Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvár autót cserélt

Alacsonyabb fogyasztású és fenntartási költségq jármqre cserélte a mosonmagyaróvári önkormányzat a polgármester szolgálati autóját. A városvezetés szerint ezzel hosszú távon megtakarítást érnek el.
Néhány napja új szolgálati autóval jár Mosonmagyaróvár polgármestere. A korábbi Volkswagen Borát eladták, helyette egy kisebb fenntartási költségq Renult Scenicet vettek.
A hivatali autó cseréjével kapcsolatban Szabó Miklós a Kisalföld érdeklődésére elmondta: ez eddigi autó, egy Volkswagen Bora már négyéves volt, több mint százezer kilométert futott és a közeljövőben lejár a mqszaki vizsgája, ezzel együtt a szervizelése is esedékessé vált. A számítások szerint ez mintegy 200 ezer forintos kiadást jelentett volna. Emellett az autót most még viszonylag megfelelő áron lehetett értékesíteni. Mindezek figyelembevételével döntöttek a polgármesteri autó cseréje mellett.
A Volkswagenre több vételi ajánlat is érkezett, ezek közül a legmagasabbat választották, így végül 2 millió forintért kelt el a jármq. Az új autó kiválasztásánál a vételár mellett fő szempont volt az alacsony üzemeltetési költség is. A közbeszerzési szabályzat szerint az adott kategóriában a legkedvezőbb ajánlatot választották ki. A vásárláskor közel 1 millió forintos kedvezményt kapott az önkormányzat. Az új polgármesteri autót, egy 1500 köbcentiméteres, dízelüzemq Renault Scenicet így 4,76 millió forintért vásárolták meg. A kocsi vételára jóval alatta maradt az előző polgármesteri autó árának.
Szabó Miklós hangsúlyozta: az új autó üzemanyag-fogyasztása közel fele az előzőének és üzemben tartási költségei is jóval alacsonyabbak, s ezt helyben tudják szervizelni. A polgármester szerint hosszú távon mindenképpen megtakarítást érnek el ezzel a jármqcserével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa

labdarúgás

A Magyar Kupa negyeddöntőinek tegnapi első mérkőzésein:… Tovább olvasom