Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Monte Cristo grófja (The Count of Monte Cristo)

Egy rejtélyes és dúsgazdag különc, aki Monte Cristo grófjának nevezi magát ügyesen elvegyül a francia előkelő társaságban, s megkezdi terve végrehajtását...
rendező: Kevin Reynolds

író: Alexandre Dumas
forgatókönyvíró: Jay Wolpert
zeneszerző: Ed Shearmur
operatőr: Andrew Dunn, Tim Wooster
producer: Gary Barber, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman
látványtervező: Mark Geraghty
vágó: Stephen Semel, Christopher Womack

szereplők:
James Caviezel
Guy Pearce
Richard Harris
James Frain
Dagmara Dominczyk
Luis Guzmán
Michael Wincott
Alex Norton

A film sztorija

Edmond Dantest, a szép jövő előtt álló, fiatal tengerészt őszinte és becsületes embernek ismeri mindenki. Két szerelme van, a tenger és a gyönyörű Mercedes, akivel már a házasságot tervezgetik. A terveket azonban váratlanul beárnyékolja egy árulás, mely nemcsak menyasszonyától fosztja meg a fiatalembert, hanem szabadságától is. Legjobb barátja, Fernand annyira féltékeny rá sikerei, de leginkább Mercedes miatt, hogy titokban feljelenti őt. S ami még tragikusabb, a törvény sem védi meg az ártatlant – elítélik, és If várának hírhedt börtönébe zárják.

A sok megpróbáltatás után érvényét veszti Dantes számára mindaz, amit eddig hitt jóról és rosszról, csak a bosszú gondolata élteti. Aztán egy napon felbukkan cellájában egyik rabtársa, Faria abbé, s az idős tudós nemcsak atyai barátja, hanem tanítója is lesz a hosszú évek alatt. Miután csodával határos módon a fiatalembernek sikerül megszöknie a börtönből, immár nem Edmond Dantes lép a világ elé, hanem egy rejtélyes és dúsgazdag különc, aki Monte Cristo grófjának nevezi magát. Ügyesen elvegyül a francia előkelő társaságban, s megkezdi terve végrehajtását, melynek egyetlen célja: módszeresen tönkretenni azokat az embereket, akik tönkretették az életét... (www.port.hu)

Kritikák


Stephen Hunter (The Washington Post)


"Hölgyeim és uraim, úgyis, mint felnőttek, ugye megegyezhetünk abban, hogy a bosszú gyerekes, értelmetlen, antiszociális viselkedés, és mindezek felett igazán menő?

Dumas regénye és Reynolds életteli filmváltozata arra a végső kérdésre keresi a választ, hogy mit nyer az ember, ha eladja a lelkét a bosszú érdekében? És a válasz: egyetlen fillért sem. De biztosan marha jó érzés!"

A teljes cikk

Paul Tatara (CNN)

"A modern jegyeladási statisztikákat figyelve a Monte Cristo grófja akár esélytelen is lehet. De ez a film kitünő azoknak, akik ettől a modernitástól kívánnak szabadulni. Bár szinte örökkévalóságnak tűnik, mire a film véget ér, – és Andrew Dunn képei annyira sötétek, hogy szinte lehetetlen megkülönböztetni a kazamatát a milliomos francia kastélyától – ez egy szórakoztató két óra."

A teljes cikkNemzetközi filmtár


IMDb.com
AllMovie.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrártámogatás

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megyei hivatala a napokban az idei… Tovább olvasom