Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Motor-összeszerelő gyár Oroszországban

Megállapodást kötött a Rába Motorgyártó Kft. az oroszországi Thusinoi Autóbusz-gyárral. A Moszkvához közeli cég évente ötszáz dízelmotort gyárt majd Győrből vásárolt alkatrészekből.
Idén januárban jártak Győrben az oroszországi Thusinoi Autóbusz-gyár illetékesei. A Rába Motorgyártó Kft. már jó ideje szállít dízelmotorokat a Moszkvához közeli autóbuszgyárba. Az orosz partner most újfajta együttműködést kezdeményezett. Az akkori tárgyalások mostanra értek be.

Eddig Euro 2-es Rába-motorokat vásárolt a thusinói gyár Győrből – tudtuk meg Szakács Józseftől, a győri cég ügyvezető igazgatójától. Az év eleji tárgyaláson azt kezdeményezte az orosz partner, hogy motor-összeszerelő gyárat szeretne létesíteni. A gyár indításához Győrtől kért segítséget. Az üzem a későbbiekben Győrből vásárolt alkatrészekből szerelné össze a motorokat.

Az oroszországi motorgyár indításának előkészületei javában tartanak. A gyártóberendezések egy részét Győrből szállítják Oroszországba és az összeszerelő gyár felállítását is a Rába Motorgyártó Kft. szakemberei végzik majd. A Thusinoi Autóbusz-gyár évente ezer-ezerötszáz autóbuszt gyárt, az orosz főváros legfőbb autóbusz-ellátó cége. A megállapodás értelmében Győrből egyelőre évente ötszáz Euro 3-as dízelmotor összeszereléséhez szállítanak alkatrészeket. A korszerű motorokat az autóbuszgyár részben saját járműveibe építi, egy részüket pedig testvérüzemeknek értékesíti. Az oroszországi motor-összeszerelő üzem május végére készül el és kezdi meg a termelését.

A Rába Motorgyártó Kft. annak idején Jugoszláviában épített motoros összeszerelő üzemet, ám csupán tíz motort szereltek össze a gyárban és a háborús bombázás áldozata lett az üzem. Az orosz céggel most megkötött megállapodás értéke 3,5 millió dollár.

Felajánlott segítség

Az előbbiekkel nem összefüggő, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalatnak ismét kigyulladt és teljesen kiégett egy autóbusza. A korábbival ellentétben ez a jármű álló helyzetében gyulladt ki. Nem Győrben gyártott dízelmotor hajtotta. Az üzemeltetői most is azt közölték, amit korábban, hogy átalakítják ezeknek a járműveknek a motorjait. A győri Rába Motor Kft. felajánlotta az előbbiekhez a segítségét, amennyiben a BKV arra igényt tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákhitel és utalás

Március 12-én folyószámlájukon találhatták diákhitelük esedékes összegét azok a régebbi ügyfelek,… Tovább olvasom