Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Most fizetik ki az árvízkárokat

Több mint százmillió forintos helyreállítási támogatást hagyott jóvá csütörtöki ülésén a megyei területfejlesztési tanács az augusztusi árvízkor károkat szenvedett tizenkét településnek.
illusztráció
Tizenkét település kap támogatást az előre nem látható káresemények rendezésére szolgáló vis maior keretből – ekként határozott tegnapi ülésén a megyei területfejlesztési tanács. A testület 127 millió forint kiosztását hagyta jóvá.


Szőgye és Győr az élen


A legtöbb pénz Kisbajcson keresztül Szőgyének (58,9 millió forint), illetve Győrnek (55,7 millió forint) jut, de kerül Dunaszegnek (1,2 millió), Dunaszentpálnak (1,3 millió), Dunaszigetnek (169 ezer), Gönyűnek (5,3 millió), Győrladamérnak (763 ezer), Győrzámolynak (273 ezer), Hédervárnak (1,4 millió), Mecsérnek (340 ezer), Nagybajcsnak (939 ezer) és Véneknek (655 ezer) is.
A pluszforrás a magántulajdonban lévő lakóépületek, az önkormányzati kötelező feladatok ellátását szolgáló építmények és az önkormányzati bérlakások helyreállítására szolgál. A pénz egy részét már átutalták a településeknek, másik részét pedig még idén kifizetik.

Fahíd-rekonstrukcióra 18 millió forint

Az ülésen szó volt a Tápszentmiklós és a Komárom-Esztergom megyei Bársonyos közötti fahíd rekonstrukciójáról is. Ez ugyancsak az augusztusi árvíz, pontosabban a megduzzadt cuhai Bakony-ér miatt rongálódott meg két hónappal később, október végén. A 18 millió forintról szóló kérelmet a testület felterjesztette a Belügyminisztériumhoz. A tanács emellett úgy döntött, kezdeményezi a miniszterelnöknél, hogy ne csak az árvíz miatt kárt szenvedett állami, hanem az önkormányzati utak helyreállítását is támogassa a kormány.

Kapcsolódó cikkek >>
Árvízkatasztrófa
Megkezdődik a kártalanítás
Több száz millió az árvízkár megyénkben
A kárfelmérésről tanácskoztak

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termékváltás az Audinál

Termékváltás lesz a következő időszakban az Audi Hungaria Motor (AHM) Kft.-nél – jelentette be… Tovább olvasom