Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Morvai Krisztina két feljelentést is tesz

Két feljelentésre készül Morvai Krisztina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom EP listavezető képviselő-jelöltje a 2006. október 15-én történt olaszliszkai tanárgyilkosság kapcsán.
Morvai Krisztina csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a két nappal ezelőtt kihirdetett elsőfokú bírósági ítélet több bűncselekményre is rámutatott.

Véleménye szerint az egyike bűncselekményt azok a romák követték el, akik végignézték Szögi Lajos tanár megölését, és nem hívtak segítséget, a másik bűncselekményt pedig azok a rendőrök követték el, akik csak 2-3 embert vettek őrizetbe a bűncselekmény helyszínén, noha mindenkit igazoltatni kellett volna. Morvai hiányolta a rendőrségi eljárásból, hogy a helyszínen nem rögzítették azonnal a nyomokat, mint mondta, az elő nem állítottak összebeszélhettek vagy akár véres ruhadarabjaikat is elégethették. A képviselő-jelölt szerint a rendőrök hivatali visszaélést vagy bűnpártolást követtek el, ezért tesz feljelentést. A feljelentéssel párhuzamosan a legfőbb ügyésznek és az országos rendőr-főkapitánynak is nyílt levelet küld.

Morvai Krisztina a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy az EP képviselőválasztási kampányban a parlamenti pártok a munka helyett azzal foglalkoznak, hogy kitalálják, melyik párt hozta létre a Jobbikot, illetve személyes támadásokat intéznek ellene. Mint mondta, a tényleges munka helyett csak egymás gyalázása folyik. A Jobbikot azok az emberek támogatják, akiknek elegük van az ilyen politikából - tette hozzá.

Morvai Krisztina arról is beszélt, hogy a magyar EP képviselőknek a Kárpát-medencében élő magyarokat kell képviselni, "Trianont" pedig végre nem politikai, hanem emberi jogi alapon kell megközelíteni. A határokon túl élő magyaroknak törvényi szinten kell kettős állampolgárságot biztosítani, és a magyarlakta területek autonómiájára kell törekedni.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. flexsnake 2009. június 08. 15:33
  „Ez se sok vizet zavar, nemsokára kivonul az országból :D”
 • 21. dodó 2009. június 05. 21:22
  „Tegnap, június 04-én megtette!

  A feljelentés teljes szövege olvasható kettő, a Jobbik-kal szimpatizáló portálon!”
 • 20. SP 2009. június 05. 17:59
  „:)”
 • 19. girzelda 2009. június 05. 17:45
  „Kedves olvasótársam "SP"! Hogyan is gondolja, képzeli. hogy e sajtó idézni fogja Morvai Krisztina "gyalázását"? Csupán a visszavágás nem tetszik az érintetteknek, de, azt erősen sérelmezik! Ez ép olyan, mint a "szálka és a gerenda" esete egyesek szemébe.”
 • 18. SP 2009. június 05. 17:32
  „Az idézetből nem az derült ki, hogy Krisztina versenyzőt gyalázták a farkincások és ennek megfelelően beválaszolt?”
 • 17. Fiúk_a_bányában 2009. június 05. 15:43
  „17., ki járat le kicsodát?
  javaslom újbóli olvasásra, értelmezésre. Kriszta tiszta.... önjáró...

  Barát Gábornak címezve küldött obszcén stílusú, nyíltan antiszemita levelét, Morvai Krisztina. A listavezető szó szerint azt írta: "Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett. A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat! Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina"”
 • 16. magyarock1 2009. június 05. 14:06
  „Szánalmas ez az erőlködés,ahogy próbáljátok lejáratni Krisztinát.A vasárnapi választásokon erősen fogtok majd csodálkozni az eredményen.Hajrá Jobbik,takarítsátok ki a mocskot az országból!”
 • 15. flexsnake 2009. június 05. 13:27
  „7. pont az fog leghangosabban kiabálni meg mutogatni.

  11- akkor épen szocialistaként politizál, nem volt az olyan régen :D Napraforgó üzemmód. Ahol kisüt a nap oda fordul.

  14. ez csak egy gyengébb hangvétel. Hallanád mikor nem gondolja hogy amit mond nyilvános :D HA bennem ennyi gyűlölet lenne már kiugrottam volna a parlament ablakán. Személyeskedni nem kell sok ész.”
 • 14. Zs 2009. június 05. 12:42
  „Főleg az utóbbiban”
 • 13. gyúrcsányahibás 2009. június 05. 12:41
  „Ha ez igaz, Morvai monnyon le! Képviselő-jelöltségről, egyetemi katedráról, mindenről. És ne játssza sehol az igazság bajnokát!

