Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Mozaik

Röplabda. Az NB I-ben a győri Széchenyi ESE indul, ám a bajnokságot átszervezték a tavalyihoz képest. Az alapszakasz első körében két nyolcas csoportban játszanak a csapatok. A győrie- kében valószínűleg a MAFC, a Dunaferr, a Kaposvár, a Debrecen, a Szeged és a Székesfehérvár szerepel majd. A második szakaszban az első 3–3 helyezett, valamint a 4–7. helyezett csapatok játszanak újabb kétfordulós mérkőzést. A rájátszásban kapcsolódik be a Közép-európai Ligában induló Kaposvár és Kazincbarcika. Ekkor az 1–8. és a 9–16. helyért játszanak a csapatok a végső sorrend kialakításáért. A bajnokság szeptemberben indul és májusig tart.

Pannon-Víz-kupa. A már hagyományosnak nevezhető Pannon-Víz-strandröplabdakupát Győrött, az Aranyparton lévő pályákon rendezték. A hölgyeknél a dózsások, a férfiaknál a széchenyisek sikerét hozta a torna. Hölgyek: 1. Angyaláti Petra–Cseresznák Nikolett, 2. Kalmár Kitti–Kiss Georgina, 3. Iván Eszter–Szalai Andrea. Férfiak: 1. Bihari Viktor–Horváth Zoltán, 2. Horváth Bertalan–Szamosi Balázs, 3. Harangozó Péter–Lents Péter.
Sportlövészet. Megyei bajnokságot rendeztek Sopronban a nemzeti versenyszámokban. A 25 méteres sportpisztoly kategóriában és összetettben egyaránt Szabó M. Károly, a kapuvári Bázis SE sportolója végzett az első helyen. Ugyanő szabadpisztoly számban, valamint központi gyújtású pisztoly számban Kisbakonyi János (Győr) ezüstérmet szerzett. Az Écsi LK színeiben induló Horváth Gábor kispuska kategóriában lett első.
Poly One–Head-kupa. Amatőr teniszversenyt rendez július 22–23-án a Győri TC. A Kálóczy téren, szombaton 8.30 órakor kezdődő viadalra az országos amatőrranglista első két helyezettje is leadta nevezését, a szervezők a verseny kezdetén a helyszínen, illetve a 70/381-5051-es telefonszámon várják az indulni vágyók jelentkezését. Hír a Győri TC-vel kapcsolatban, hogy a klub férfiegyüttese kiesett a Szuperligából, a megfiatalított csapat jövőre az NB I-ben indulhat.
Ralikrossz. A hétvégén először rendezik meg Magyarországon a felújított és átalakított, nemzetközi szintű nyirádi arénában a ralikrossz Európa-bajnoki futamot. A 70 nevező között svéd specialisták: Kenneth Hansen (13-szoros Európa-bajnok), Michael Jernberg (többszörös svéd bajnok, EB-dobogós), Per Eklund (a legtapasztaltabb), Lars Larsson és Európa „krémje” mellett a magyar ralikrossz meghonosítója, nagy öregje: Maruzsi László és a magyar bajnokok állnak rajtvonalhoz. További infó: www.nyiradcross.hu.
Kispályás bajnokság. A Mosonmagyaróvári Városi Kispályás Labdarúgó Bizottság 2006. augusztus 21-től indítja a 2006/2007-es évi bajnokságot. Nevezési határidő: 2006. július 24. Érdeklődni a 70/384-0086-os vagy a 70/615-8500-s telefonszámokon lehet.
Emléktorna. Négy futballcsapat – Rábapatona, Kóny, Enese, Rábacsécsény – részvételével, július 22–23-án Rábacsécsényben rendezik meg a Nagy Szilárd-emléktornát. A mérkőzések szombaton 16.30, míg vasárnap 16 órakor kezdődnek.
Sárkányhajósok. Budapesten rendezték a világ legnagyobb vállalati sportjátékát, a World Corporate Gamest, melyen közel 20 sportágban képviselték cégeiket a versenyzők. Sárkányhajó sportágban három győri cég képviselői is hajóba szálltak. A Dragon Aktív Kft. második, az LHB Inter-Security Kft. harmadik, a Philips Components pedig negyedik helyet szerzett. Bővebb információk a játékokról a www.corporate-games.com weboldalon találhatóak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentenék a tűzoltólaktanyát

Civil kezdeményezés indulhat a soproni tűzoltólaktanya megmentéséért. Emellett az örökségvédelmi… Tovább olvasom