Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Móri bankrablás: Hajdú László felmentését kérte a védelem

Hajdú László felmentését kérte a móri bankrablás vádja alól szerdai perbeszédében a Fővárosi Bíróságon a védelem. A büntetőper október 13-án folytatódik, amikor a vádlott élhet az utolsó szó jogával, és ítélethirdetés is várható.
A géppisztolyos, maszkos kommandósok által őrzött Hajdú védője, Kamarás Géza ügyvéd perbeszéde elején hangoztatta, ma már kétségtelen, hogy sem Hajdú László, sem Kaiser Ede nem járt 2002. május 9-én Móron, és az Erste Bank fiókban elkövetett szörnyű bűntényhez semmi közük sincsen. A védő szerint hiába volt Hajdúnak alibije, a magyar kriminalisztika történetének legsúlyosabb cselekménye miatt vádat emeltek ellene és vádlott-társát, Kaiser Edét jogerősen el is ítélték.

Miután a móri vérengzés miatt lefolytatott első per végén, 2004. decemberében Kaisert, mint elkövetőt tényleges életfogytiglanra ítélték, az újabb eljárásban - ahogyan Hajdú védője, Kamarás Géza fogalmazott -, az ügyészség Kaiser Ede ismeretlen társának helyére egyszerűen behelyettesítette Hajdú László nevét és őt vádolta meg a nyolc áldozat megölésével.

Hajdú László büntetőpere október 13-án folytatódik
Hajdú László büntetőpere október 13-án folytatódik

A védő részletesen elemezte azokat az eljárási szabálysértéseket, amelyek szerinte jellemzik ezt az ügyet. Így 67 alkalommal "beszélgetttek el" védencével védő jelenléte nélkül és próbálták beismerő vallomásra bírni. Jellemző példaként említette a védő, hogy "az egyetlen szemtanú, aki mindkét móri elkövetőt látta, elmondta, hogy körülbelül 20 centiméter magasság-különbség volt a két férfi között, Kaiser és Hajdú magassága viszont mindössze néhány centiméterrel tér el egymástól." A védő beszélt arról is, miként állította be az ügyészség veszedelmes idegenlégiósként Hajdút, aki a valóságban írnok volt a Francia Idegenlégióban.

A védelem a többi vádpontot, így a csepeli posta kirablásában való részvételt, vagy a közokirat-hamisítást nem, vagy csak részleteiben vitatta, de ugyanakkor kérte, hogy a Fővárosi Bíróság bűncselekmény hiányában mentse fel Hajdú Lászlót a nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés vádja alól.

Hajdú László büntetőpere október 13-án folytatódik, amikor a vádlott élhet az utolsó szó jogával, és ítélethirdetés is várható.

Olvasóink írták

  • 1. rade 2008. szeptember 17. 13:38
    „Ügyészségnek kellett volna indítványozni a felmentést a Móri ügyben nem a védőnek. Ügyészség és a rendőrség a hibás ebben az ügyben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF-SZDSZ vita az ellenzékiségről

Az MDF szerint az SZDSZ megpróbálja áthárítani a felelősséget az demokrata fórumra azzal, hogy egy… Tovább olvasom