Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

Morzsás erdei gyümölcs

Stahl Judit receptje, a nagysikerű almás változat után most ízletes, fagyasztott erdei gyümölcsökkel.

Hozzávalók:

2 doboz mirelit erdei gyümölcs keverék
1 evőkanál + 15 deka kristálycukor
1 evőkanál + 15 deka liszt
1 + 1 teáskanál vanília aroma
csipetnyi őrölt fahéj
˝ tasak sütőpor
1 citrom
10 deka vaj

Elkészítés:

A 2 doboz felolvasztott, de még enyhén fagyos gyümölcskeveréket beleöntöm egy kivajazott, 1 ˝ literes, ovális sütőtálba. Rászórom az 1 evőkanálnyi cukor és liszt mennyiséget, az 1 teáskanálnyi vanília aromát, a fahéjat és az egészet kanállal összekeverem.
Jöhet a sütemény tészta része. A késes betétű robotgépbe beleöntöm a 15 deka lisztet, a sütőport, a 15 deka cukrot, az 1 teáskanálnyi vanília aromát, belereszelem a citrom héját is, és végül hozzákockázom a hideg vajat. Ha minden hozzávaló a gépben van, fogom, és az egészet pár perc alatt összemorzsásítom.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, esetleg szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt,… Tovább olvasom