Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Mozaik

Bajnoki vizit. Szülővárosába, Győrbe látogatott Hámori Jenő, az 1956-os melbourne-i olimpiai játékok aranyérmes kardvívója. Hámori Jenő győri útja során előbb Balogh József polgármestertől emlékplakettet vett át, majd egykori bencés osztálytársaival találkozott. Az Egyesült Államokban letelepedett olimpiai bajnok kalandos életútjáról a hétvégi Vasárnapi Kisalföldben olvashatnak bővebben.

Teke. A Soproni Ászok sikereivel zárult a Sopronban rendezett Scarbantia 30 éves jubileumi tekeverseny. A háromnapos viadalon 16 csapat vett részt. A legfiatalabb tekéző a 11 éves ifj. Brancsek János (Győrhő), a legidősebb pedig a 73 esztendős Poós József (Scarbantia) volt. Csapatban a Soproni Ászok B együttese (2209 fa) végzett az első helyen a Soproni Ászok A (2163) és a MAPP (2144) előtt. Egyéniben Kovács Sándor (Soproni Ászok, 572 fa) lett az első, megelőzve Rudolf Istvánt (Soproni Ászok, 568) és Zsirai Gyulát (SC Elektromos, 564).
Festő-emlékverseny. Festő János-tekeemlékversenyt rendez május 19. és 21. között a mosonmagyaróvári városi és körzeti szövetség a Barátság utcai Golden Teke Clubban. A négyfős csapatok jelentkezését a 96/216-727-es és a 70/560-6388-as telefonszámokon várják.
Karate. A Sió-karate nemzetközi versenyen a mosonmagyaróvári Piramis SE színeiben induló Papp Alexandra és Kovács Attila bronzérmes lett. Felkészítő edző: Papp Attila.
Emléktorna. Idén már 11. alkalommal rendezték meg Győrött az egykori rendőr, Psz Zsigmond emlékére alapított kispályás labdarúgótornát. A nemzetközi rendezvényen 19 csapat vett részt. Az első helyen a Győri RK csapata végzett, megelőzve a megyei RFK és a Béri Balogh katonai kollégium együtteseit. A torna gólkirályi címét Otoltics László (Győri RK) szerezte meg. A legjobb játékos Tóth Csaba (MRFK), a legjobb kapus pedig Masar Adrián (RK Brassó) lett. A legsportszerűbb csapatnak járó díjat a Köztársasági Prezred alakulata kapta.
Iskolai tenisz. Május 18-án (esőnap május 25.) rendeznek általános iskolások részére nyílt teniszbajnokságot a győri Kodály-iskolában. Jelentkezni és felvilágosítást kérni a 96/419-915-ös, illetve a 30/3542-083-as telefonszámokon lehet.
Vívás. Pécsett rendezték a magyar egyetemi-főiskolai országos vívóbajnokságot, ahol a Győri Szabadidő- és Vívó Sportegyesület tagjai közül női párbajtőrben Huszár Zsuzsanna második, férfi kardban Haragovics Richárd (Sopron) hatodik, míg férfi tőrben Bozi István hetedik lett.
Közgyűlés és továbbképzés. A megyei lovasszövetség május 18-án, csütörtökön tartja évadnyitó közgyűlését. A rendezvény a megyei sportigazgatóság (Győr, Batthyány tér 2.) klubhelyiségé- ben, 16.30 órakor kezdődik. A Magyar Lovas Szövetség díjugrató-szakbizottságának támogatásával a Némethy Bertalan Alapítvány továbbképzést szervez lovasedzők képzése témakörben. A továbbképzés időpontja: 2006. május 29–30. Helyszín: Bélápapuszta Lovasközpont és Fogadó, 8088 Tabaja, Bélápapuszta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogadta a venezuelai elnököt Tony Blair Londonban

A brit kormány teljes bojkottja mellett kezdte meg kétnapos, magánjellegűnek minősített londoni… Tovább olvasom