Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Morvai: eljárási jogsértések Budaházy György ügyében

Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti (EP) képviselője szerint a Budaházy György és társai elleni büntetőeljárásban kirívó, a későbbiekben nem orvosolható jogsértéseket követtek el, ezért az eljárást haladéktalanul meg kell szüntetni, és a gyanúsítottakat szabadon kell bocsátani.
A Jobbik EP-képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az MSZP 2006-tól "visszahozta a terrort", a Magyarok Nyilai ügyében pedig semmitől vissza nem riadva "hamis bizonyítékokat koholtatott", és "az 1950-es éveket idéző, ÁVH-s módszerekkel" végeztek házkutatásokat, lefoglalásokat.

Kiemelte: "a jogszabályokkal köszönőviszonyban sem álló, gyalázatos büntetőeljárás gyanúsítottjait egy éve úgy tartják börtönben, hogy meg sem szólalhatnak, nem is reagálhatnak a nyilvánosság előtt az ellenük felhozott hajmeresztő vádaskodásokra".

Morvai Krisztina szerint az "eljárások e szakaszában még senkiről sem lehet tudni, hogy bűnös vagy ártatlan". "Az azonban bizonyossággal tudható, hogy ha Magyarországon megengedjük az ehhez hasonlóan jogtipró, önkényes büntetőeljárásokat, akkor ártatlan emberek is bármikor bebörtönözhetők, elítélhetők" - fűzte hozzá.

Morvai Krisztina kérdésre válaszolva a konkrét eljárási szabálytalanságok között említette, hogy az egyik vidéki városban tartott 12 órás házkutatást hatósági tanú nélkül végezték, a cselekményről jegyzőkönyv nem készült, a családi házban egyedül ott tartózkodó 25 éves nőt pedig úgy helyezték el, hogy ő semmit sem látott a történtekből.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány vezetője közölte: a házkutatások "döntő többségében" elmondható, hogy megszegték a lefoglalási szabályokat.

Morvai Krisztina a fentiekkel Lendvai Ildikó azon keddi felszólítására reagált, amely szerint a Jobbik EP-képviselőjének le kellene mondani mandátumáról, mivel annak a Budaházy Györgynek kért védelmet, aki megalapozottan gyanúsítható "terrorista halálbrigád" vezetésével.

Morvai Krisztina szerint a "népnyúzó MSZP" az SZDSZ sorsára jut az áprilisi választásokon, és "ordas eszméivel együtt a történelem süllyesztőjébe kerül".

Gaudi-Nagy Tamás elmondta: "jelenleg Magyarországon nincs jogállam", helyette "emberjogi" és "közbiztonsági válsághelyzet" van.

A Jobbik igazságügy-miniszterjelöltje kijelentette, Lendvai Ildikó olyan párt elnökeként szólítja fel Morvai Krisztinát lemondásra, amely párt politikus tagjai "jogerős ítéletekkel megállapított módon, tucatnyi esetben éltek vissza a köztisztségből fakadó bizalommal", emlékezete szerint ráadásul Lendvai Ildikó volt kampányfőnökét vesztegetés miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélték.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja, amit a gyanú szerint Budaházy bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el. Az ügyészség szerint a cselekményeket "Katonai Parancsnokság" néven az ő utasítására, huzamos együttműködés keretében, szervezetten valósította meg a sajtóban Magyarok Nyilai néven emlegetett csoport.

A büntetőügynek jelenleg 17 gyanúsítottja van, akik közül - Budaházy Györggyel együtt - jelenleg 11 ember van előzetes letartóztatásban.

Olvasóink írták

 • 12. zole52 2011. május 25. 18:04
  „flexsnake! Igazad van-normális ember a becsületes "beosztó" emberre szavaz! Gondolom felétek lézer szégyentelen janira.”
 • 11. cickányzat 2010. április 17. 03:06
  „Mik vannak, megjött a 9 hsz.
  Kössz DM.”
 • 10. cickányzat 2010. április 17. 03:04
  „Hova lett a fent jelzett kilenc hozzászólás, elvitte a Cenz Ura ?
  Egyébiránt éljen Morvai nemzetes asszony. Külföldön.”
 • 9. flexsnake 2010. március 04. 21:16
  „Morvai is már csomagolhatja a szappant :D
  Ép eszű ember nem szavaz ilyenekre! :D”
 • 8. k.elvis 2010. március 03. 23:17
  „Az országgyűlési választási kampány hajrájában a Jobbik további megerősödésétől úgy megrettentek a Fidesz és az MSZP vezetői, hogy most már leplezni sem tudják összefogási szándékaikat - húzta alá a politikus. A Jobbik elnöke emlékeztetett rá: Hegedűs Zsuzsa szociológus (állítólag a Fidesz miniszterjelöltje) kijelentésére, mely szerint mindenkit meg kell győzni arról, hogy bárkire szavazhat, csak a Jobbikra nem. Hétfőn Bajnai Gordon tette fel az i-re a pontot, aki miután jó demokrataként és hazafiként dicsérte meg Orbán Viktort, felszólított a közös küzdelemre, mondván: a ,,hasonló a hasonlónak örül". A Fidesz szónokai pedig ahelyett, hogy kikérték volna maguknak az ajánlkozást, cinkos némasággal hallgattak a nagykoalíciós közeledés egyre nyilvánvalóbb tényeiről - fogalmaz HunHír.Hu-hoz is eljuttatott közleményében Vona Gábor.

