Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Morvai: a Jobbik partner lesz az autonómiatörekvésekben

A Jobbik partner lesz a határon túli magyarok autonómiatörekvéseinek felkarolásában - mondta Morvai Krisztina, a Jobbik listavezetője vasárnap este Budapesten azt követően, hogy a párt 3 mandátumot szerzett az európai parlamenti (EP) választáson.
A listavezetőt - ahogyan az előtte beszélő Vona Gábor pártelnököt is - többször szakította félbe taps vagy skandálás.
Morvai Krisztina hangsúlyozta: bár sokat gyalázták őket, de a Jobbik nem sértődött meg, hívja és várja ellenfeleit, hogy közösen valósítsák meg az ország céljait. Szavai szerint partnerek lesznek az "elszakított területeken élő magyar testvéreink" autonómiájának kivívásában, a magyar föld megvédésében, a magyarok véleménynyilvánítási szabadságának és más emberi jogainak védelmében.
"Partnerei leszünk mindazoknak Európában, akik a bukott, velejéig romlott neoliberális rendszer helyére egy igazságosabb gazdaságot és világot szeretnének, akik a magunkfajták érdekeit támogatják, mert mi vagyunk többségben a világon mindenhol" - hangoztatta a politikus. Úgy vélte, ez nem szélsőséges, hanem többségi gondolkodás.
Morvai Krisztina arról beszélt, megvalósult az az álma, hogy Magyarország a magyaroké, és megszületett az új erő. Szerinte azok, akik rájuk szavaztak, esélyt adtak arra, hogy a méltóságukban, szabadságukban és jogaikban megtaposott emberek felemelhessék a fejüket és alakítóivá váljanak saját sorsuknak.
Az Európai Parlamentbe jutott Jobbik-képviselők arra törekszenek majd, hogy élére álljanak az igazságosabb Európáért megvívandó harcnak. "Hiszem, hogy mi magyarok az Európai Unióban is történelmi küldetést kaptunk" - fogalmazott.
A listavezető is megköszönte többeknek a támogatást, köztük a Magyar Gárdának is, hogy rendezvényeik biztonságáról és méltóságáról gondoskodtak. Beszélt arról is, hogy a pártot támogató vállalkozók se fideszesek, se MSZP-sek, se oroszok nem voltak, annak ellenére, hogy ezeket állították róluk.
A sajtótájékoztató végén Vona Gábor "adjon az isten" kezdetű mondatára a részt vevők "szebb jövőt" kiáltással válaszoltak, ami a Magyar Gárda jelmondata.
Ezután együtt elénekelték a magyar és a székely himnuszt. A Budapest Kongresszusi Központban nagyjából éjfélig tartott az ünneplés, és az utolsó ünneplők hajnali fél egy körül hagyták el az épületet.

Olvasóink írták

 • 13. flexsnake 2009. június 08. 15:31
  „Brüsziben kissé másképpen viszonyulnak hozzájuk :D Aztán nehogy sértődve kivonuljanak. Bár ha a fidesz ott is kivonul úgyis csak az mszp fog vigyorogni.”
 • 12. IVY 2009. június 08. 12:14
  „Mi a baj ezzel?
  Szerintem teljesen jól nyilatkozott Kriszta.:)”
 • 11. .suhym. 2009. június 08. 10:25
  „4. Birodalmi!

  Véleményem szerint egy egyetemi tanárnak talán mégsem ilyen stílusban kellene levelet írni, bármennyire is megbántották esetleg.

  A stílus maga az ember!

