Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Móri mészárlás: megoldódott a rejtély

A tavaly öngyilkosságot elkövető Nagy László a vérengzést mindig is tagadta. Konokul állította: azt Radovan (Radó) Pavics – aki a rendőrök szerint az egyik énje – követte el. Csütörtökön ítélet.
Bűnözőknek köszönheti életét a 36 éves Weiszdorn Róbert. Ezt maga a bűntársa, Nagy László állította a vallomásában. Weiszdorn perében csütörtökön hoz ítéletet a Fejér Megyei Bíróság. Ám egy sor véletlenen múlt, hogy bíróság elé állíthatták, hiszen a móri mészáros szerint többször is ki akarták végezni. A vádirat szerint 2002. május 9-én Weiszdorn és Nagy ment be a móri bankba. Míg előbbi az ajtóban állt, addig Nagy végzett a bent lévő nyolc emberrel - számol be a Blikk.

A tavaly öngyilkosságot elkövető Nagy a vérengzést mindig is tagadta. Konokul állította: azt Radovan („Radó") Pavics – aki a rendőrök szerint nem létezik – követte el.

Nagy kettős személyiség volt, és az egyik énje lehetett Radó – állapították meg a vizsgálatok. Nagy arról is beszámolt, hogy Weiszdornt többször is ki akarta végezni „Radó". „Ha Horváth Szilárdékat nem körözték volna, akkor aznap este megölte volna Robit... Később akkor került elő ismét a megölése, amikor Horváth Szilárd feladta magát, és a rendőrök újból vizsgálódtak. Ezt azért úszta meg Robi, mert Farkas nem került elő... Később pedig Kaiser Ede meggyanúsítása miatt nem végzett vele" – vallotta Nagy a halála előtt.

A vérengzés délutánján a rendőrség Horváth Szilárdot és Farkas Róbertet kezdte keresni, ám Horváth feladta magát, Farkas nyomtalanul eltűnt. Kiderült: nincs közük Mórhoz. Ekkor Kaiser Ede és Hajdú László került képbe. Kaisert jogerősen valódi életfogytiglanira is ítélték, mire elképesztő fordulat állt be, s kiderült: Weiszdorn és Nagy járt a móri bankfiókban - olvasható a blikk.hu -n.

Olvasóink írták

 • 10. Power 2008. december 07. 17:59
  „A linkelés rossz, mert nem a hivatkozott cikket dobja fel.
  http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=126803”
 • 9. KolompárRómeó 2008. december 07. 16:37
  „Ennél nincs egyszerűbb, ráhúzni valamit egy halottra, az már úgysem tud ellenkezni. A rendőrség, ügyészség pedig "megoldott" egy ügyet.

  Mellesleg ez a faszi nem csak hogy kettős személyiséggel bírt, hanem egyszerre hárman is tudott lenni egy helyen, ahogy azt a mészárlás alatt is tette.

  Örülök, hogy az adóforintjaimból ilyen okosan oldanak meg mindent.”
 • 8. JungHeinrich 2008. december 07. 12:49
  „...burn him!!!!......”
 • 7. maci52 2008. december 07. 10:48
  „Ami kimaradt a hírekből:a tévedt bírót,rendőröket,ügyészeket szar munkájuk miatt leváltották,fizetésüket visszaadták,az érintettektől bocsánatot kértek.”
 • 6. Tamas42 2008. december 06. 18:26
  „Morocz Emil az itélőbiró,de bárki lenne keményf.....szunak kell lenni aki kimeri jelenteni, hogy ki lőte le az áldozatokat.”
 • 5. xene@freemail.hu 2008. december 06. 13:35
  „Ez a csávó egyébként vajdasági magyar? Csak azért kérdem, hogy honnan jött ez a Radovan Pavics, mert őszintén szólva ez egy szerb név...”
 • 4. Logaritmus 2008. december 06. 12:36
  „Ilyenkor mit gondolnak (ha egyáltalán képesek rá) azok, akik az azonnali halálos ítéleteket preferálnák, villamosszéket?”
 • 3. vadlab 2008. december 06. 12:17
  „Mindegyik (aki még él) egyformán bűnhődjön! Együtt tervelték ki és a borzalmat is együtt csinálták. Nem kell a rizsa meg a férrebeszélés, ha ott volt az illető akkor ugyanúgy ő is bűnös volt nem csak az aki a ravaszt meghúzta.”
 • 2. Puskásöcsi 2008. december 06. 10:28
  „Nem hivatalosan tekintik hülyeségnek amit írsz, hanem alapból eszement. Megszálló szellem persze... Vannak olyan emberek akik személyiségükből adódóan veszélyesek a társadalomra. Őket el kell különíteni a normálisaktól. Nagy jól tette hogy megölte magát, nem kell a mi pénzünkből egy ilyen férget etetni élete végéig.
  Más: A médián keresztül nem tudom miért úgy jön le h W. Róbert szinte ártatlan ő ép csak ott volt és vigyázott az ajtóban. Ugyan emberek... Lelőtt egy embert,segített egy ilyen állatnak, és hagyta volna hogy mások bűnhődjenek az ő tetteikért. Milyen ember az ilyen? Ahogy mondják fekvő nyolcast neki!!!”
 • 1. KukoricaJancsi 2008. december 06. 10:04
  „Mielőtt még titkosítanám magamat, még egy hozzászólás:

  "..Nagy kettős személyiség volt, és az egyik énje lehetett Radó - állapították meg a vizsgálatok.."

  Ezt nagyon nagyon elegánsan megoldja a mai tudomány(?): kettős személyiség volt. A másik csak képzelet szülötte.

  Ez azért van így, mert a mai tudomány buta arra, hogy vizsgálja az olyan eseteket, amikor valaki egy megszálló szellem hatására tesz valamit. És ilyen szerencsés esetek is vannak, amikor az áldozat tudja, hogy ki a megszállója. (persze ez részemről csak feltételezés, de reális! - sajnos ezt nem vizsgálja komolyan senki)

  Amennyiben a megszálló szellem tette amit tett, akkor ő (a megysálló) volt a valódi tettes! És ilyenkor azt büntetik, akit megszállt???

  Nem tudom, mikor jön már el az ideje annak, hogy hívatalosan ne tekintség hölyeségnek azt, amit most írtam.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos vonatgázolás Pest megyében

A Budapest felé tartó Intercity egy vasúti átjáróban ütötte el a férfit. A férfi azonnal életét… Tovább olvasom