Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Monstre kongresszusra készül a Fidesz

Monstre kongresszusra készül a Fidesz, a kétnapos rendezvényre mintegy kétezer küldöttet várnak - írja a Népszabadság. A párt szlogenje, "akár holnap reggel... ami arra utal, hogy a Gyurcsány-kormány bukása után akár másnap kész a kormányzásra.
Monstre kongresszusra készül a Fidesz, a kétnapos rendezvényre mintegy kétezer küldöttet várnak - írja a Népszabadság. A lap szerint a politikai rendezvényen lesznek koncertek, könyvárusítás, párttörténeti kiállítás, a valóságshow-k titokszobájára emlékeztető mini tévéstúdiókban elmesélhetik a küldöttek, hogyan csatlakoztak a Fideszhez, mi a véleményük a párt politikájáról, az ellenzéki vezetésű városok pedig standokat állíthatnak fel a Hungexpo területén.

Az újság szerint győzelmi kongresszusra készül a Fidesz, a párt szlogenje, "akár holnap reggel... ami arra utal, hogy a Gyurcsány-kormány bukása után akár másnap kész a kormányzásra. A lapnak nyilatkozó fideszes vezetők úgy vélik, a kongresszus tétje a "lélektani előny megszerzése" lesz, vagyis: két vesztes parlamenti választást követően Orbán Viktor átérzi-e, hogy ez történelmi pillanat, s meg tudja-e szerezni a választók bizalmát Gyurcsány Ferenccel szemben.

A megkérdezett fideszesek szerint a pártelnöknek ehhez egy "alternatíva-szikrát" fel kell mutatnia. Orbán beszédében sötét képet fest majd, s felvázolja, hogy nincs vége semminek, ősszel jönnek az újabb megszorítások. A beszéd főbb tézisei pénteken kerülnek fel Orbán honlapjára, és az ellenzéki vezető hamarosan egy könyvvel is előrukkol majd, melyben a problémákat és a lehetséges alternatívákat vizsgálja majd, megspékelve mindezt Martonyi János és Járai Zsigmond elgondolásaival. Az nem kérdés, hogy a kongresszuson Orbánt ismét elnökké választják, az azonban igen, az alelnöki posztra pályázók közül ki esik ki. A jelenlegi állás szerint Schmitt Pál és Pelczné Gáll Ildikónál "rezeg a léc".

A Népszabadság arról is ír, hogy miután üres a pártkassza, a vidéki kongresszusi küldötteknek nem biztosítanak szállodai szobát, de Kubatov Gábor pártigazgató készített egy "szálláslistát", mely szerint a vidéki fideszesek fővárosi párttársaiknál, illetve a parlamenti képviselők budapesti bérelt lakásában éjszakázhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatás a művészetnek

Hefter László üvegművész élete, munkássága mindig is kötődött Pannonhalmához. Tehetsége,… Tovább olvasom