  Barát Gábornak címezve küldött obszcén stílusú, nyíltan antiszemita levelét, Morvai Krisztina. A listavezető szó szerint azt írta: "Nagyon örvendenék, ha a magukat "büszke magyar zsidóknak" titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett. A magukfajták megszokták, hogy ha egyet szellentenek máris vigyázva áll és önökhöz igazodik minden magunkfajta. Szíveskedjenek tudomásul venni: ennek VÉGE!!!! Felemeltük a fejünket és nem tűrjük tovább a magukfajták terrorját. Visszavesszük a hazánkat! Szívélyes üdvözlettel: Morvai Krisztina"”
 • 12. girzelda 2009. június 05. 08:01
  „Hát igen ez egy csepp a tengerben, ahhoz képest amennyi visszaélés van a magyar bűnüldözésben és igazságszolgáltatásban.”
 • 11. SP 2009. június 04. 22:01
  „http://www.stop.hu/articles/article.php?id=500903
  Ezt olvastad?”
 • 10. smalltown 2009. június 04. 21:37
  „na, mostmar kettesevel jelentget fel?

  a tényleges munka helyett csak egymás gyalázása folyik - mondta Morvai Krisztina.

  megkerdeznem MK tenyleges munkajat:)) Mikor epp nem zsidozik, ciganyozik, feljelentget akkor mit is csinal?”
 • 9. cartagonova 2009. június 04. 15:42
  „Helyes! Kezdődjék a rendrakás! A még szabadon levő férgekkel, agyáva balf.sz sündőrséggel! Csak igy tovább! Hajrá Krisztina!”
 • 8. IVY 2009. június 04. 15:38
  „Frappáns volt a célzás Mátyás! :)”
 • 7. Mathiasking 2009. június 04. 15:35
  „5. hozzászólás flexsnake 2009.06.04. 15:03

  Kiegészíteném: A beszart embernek sem hallod a hangját, meg aki rossz fát tett a tűzre azét sem.”
 • 6. pocokkaa 2009. június 04. 15:13
  „ÉÉÉS: egy újabb kampányfogás :mondd azt, amit hallani akarnak :)
  Ügyesen csinálja - de ugyanolyan szemfényvesztő mint a többi...”
 • 5. flexsnake 2009. június 04. 15:03
  „4. a veszett kutyát telepre viszik bezárják és pár nap múlva végleg elaltatják. Mert a habzó szájú kutya veszélyes. Az erősebb kutya csak hangosabb. A veszélyes kutya egyetlen nyikkanását sem hallod.”
 • 4. IVY 2009. június 04. 14:43
  „Az "alapítók" nem voltak eléggé rámenősek és törtetőek.
  Így jártak.
  "Mindig az erősebb kutya b@szik", mint tudjuk.:)”
 • 3. flexsnake 2009. június 04. 14:41
  „Morvaiféle kampányfogás. :) Egyrészt abban igaza van hogy lehetett volna ezt másképpen is, abban is hogy ez sokkal többemberes elkövetés ha csak a bámészkodókat nézem, de....
  A de pedig: bizonyítani kell hogy azok az emberek tettlegesen vagy hallgatólagosan segédként vagy bujtogatóként részt vettek a tragédiában. EZt bizonyítani kell és ez irányban bizony volt nyomozás nem is kicsi.
  Ezért húzódott eddig. Azt nem értem miért nem kifogásolja hogy ilyen ,,enyhe" büntetést kaptak. Azt nem értem hogy miért nem.
  A rendőrséget lehet szapulni, a munkájukat is de krisztike ne feledje hogy ha kiskirálynő akar lenni a trónon ezek a kisszolgák lesznek még mindig szolgálatban. Egy ciklus 4 évre szól a rendőr viszont akkor is rendőőr ha hazamegy alúdni. Ebben az egészben én csak a rendőrség oktalan cseszegetését látom, semmi többet. AZt nem hogy azt mondaná: egy emberélet többet és mint pár év börtön.
  HA hiteles akar lenni akkor a jobbikot szűrje át a gárdát egyenként tagkra lebontva ellenőrizze. Akinek az életében akárcsak egy erőszakos vagy gazdasági bűncselekmény volt azt tessék kirugni. Akkor majd tessék jönni és jelenteni hogy sem a jobbikban sem a gárdában nincs egy ember sem akinek a múltja kifogásolható. HA ezt ki tudja jelenteni miután kidobálta akik furák akkor majd elnyeri azt a jogot hogy a jog-becsület asztalánál ne a gárda legyen az ami hazavágja az egész műsort. Régen még becsültem a kezdeményezést, akkor még krisztike ott sem volt majd szétesett és sorra kiváltak az alapítók. ,,Nem ezt akartuk". De ez lett.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy kamion az M7-esen

Kigyulladt egy kamion csütörtökön dél körül az M7-es autópályán Zamárdi közelében, a határ felé… Tovább olvasom