.
  Magyarorszagnak uj szemleletre, verfrissitesre van szuksege. A jelenlegi allapot annyira gennyes, hogy gyogyteakkal mar nem gyogyithato.”
 • 108. fdfdffd 2008. július 04. 15:03
  „cc! Hát ha a tököm nem kell hozzá, meg is nyugodtam:)”
 • 107. Firedog 2008. július 04. 14:23
  „cyt:
  még mindig jobb az áram, mintha néhány fogával felfelé álló gereblyét tesz ki... akkor ugynis két okból is felelősségre vonnák szegényt:
  1. átszúrta a lábát
  2. fejbevágta a nyél...

  Így csak megrázkódtatás érte őket... sztem meg egyszeűen nagy erejű villanypásztor. Barmok ellen úgy tűnik, hatásos...”
 • 106. Firedog 2008. július 04. 14:20
  „Monok polgármestere végre egy tökös politikus, aki a magyar jog által biztosított - tisztességes emberek számára - szűkös, gyakran járhatatlan ösvényen próbál utat vágni! A többi f@sznak a parlamentben - a milliós fizetésük mellett - nem egymást kéne szórakoztatni a kis törpeháborúkkal, hanem az ILYEN, tisztét KIÉRDEMLŐ kollégájuk mellé állni!
  HAJRÁ MONOK!”
 • 105. cyt 2008. július 04. 14:18
  „Az elektromos áram NEM a kerítésben (magyar a magántulajdon határán) volt, hanem a magántulajdon belterületén. Vagyis aki odament, az már eleve magántulajdonsértést követett el - ami ugyebár BÁRMELYIK nyugati - kívánatos (?) - demokráciában szigorúan büntetendő dolog. Csakhogy mi Magyarországon vagyunk, ahol a magyar jogrend és jogszolgáltatás elképesztő módon "inkonzisztens" minden magántulajdonnal és személyiségi jogokkal kapcsolatos ügyben. Ez látszik most is.”
 • 104. Balogh Gábor 2008. július 04. 14:09
  „Bocsánat ! Nem véletlenül az történt , hogy a szerencsétlen három ember megijedve , hogy ha nem dolgoznak , nem lesz segélyük sem : elmentek gyorsan éjszaka , társadalmi munkában uborkát szedni , mert ugye nappal keményen dolgoznak , gyereket nevelnek , és így nem értek rá akkor ???
  (mielőtt valako komolyan venné ! valójában nem akartam sem gyűlöletet kelteni , sem uszítani . . . .)
  bégé”
 • 103. döbbenet 2008. július 04. 14:06
  „Cc:
  Arra is kéne emlékezni, hogy a FIDESZ-nek miért volt akkor más a véleménye. Ugyanis az Unióba lépésünk után a határon túli magyaroknak vízumkényszerük lett. Tehát az Unióba lépés előtt más volt a helyzet. Volt egy vita erről, amikor egy FIDESZ vezetőnek tették fel ezt a kérdést, hogy miért ilyen álságos is a jobboldal. Erre korrekt válaszokat adott, felvázolva még más tényeket is, ami szerint teljesen más lett a gyerek fekvése, és amiből kiderült, hogy teljesen összeegyeztethető az akkori álláspont a későbbivel. Java részt az Unióba lépésünk volt az ok, de voltak mások is, amikre nem emlékszem, a lényeg maradt meg bennem, hogy ez már megint a baloldal részigazságok feltárásának propagandagépezet volt.
  Egyébként mi köze annak ahhoz, hogy mikor ki volt hatalmon ebben a kérdésben? Ha igaz lenne amit a baloldal koholt, hogy OV a hatalmat akarja és az új magyar állampolgárok kapnak szavazati jogot és majd a FIDESZ-re szavaznak, akkor miért nem 2002 előtt jöttek ezzel és szavaztatták meg? Ezen kívül pedig nem a FIDESZ ötlete volt, hanem a Magyarok Világszövetségének, csak a FIDESZ kiállt mellettük, még ha tudták, hogy nem is nagyon esélyes a kérdés. Tehát az a kérdés, hogy ki áll ki valami mellett és ki nem.