  Egyébként sem kötelező minden esetben reagálni bizonyos dolgokra, főleg nem ilyen megfogalmazásban.
  Nagyon sok esetben sokkal többet el lehet érni, ha az ember egyszerűen átlép az esetleges sértések felett.”
 • 10. dodó 2009. június 08. 10:12
  „9. hozzászólás aranka2 2009.06.08. 09:26

  A zsidók biztos nem... de valószínűleg nem is törekszik erre a Jobbik!”
 • 9. aranka2 2009. június 08. 09:26
  „Lehet, hogy együttműködnének, csakhogy ezzel a radikális bandával senki nem áll szóba. Majd üldögélnek és rikácsolnak Brüsszelben, oszt annyi.”
 • 8. gyevi 2009. június 08. 09:21
  „Elvtársak!
  A Krisztina majdnem beelőzött ( mindössze 75000 szavazaton múlt ).
  Ha Ildikóék a ciklus végéik kormányozni akarnak, akkor tavaszra ELŐZNI FOG !!!!!!
  Az idő múlásával egyenes arányba csökken az MSZP szavazatok száma!!
  Ezt kellene odafönt felfogni és megérteni valakinek. Ha Fletó után előrehozott választások lettek volna akkor szerintem a Krisztináék most nem itt lennének.”
 • 7. Fiúk_a_bányában 2009. június 08. 08:28
  „4., "egyébként nincs semmi kivetnivaló a levélben"...
  na itt a baj, amiikor az alpáriság már föl se tűnik Innen nézve pedig tökmindegy, a vitában kinek van igaza. Így nem lehet beszélni.”
 • 6. achilleus 2009. június 08. 08:08
  „5. hozzászólás .suhym. 2009.06.08. 07:31
  Én is így értelmeztem. Kakukktojásnak igaza van. Nagyon hasonló országgyűlési választási eredményre számítok, sőt ilyet tartanék kívánatosnak, akkor pedig együtt kell működni /DE NEM KOALÍCIÓBAN!/ a jobboldalon. Nagyon sok elszámoltatni való van, sok (de azért nem túl sok) felfüggesztendő mentelmi jog....”
 • 5. .suhym. 2009. június 08. 07:31
  „Miért ne tapsolta volna?
  Én is tapsoltam, hogy csak négy helyet szereztek:))))))))))))) Sőt, az SZDSZ eredményét meghallva, még éljeneztem is:))))))))”
 • 4. Birodalmi 2009. június 08. 07:21
  „linkeld be azt is fiúk a bányából, h. mire írta válaszként! végik pocskondiázta!, ja, h. akkor válaszol nekik?, azt már nem!, micsoda dolog! egyébként nincs semmi kivetnivaló a levélben. hajrá jobbik! szép volt az este!
  Kakukk! 15% tényleg nem és 17% al? :D”
 • 3. kakukktojas 2009. június 08. 07:20
  „Hazaipalya ! Az ilyen gyűlölködő megjegyzésekkel többet ártasz a csapatodnak, mint használsz. Az Mszp- Fidesz összemosást felejtsük már el ! Ez egy demagóg szöveg, ami eddig talán hatásos volt, de nem mindig marad az. Meg aztán egyébként is. A 15 %-al nem nagyon lehet még kormányt alakítani országgyűlési választásokat követően sem. Vagy összefogás, vagy elszigetelődés. Te melyiket választod ? Az meg azt hiszem elég nagy naivitás, hogy a Jobbik 50% felett nyer mostanában választásokat. Főleg ha ilyen stílusban szólal meg mint ahogyan Te szoktál.”
 • 2. Fiúk_a_bányában 2009. június 08. 07:10
  „Barát Gábornak címezve küldött obszcén stílusú, nyíltan antiszemita levelét, Morvai Krisztina. A listavezető szó szerint azt írta: "Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett. A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat! Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina"

  Hajrá, Kriszta, csak hitelesen...”
 • 1. hazaipalya 2009. június 08. 06:54
  „Krisztina - Krisztina !! skandalta a tömeg! de szép is volt hallgatni . a fityesz emg megtapsolta a mszp eredemenyet,hát ezt sejtettük eddig is-a háttérben puszipajtasok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Watson: az emberek nem akarnak visszatérni a szocializmushoz

A szocializmustól való idegenkedéssel magyarázta az Európai Parlament (EP) eddigi liberális… Tovább olvasom