Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Morgolódik miattunk az EU

Magyarország megsértette az uniós szabályokat, amikor a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Unió és a Világbank mentőcsomagjából itthoni székhelyű bankoknak nyújtott segítséget - értesült az Index.
Csak késve, az EU-IMF-Világbank szerződést megszegve értesítették ugyanis az Európai Uniót arról, hogy miként és mekkora összegű hitelt nyújt az állam az OTP-nek, az MFB-nek és az FHB-nek a keretből - olvasható a hírportálon.

Márciusban valamint áprilisban az FHB, az OTP Bank és az MFB 120, 400, illetve 170 milliárd forint összegű hitelt kapott az államtól a mentőcsomagból. A három pénzintézettel kötött szerződés tervezetét előzetesen meg kellett volna küldeni az Európai Uniónak - ezt az IMF-fel, az EU-val és a Világbankkal kötött, 20 milliárd eurót biztosító, tavaly őszi megállapodás is előírja. Brüsszel ilyen esetekben azt vizsgálja, hogy az adott konstrukció nem torzítja-e a versenyt.

A Pénzügyminisztérium azonban elmulasztotta megküldeni a szerződésterveket az EU-nak - tudta meg az Index. Csak utólag, most értesítették Brüsszelt a bankoknak nyújtott hitelekről.

A hírportál információi szerint Brüsszel nemtetszését fejezte ki, de annak nincs realitása, hogy emiatt akár leállítják a részletek lehívását, vagy esetleg az érintett bankoknak most gyorsan vissza kellene adniuk a kölcsönt az államnak. Az ügy azonban felettébb kínos, mert nem ügyeltek, hogy ne vétsenek hibát a pénz felhasználásában - olvasható a cikkben.

Olvasóink írták

 • 10. Power 2009. május 23. 18:26
  „Az EU nem morgolódott, amikor Gyurcsány a költségvetési hiány adatát 2006-ban a megnyert áprilisi választás után helyesbítette hatról tíz százalékra.”
 • 9. bo 2009. május 23. 11:25
  „Meghalt Mátyás király, oda az igazság! Jövőre lesz új király és még nagyobb sz@rban leszünk!”
 • 8. comet 2009. május 22. 23:32
  „3 redstar- nagyon el vagy tájolva. Gondolod hogy Fletó politikai kapcsolatok nélkül lehettet volna fiktiv kft. ügyvezetője, vagy tudott volna olcsón állami ingatlanokat megkaparintani, sőt adott esetben azt a vételár többszöröséért visszabéreltetni az álammal? Bajnai Duna-bét-es ügye meg a Kókával közösen véghezvitt állami rendeléseken alapuló szerverház felértlékelési ügyei normális helyeken nem milliárdokat, hanem éveket jelentenek. Meg érdemes megnézni hányszorosára nőtt a Gyurcsány vagyon Fletó miniszterelnöksége alatt, pedig még a fizetését sem vette fel.
  Mindenkit ideje lenne elszámoltatni, Orbánékat is.”
 • 7. klj_54 2009. május 22. 21:00
  „Az OTP-s Csányi bácsi aztatat mondotta, hogy neki nem kő az államtól segély!
  Nem is adnék annak a banknak, amelyik a 35%-os nyereséget könyvel el. (tökearányos)”
 • 6. achilleus 2009. május 22. 18:31
  „Érdekes, mintha az OTP valami 150 milliárdos tavalyi nyereségről számolt volna be a napokban. ....
  Az összeg tehát 690 milliárd a 3 megemlített bank esetében. Ez az összeg azért érdekes, mert a tavalyi költségvetési törvényben 660 milliárd volt a megcélzott teljes államháztartási hiány 2009-re. ....”
 • 5. garbon 2009. május 22. 17:52
  „Az összes klikket ki kell nyírni nem kell ide bíróság.”
 • 4. Power 2009. május 22. 17:00
  „3-nak: Tudjuk, elévült, ezért nem ítélték el Gyurcsányt.
  Reméljük egy ország eladósítása után ismét bíróság elé állnak majd a haverokkal együtt.”
 • 3. redstar 2009. május 22. 16:25
  „Majd, ha OV megadja a 14.havi nyugdíjat,eltörli a vagyonadót,visszaállítja a szocpolt,elkezdi csesztetni a multikat,nekimegy az összes szomszédnak - nem csak morgolódik, de kétségbeesik...a kétségbeesése meg nagyon is forintosítható lesz...
  Power, már leírtam egyszer:Gyurcsányék milliárdosan lettek politikusok, OV-ék politikusként lettek milliomosok...a különbséget még nektek is fel kellene fognotok...”
 • 2. Power 2009. május 22. 15:49
  „Az Európai Uniót már nem először verte át milliárdos koalíciós kormányunk.
  Ha az Európai Unió hamarabb és keményebben lépett volna fel a magyar Gyurcsány- kormánnyal szemben már régen nem itt tartanánk.
  A Gyurcsány-Bajnai kormány szégyene a magyarnak és legalább annyira az Európai Unióra nézve.”
 • 1. Lúdasmatyi 2009. május 22. 15:33
  „Mi meg az eu miatt morgolódunk!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gumicsónakban próbáltak cigarettát csempészni

A Tiszán leúsztatva, egy gumicsónakban próbáltak meg cigarettát csempészni az országba csütörtök… Tovább olvasom