  A Jobbik arra kér minden jóérzésű magyar embert, hogy április 11-én ne hagyják, hogy nagykoalíciós formában folytathassa az elmúlt húsz év pusztítását az MSZP és a Fidesz. "Akadályozzuk meg együtt a nagykoalíciót! Radikális változást akarunk, nem a hazug politikusok, hanem a nép nevében. Válasszuk a rosszabb helyett ezért a Jobbikot!" - szólított fel Vona Gábor.”
 • 7. k.elvis 2010. március 03. 23:16
  „Szerintem az a baj, hogy ezeknek minden szélsőséges, ami magyar. Nagyon zavarja őket, hogy kezd a magyarok többségének a szeméről elszállni a köd és kezdi látni, hogy nagyon nagy baj van.
  egyedül a Jobbik programjában szerepel és ő meri kimondani, hogy nem tűrhetjük, hogy a saját hazánkban legyünk rabszolgái a multiknak és a külföldi tőkének.
  Mindenkinek aki igazi változást szeretne rájuk kell(ene) szavazni mert ők az egyetlen aki a programja alapján megérdemli, hogy kapjon egy esélyt a bizonyításra.
  Bármilyen néven is alakulna párt, aki a magyar nép érdekeit védené az úgyis csak náci és stb. lehetne ebben a hazában az idegenszívűek miatt.
  Igaza van Vonának abban is, hogy amíg nincs nemzeti öntudat addig nem is lesz itt nagyon semmi. Amíg nem merjük kitűzni a zászlót egy nemzeti ünnepen, mert mit fognak hozzá szólni, megszólnak-e érte, addig mit lehet várni??? És ez csak az alapja az egésznek.
  Olyan történelmünk van, olyan szellemi kincseink, amik egyik országnak sem a világon és mégis utolsók vagyunk a sorban, mind gazdaságilag, mind morálisan.
  És aki erre ki meri mondani, hogy elég volt. elég volt a rablásból a kiszolgáltatottságból akkor az náci? Meg radikális?
  Na ez az igazi szégyen! A mostani kormány meg az évtizedes elődei szégyene, hogy idáig züllesztették ezt az országot!
  Lidocain”
 • 6. flexsnake 2010. március 03. 21:50
  „A büntetőügynek jelenleg 17 gyanúsítottja van, akik közül - Budaházy Györggyel együtt - jelenleg 11 ember van előzetes letartóztatásban.

  A JOBBIKOS ELNÖKKEL EGYÜTT! VALAKI VÁGJA MÁR HÁTBA A MAMÁT HOGY: MAMA, HOPPÁ KIDERŰLT EZ IS, FOGD MÁR BE!”
 • 5. dodó 2010. március 03. 20:50
  „Minden szava igaz Krisztinának!”
 • 4. zero 2010. március 03. 20:47
  „Tik elsem olvassátok a cikket ? Vagy tik miröl beszéltek ?”
 • 3. Agyalapi 2010. március 03. 19:51
  „Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke a delmagyar.hu-nak elmondta, a párt nem foglalkozik Budaházy ügyével, ugyanis független jelöltként indul.... Hozzátette: egyes erők megpróbálják a Jobbikot összemosni a Magyarok Nyilaival, de ahelyett, hogy a pártot próbálnák gyengíteni, foglalkozzanak a fontos dolgokkal: a Jobbik programjával.
  Na most akkor Morvai Krisztina mit mos össze mivel?”
 • 2. Volume 2010. március 03. 19:02
  „ja”
 • 1. piszkosfred33 2010. március 03. 16:02
  „Na mi van?
  Krisztina úrhölgy mindent megtesz, hogy visszaszerezze a kis pitbullját?
  Aztán sétáltatja pórázon, amíg egyszer csak meg nem harapja a gazdit <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életbe lépett a ˝végső menedékes rendelet˝

Hétfőtől él az a kormányrendelet, amely biztosítja, hogy egyetlen fogyasztó se maradjon gázellátás… Tovább olvasom