  Te mire szavaztál? Sejtem. Érdekes, hogy összemosni sem a jobb oldal akar, hanem azok szoktak, akik balra szimpatizálnak és szavaznak. Merthogy be ,,kell" bizonyítaniuk, hogy a másik sem különb náluk, az is lop, hazudik, stb.”
 • 102. cc 2008. július 04. 13:54
  „Döbbenet!
  Hát a politikai véleményedröl egy eset./hangsulyozom egyik mellett sem vagyok, semleges ez jobboldali szerint mocskos komunista, baloldali szerint mosolytébresztö/.
  De gondolkodj el az alábbin: volt az állampolgárság szavazás: az egyik nemzetáruló lett, mindkét párt ezt harsogta, ti megvezethetök is példamutatoan harsogtátok, de ha valaki vette fáradságot és emlékezik, vagy visszaolvas amikor a nemzetárulót harsogó volt hatalmon milyen véleménye volt erröl..... hát ennyit.Ugyanigy van a szétlopták.... is jo megvezetetséget!!!”
 • 101. egyszeru polgar 2008. július 04. 13:52
  „Tisztelt ´zstoth´
  Mernok tanar a vegzettsegem, igy ismerem a termelo szferat es a pedagoiait is, mert dolgoztam mindkettoben. Az utolso otthon toltott eveimben /9/ a gyermekvedelemben dolgoztam mint csaladgondozo. Feladatom az allamigondozott gyermekek lehetoseg szerinti visszahelyezese volt, amit valoban hivatasomnak ereztem. nagyon sok ciganycsaladdal kerultem kapcsolatba, rengeteg tapasztalatot szerezte. Olyannyira nem vagyok fajgyulolo, hogy eppen egy 12 eves kis ciganylanyt fogadtunk csaladomba,aki a mai napig a gyermekunk, holott 33 eves. Soha nem tiltottam verszerinti csaladjatol, rokonaitol elejeben latogatta is oket. Ma mar hallani sem akar roluk! Vajon miert?”
 • 100. Emberke 2008. július 04. 13:45
  „61.zstoth!
  Európa ment Amerikába és lemészárolta a kontines indián őslakosságának 90 %-át. A cigányok Indiából indultak, semmi gyökerük Európában. Tehát párhuzamot így nem kellett volna vonni.
  46.zstotoh!
  Életigenlő vagyok, vallom, minden élőlénynek joga van az őt megillető léthez. A legteljesebb mértékig egyetértek, nem normális dolog az, ha villanyáram van a kerítésbe vezetve. Nem normális dolog, merthogy gyászos hatású, nem normális az, hogy ilyen módon kell egy nyomorult kisembernek az őt megillető dolgait, életét óvni.
  A kerületi (városi, megyei,stb) rendőrkapitány leváltása még nem oldja meg a problémát. Merthogy ez a cigánykérdés a társadalom rákfenéje. Áll a lábán rendesen a diagnózis, de senki nem meri feltárni.
  cc!
  Abban látom a problémát, hogy ezt a cigány kisebbségi, stb. képviselőknek nagyon-nagyon tudni kellene. Hát tessék kérem, álljanak ki az ország elé, mondják el ezeket a törzsi, elemi jellembeli különbségeket. Mindjárt tisztább lenne a kép. Az az egy biztos, hogy a cigány összetartó fajta, de ha az erkölcsi, morális megítélésük a tét, ők is ki fogják vetni maguk közül azt, amelyik zülleszti őket.

  Kiváncsian várom, mit itél majd a bíróság.”
119 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Friderikusz is pályázik a Magyar Televízió elnöki posztjára

Tizenheten - köztük Friderikusz Sándor és Baló György - vették meg a Magyar Televízió elnöki… Tovább olvasom