Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Móri mészárlás: megoldódott a rejtély

A tavaly öngyilkosságot elkövető Nagy László a vérengzést mindig is tagadta. Konokul állította: azt Radovan (Radó) Pavics – aki a rendőrök szerint az egyik énje – követte el. Csütörtökön ítélet.
Bűnözőknek köszönheti életét a 36 éves Weiszdorn Róbert. Ezt maga a bűntársa, Nagy László állította a vallomásában. Weiszdorn perében csütörtökön hoz ítéletet a Fejér Megyei Bíróság. Ám egy sor véletlenen múlt, hogy bíróság elé állíthatták, hiszen a móri mészáros szerint többször is ki akarták végezni. A vádirat szerint 2002. május 9-én Weiszdorn és Nagy ment be a móri bankba. Míg előbbi az ajtóban állt, addig Nagy végzett a bent lévő nyolc emberrel - számol be a Blikk.

A tavaly öngyilkosságot elkövető Nagy a vérengzést mindig is tagadta. Konokul állította: azt Radovan („Radó") Pavics – aki a rendőrök szerint nem létezik – követte el.

Nagy kettős személyiség volt, és az egyik énje lehetett Radó – állapították meg a vizsgálatok. Nagy arról is beszámolt, hogy Weiszdornt többször is ki akarta végezni „Radó". „Ha Horváth Szilárdékat nem körözték volna, akkor aznap este megölte volna Robit... Később akkor került elő ismét a megölése, amikor Horváth Szilárd feladta magát, és a rendőrök újból vizsgálódtak. Ezt azért úszta meg Robi, mert Farkas nem került elő... Később pedig Kaiser Ede meggyanúsítása miatt nem végzett vele" – vallotta Nagy a halála előtt.

A vérengzés délutánján a rendőrség Horváth Szilárdot és Farkas Róbertet kezdte keresni, ám Horváth feladta magát, Farkas nyomtalanul eltűnt. Kiderült: nincs közük Mórhoz. Ekkor Kaiser Ede és Hajdú László került képbe. Kaisert jogerősen valódi életfogytiglanira is ítélték, mire elképesztő fordulat állt be, s kiderült: Weiszdorn és Nagy járt a móri bankfiókban - olvasható a blikk.hu -n.

Olvasóink írták

 • 10. Power 2008. december 07. 17:59
  „A linkelés rossz, mert nem a hivatkozott cikket dobja fel.
  http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=126803”
 • 9. KolompárRómeó 2008. december 07. 16:37
  „Ennél nincs egyszerűbb, ráhúzni valamit egy halottra, az már úgysem tud ellenkezni. A rendőrség, ügyészség pedig "megoldott" egy ügyet.

  Mellesleg ez a faszi nem csak hogy kettős személyiséggel bírt, hanem egyszerre hárman is tudott lenni egy helyen, ahogy azt a mészárlás alatt is tette.

  Örülök, hogy az adóforintjaimból ilyen okosan oldanak meg mindent.”
 • 8. JungHeinrich 2008. december 07. 12:49
  „...burn him!!!!......”
 • 7. maci52 2008. december 07. 10:48
  „Ami kimaradt a hírekből:a tévedt bírót,rendőröket,ügyészeket szar munkájuk miatt leváltották,fizetésüket visszaadták,az érintettektől bocsánatot kértek.”
 • 6. Tamas42 2008. december 06. 18:26
  „Morocz Emil az itélőbiró,de bárki lenne keményf.....szunak kell lenni aki kimeri jelenteni, hogy ki lőte le az áldozatokat.”
 • 5. xene@freemail.hu 2008. december 06. 13:35
  „Ez a csávó egyébként vajdasági magyar? Csak azért kérdem, hogy honnan jött ez a Radovan Pavics, mert őszintén szólva ez egy szerb név...”
 • 4. Logaritmus 2008. december 06. 12:36
  „Ilyenkor mit gondolnak (ha egyáltalán képesek rá) azok, akik az azonnali halálos ítéleteket preferálnák, villamosszéket?”
 • 3. vadlab 2008. december 06. 12:17
  „Mindegyik (aki még él) egyformán bűnhődjön! Együtt tervelték ki és a borzalmat is együtt csinálták. Nem kell a rizsa meg a férrebeszélés, ha ott volt az illető akkor ugyanúgy ő is bűnös volt nem csak az aki a ravaszt meghúzta.”
 • 2. Puskásöcsi 2008. december 06. 10:28
  „Nem hivatalosan tekintik hülyeségnek amit írsz, hanem alapból eszement. Megszálló szellem persze... Vannak olyan emberek akik személyiségükből adódóan veszélyesek a társadalomra. Őket el kell különíteni a normálisaktól. Nagy jól tette hogy megölte magát, nem kell a mi pénzünkből egy ilyen férget etetni élete végéig.
  Más: A médián keresztül nem tudom miért úgy jön le h W. Róbert szinte ártatlan ő ép csak ott volt és vigyázott az ajtóban. Ugyan emberek... Lelőtt egy embert,segített egy ilyen állatnak, és hagyta volna hogy mások bűnhődjenek az ő tetteikért. Milyen ember az ilyen? Ahogy mondják fekvő nyolcast neki!!!”
 • 1. KukoricaJancsi 2008. december 06. 10:04
  „Mielőtt még titkosítanám magamat, még egy hozzászólás:

  "..Nagy kettős személyiség volt, és az egyik énje lehetett Radó - állapították meg a vizsgálatok.."

  Ezt nagyon nagyon elegánsan megoldja a mai tudomány(?): kettős személyiség volt. A másik csak képzelet szülötte.

  Ez azért van így, mert a mai tudomány buta arra, hogy vizsgálja az olyan eseteket, amikor valaki egy megszálló szellem hatására tesz valamit. És ilyen szerencsés esetek is vannak, amikor az áldozat tudja, hogy ki a megszállója. (persze ez részemről csak feltételezés, de reális! - sajnos ezt nem vizsgálja komolyan senki)

  Amennyiben a megszálló szellem tette amit tett, akkor ő (a megysálló) volt a valódi tettes! És ilyenkor azt büntetik, akit megszállt???

  Nem tudom, mikor jön már el az ideje annak, hogy hívatalosan ne tekintség hölyeségnek azt, amit most írtam.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos vonatgázolás Pest megyében

A Budapest felé tartó Intercity egy vasúti átjáróban ütötte el a férfit. A férfi azonnal életét… Tovább olvasom