Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

MSZDP: az ünnepet ne tegyék tönkre demonstrációkkal

Az MSZDP bízik abban, hogy a keddi rendezvények az ünneplésről szólnak majd - mondta Schmuck Andor.
A Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) azt kéri a keddi ünnepi rendezvények felszólalóitól, hogy ha kell, írják át beszédeiket, és ne tegyék tönkre az ünnepet kormánypárti vagy kormányellenes demonstrációk - mondta Schmuck Andor, az MSZDP ügyvezető igazgatója a párt hétfői budapesti rendezvényén.

Az MSZDP bízik abban, hogy a keddi rendezvények az ünneplésről szólnak majd, és senki sem politikai haszonszerzésre használja fel '56 szellemét - tette hozzá Schmuck Andor. Kiemelte: az MSZDP politikai nagygyűlések, sárdobálás helyett bensőséges ünnepség keretében emlékezik meg méltó módon 1956-ról.

A rendezvényen először mutatták be a nyilvánosság előtt azt a fényképet, amelyen Nagy Imre egykori miniszterelnök és Kéthly Anna, kormányának államminisztere látható egy Széchenyi István portré alatt. Erről a képről az 1956-os forradalom 56. évfordulója alkalmából egyedi kiadású, 56 darab számozott bélyeg készült, amelyek közül az 1-es sorszámú egyedi kiadású bélyeget Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin vette át.

Jánosi Katalin elmondta: megható volt számára a párt gondolata, hogy erről a fényképről bélyeget készítsen. Felidézte, hogy családja szívében kiemelt helyet kapott a szociáldemokrata politikus, Kéthly Anna, akinek leveleit most is őrzi. Jánosi Katalin emlékeztetett arra, hogy bár nagyapját sokszor kommunistaként emlegetik, Nagy Imre a '20-as években még a szociáldemokrata párt tagja volt.

Schmuck Andor elmondta, hogy az ünnepségükre valamennyi demokratikusan működő parlamenti párt képviselőit meghívták, jelezve: az MSZDP mindenki felé kezet nyújt, akár balra, akár jobbra állnak a szociáldemokráciától.

Az MSZDP hétfői ünnepségén részt vett Török Zsolt, a Magyar Szocialista Párt szóvivője, és a Szili Katalin által vezetett Szociális Unió is képviseltette magát. Schmuck Andor tájékoztatása szerint többen - köztük a kormánypártok is - levélben küldtek üdvözletet a pártnak.

Olvasóink írták

 • 6. Apátfalvi** 2012. október 23. 14:19
  „4.

  Példálóztam már nem egy és nem kettő személlyel, az, hogy te csak Radnótit jegyezted meg, a magyar kultúrában és műveltségben való járatlanságodat mutatja... :D”
 • 5. Léni 2012. október 23. 12:10
  „Apátfalvi! 2006 óta dívik ez a szokás! Nem kell csak a szélsőjobbosokra fogni ennek a hagyománynak
  a megteremtését szerintem. Emlékezz csak vissza, kinek volt akkor érdeke a nagy cirkusz?”
 • 4. Mozimasiniszta 2012. október 22. 20:20
  „2.-es ! Radnótit kifelejtetted ! vagy elfelejtetted, hogy Neked mindenről Radnóti jut az eszedbe...! és azt sem szabad kifelejtened hogy a szélsőjobbosokról az antiszemitizmus jut az eszedbe, és ha antiszemitizmusról van szó,
  akkor ne feledkezz már meg Radnótiról sem ! Ja... és csak egyszer kéne abbahagynod , és akkor az elkövetke......”
 • 3. jozko 2012. október 22. 15:39
  „Hát igen, olyan jó demonstrációkat lehet/ne csinálni - de itt vannak ezek a fánya ünnepek, azokhoz kell/ene
  igazítani a demonstrációkat!”
 • 2. Apátfalvi** 2012. október 22. 15:06
  „A szélsőjobbosok csinálják a cirkuszt mindig. A tüntető, randalírozni akaró vadbarmokat összefogdosni, ha ellenállnak, kilyuggatni őket, a többit meg 1-2 hasznos módszer (villanyozás, gumibotozás, stb.) segítségével dalolásra bírni beteg elvbarátaik hollétét és terveit illetően.

  Egyszer kéne megcsinálni ezt, de akkor jól: az elkövetkező években nem lenne ilyen probléma.”
 • 1. maci53 2012. október 22. 13:06
  „A MSZP-nek kisem kellene menni,az ő elődpártjuk az MSZMP csinálta a legnagyobb vérontást,a megtorlást és még ma is vannak élő tagjai akik a megtorlók közt voltak.-”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: fejezzék be a ˝dőzsölést˝ a kormánypárti politikusok

Magyarországon 4 millió ember él ma a létminimum alatt - mondta Török Zsolt, a párt szóvivője. Tovább olvasom