Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Mórahalmon folytattuk a babafotózást

Aranyhajú kislányokból volt a legtöbb a tegnapi mórahalmi babafotózáson. A csöppségeket ásványvízzel kínáltuk. A fényképezkedésre Forráskútról, Üllésről, Zákányszékről és Domaszékről is érkeztek gyerekek. Összesen százan.

Bubori Kartal Róbert édesapjával és édesanyjával érkezett a fotózásra. Fotó: Frank Yvette
Sas. Ezt jelenti a neve annak a 16 hónapos mórahalmi kisfiúnak, akivel tegnap találkoztunk a babafotózáson. Bubori Kartal Róbert édesanyjával és édesapjával érkezett. A kisfiú egy piros kamiont fogott a kezében, és csendesen figyelte a babzsákra egymás után rácsüccsenő szőke kislányokat. Egyikük, Dorina, a babáját fogta a kezében, bátorításként. Amíg előkerült a sorszáma, kollégánk egy plüss százlábúval próbálta jobb kedvre deríteni. Aztán végre jöhetett a fotó elkészítése, és Dorina nagyot mosolygott a kamerába.

Mindezt édesapja kezében nézte végig Kartal, akinek a nevét édesanyja „találta". – Egy ismerősömet hívták Kartalnak, nagyon tetszett ez a török eredetű név, s úgy gondoltuk, ha kisfiunk születik, ezt a nevet adjuk neki – mondta Sója Györgyi. Az ásotthalmi fiatal asszony a vendéglátásban dolgozott, ott ismerkedett meg párjával. Szerették volna, ha fiuk születik, és boldogok, hogy a kívánságuk teljesült. A fekete szemű kisfiút a nagyapa javaslatára nevezték be a versenyre. Kartal sokat van felnőttek között, de szívesen játszik egyedül is. Most édesanyja műkörömépítő-tanfolyamra jár, így a kisfiú sokat van együtt az édesapjával.
P
ersze, voltak Kartalnál fiatalabb babák is. Pocskai Rékát meg tudta nevettetni édesanyja, így a két és fél hónapos domaszéki kislányról mosolygós fénykép készült. Egy másik aranyhajú kislányt a nagymama biztatott. – Mosolyogj, Kittike! – kiáltotta oda neki. A zákányszéki Frank Kitti Mónika pedig úgy tett, ahogy a nagyi mondta. Az izguló felnőttek nagy tapssal jutalmazták. A forráskúti Szekeres Milánnak is kellett a biztatás. A sárga játékautót szorongató kisfiút fotós kollégánk kérte: „Mondd, hogy csíz!"

A mórahalmi babafotózás jó hangulatban telt az Aranyszöm rendezvényházban. Aki ide nem tudott eljönni, az még nem maradt le semmiről, hiszen a következő napokban több helyszínen is várjuk a szépségversenyre benevezett apróságokat.
Babaszépségversenyünk támogató partnere a szegedi Metro Áruház.


Fotózási helyszínek:

Szeged: november 14-én 13–17 óráig, ifjúsági ház.
Makó: november 11-én, 14–17 óráig, Hagymaház
Mindszent: november 11-én, 13–15 óráig, művelődési ház
Kistelek: november 17-én, 15–18 óráig, rendezvényház. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom