Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

MSZP-választmány - Botka: őszre létre kell hozni a választási szövetséget

Az MSZP a lehető legszélesebb demokratikus ellenzéki összefogás kialakítását szorgalmazza. Mesterházy szeirnt a kormány nem törődik a saját nemzetével.

Mesterházy: a kormány nem törődik a saját nemzetével

A kormány nem törődik az emberekkel, a különböző társadalmi csoportok problémáival, ezért az ilyen kormány a nemzete ellen cselekszik - jelentette ki Mesterházy Attila az MSZP politikai nagygyűlésén szombaton Nyíregyházán.

A Bem József Általános Iskola sportcsarnokát zsúfolásig megtöltő - a szervezőktől kapott tájékoztatás szerint több mint 1500 - szimpatizáns előtt megtartott beszédében az MSZP elnöke arról beszélt: Magyarország jelenlegi vezetése nem foglalkozik "négymillió ember nyomorával" és kilátástalanságával, az éhező gyerekekkel, a külföldön munkavállalók tömegével, a kis- és középvállalkozások rossz helyzetével és a nyugdíjasok mindennapi megélhetési gondjaival.

Az MSZP politikai nagygyűlése Nyíregyházán. Fotó: MTI/Balázs Attila (galéria)

Az ilyen kormány, amely nem törődik saját népével, az a nemzete ellen cselekszik, ezt hívják "igazi hazaárulásnak" - fogalmazott Mesterházy Attila.

A sportcsarnok lelátóján és a küzdőtér székein helyet foglaló közönség a nagygyűlés kezdetén vastapssal fogadta a terem közepén elhelyezett emelvényre lépő ellenzéki pártvezetőt. Mesterházy Attila - utalva a fojtogató melegre és a nagygyűlés hangulatát megalapozó zenei fellépőkre - "forró hangulatúnak" nevezte a gyűlést, majd arra kérte a jelenlévőket, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek Horn Gyula korábbi szocialista miniszterelnökre.

A pártelnök szerint a Horn Gyula által már korábban megvalósított feladatokat kell most is teljesítenie az ellenzéki pártnak, azaz az 1990-hez hasonlóan újjá kell szervezni az MSZP-t, amelynek aztán le kell váltania a kormányt és kormányzó erővé kell válnia, csakúgy, mint 1994-ben.

Mesterházy Attila azt mondta: ma az ország tele van igazságtalansággal, a felmérések szerint nőtt a szegénység, egyre több ember küzd megélhetési problémákkal. A kormány csak szavakban segít a nőkön és a nyugdíjasokon, "lenézi és megalázza" a munkavállalókat, ellehetetleníti a középvállalkozókat - sorolta az MSZP elnöke, majd utalva a trafikügyre, a földtörvényre kijelentette, hogy "a kormány mindenkitől mindent elvesz". Az ellenzéki vezető szavait taps kísérte.

"Úgy fogalmaznék (...), ez egy maffiakormány, amely szabad prédának tekinti a gazdaságot és hűbérbirtoknak az országot" - mondta Mesterházy Attila, majd hozzátette: "Orbán Viktor rendszere megosztja és meglopja a magyar embereket, ezért ennek a kormánynak mennie kell." A szocialista pártelnök kijelentései ismét tapsot váltottak ki a közönségből.

Az MSZP vezetője beszédének második felében arról szólt, hogy a szocialista párt "szabad és igazságos Magyarországban gondolkodik", ahol napi szinten megélhető a biztonság, és az emberek napról napra jobban élhetnek. A párt programja - folytatta - öt pillére, a gyermekekre, a nőkre, a munkavállalókra, a kis- és középvállalkozásokra, valamint az idősekre és a nyugdíjasokra támaszkodik.

Az MSZP politikai nagygyűlése Nyíregyházán. Fotó: MTI/Balázs Attila (galéria)

Az MSZP igazságot fog szolgáltatni a trafikosoknak, a gazdáknak és a kisembereknek, akik a nap mint nap a hátukon viszik az országot - rögzítette a pártelnök. Mesterházy a párt 2014-es hatalomra jutása esetén a gyerekeknek jobb egészségügyi ellátást, az oktatás fejlesztését, a nőknek a férfiakkal egyenlő bért, a rugalmas foglalkoztatási formák támogatását és a családon belüli erőszakkal szembeni zéró toleranciát ígérte. A munkavállalókkal kapcsolatban új és családbarát munkahelyek teremtését, a vállalkozásoknak piachoz jutást és a támogatások növelését, valamint a nyugdíjak értékállóságát említette az MSZP elnöke.

A Fidesz kommunikációjára hivatkozva Mesterházy kijelentette: "én adót akarok emelni...", majd a beálló pillanatnyi csöndben hozzátette, hogy az adóemelést a gazdagokra értette.

Beszédének végén Mesterházy Attila a 2014-es választáson való megjelenésre és a szavazásra buzdította a jelenlévőket, majd kijelentette, hogy "ezt a kormányt el fogjuk zavarni".

Botka: őszre létre kell hozni a választási szövetséget

Az MSZP a lehető legszélesebb demokratikus ellenzéki összefogás kialakítását szorgalmazza - mondta Botka László választmányi elnök szombaton, hangsúlyozva, hogy választási együttműködésről egyelőre csak Bajnai Gordon pártjával tárgyalnak.

A politikus a szocialista választmány ülése után az MTI kérdésére elmondta: nem változtattak az Együtt-PM szövetséggel tárgyaló MSZP-delegációnak adott felhatalmazáson, az továbbra is a közös jelölt- és listaállítás előkészítéséről szól.

A szocialisták már tavaly novemberben a közös listaállítás mellett kötelezték el magukat, de az Együtt-PM az egy hete kezdődött tárgyalásokon minimumprogramként a koordinált egyénijelölt-állítás lehetőségét is felvetette. Vagyis azt, hogy külön listát állítanak, ám minden egyéni körzetben csak egy baloldali jelölt indul a Fidesszel szemben.

Botka László elmondta, az ülésen beszámoltak erről, de a választmány azt erősítette meg, hogy kormányváltásra közös lista mellett van a legnagyobb esély.

Döntöttek arról is, hogy a választási szövetség létrehozásáról, azaz a közös jelöltekről, listáról és végül a miniszterelnök-jelöltről őszre meg kell állapodni.

Az MSZP és az Együtt-PM tárgyalásai hétfőtől szakértői programegyeztetésekkel folytatódnak. Ezek témái: közjogi rendszer, gazdaság- és társadalompolitika, külkapcsolatok és az Európai Unióhoz fűződő viszony. Botka László elmondta, mivel jelentős véleménykülönbségek nincsenek, arra számít, hogy néhány héten belül minden fontos kérdésben meg tudnak állapodni, és következhet az egyéni jelöltek kiválasztása.

A választmány egyúttal kijelölte a hét politikusból - Mesterházy Attila, Botka László, Gúr Nándor, Harangozó Tamás, Lukács Zoltán, Molnár Zsolt, Tóbiás József - álló tárgyalódelegációt.

Botka László kifejtette: továbbra is úgy látják, minden, kormányváltást akaró demokratikus szervezetre szükség van az ellenzéki együttműködésben.

A kérdésre, hogy más szervezetek mikor csatlakozhatnak az MSZP és az Együtt-PM választási szövetségéhez, elmondta: akkor, ha a két párt megállapodott egymással. Szintén kérdésre közölte, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) részvétele nem került szóba a választmányi ülésen. De - fűzte hozzá - az MSZP nem szelektál a demokratikus ellenzéki szervezetek között, így a DK is része volt a korábbi programegyeztetésnek.

Szintén kérdésre Botka László azt mondta: az MSZP és az Együtt-PM célja, hogy minden demokratikus párt és mozgalom számára elfogadható egyéni jelölteket találjanak a 106 egyéni körzetben.

A választmány emellett elfogadott egy dokumentumot, amely a szocialisták szakpolitikai programjainak legfontosabb céljait, értékeit rögzíti. Tóbiás József frakcióvezető-helyettes elmondta: az alapvetés elsősorban a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis és közepes vállalkozások, valamint a nyugdíjasok helyzetének javítását tűzi célul.

Szavai szerint a program az MSZP értékeit és a kormányváltást akaró társadalmi többség érdekeit hozza összhangba. A benne foglaltaktól pedig a későbbi választási és kormányprogram sem térhet el - jegyezte meg.

A pártprogram alapvetéseiről tárgyal az MSZP-választmány

Az MSZP programjának legfontosabb téziseiről tárgyal ma a szocialista párt választmánya, amely az ülés kezdetén megemlékezik a múlt szerdán elhunyt Horn Gyula egykori miniszterelnökről.

A választmányt ezután - zárt ülésen - tájékoztatja az elmúlt hetek eseményeiről Mesterházy Attila pártelnök és Botka László, a testület elnöke. Beszámolnak az Együtt-PM szövetséggel egy héttel ezelőtt megkezdett tárgyalásokról is.

A két párt vezetői a múlt héten abban egyeztek meg, hogy átfogó megállapodásra, ennek részeként közös jelölt- és listaállításra törekszenek a parlamenti választásokra. De mivel az Együtt-PM minimumprogramként a koordinált egyénijelölt-állítás lehetőségét is felvetette (vagyis azt, hogy külön listát állítanak, ám minden egyéni körzetben csak egy baloldali jelölt indul a Fidesszel szemben), ez is téma lehet a választmányi ülésen. A szocialisták azonban már többször kinyilvánították: közös listaállítás esetén látnak nagyobb esélyt a kormányváltásra.

Tárgyalnak az MSZP programjának alapvetéseiről, legfontosabb téziseiről is. Mesterházy Attila egy csütörtöki rendezvényen azt mondta: a szocialisták szakpolitikai programjai elkészültek, így most a választmány az ezek legfontosabb részleteit tartalmazó értékgyűjteményt fogadhat el, amely már választási ígéreteiket is előrevetíti.

A párttestület elé kerül ma az MSZP kulturális és infokommunikációs programja is, az előbbit Hiller István, az utóbbit Baja Ferenc ismerteti.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. vadfarkatlan 2013. június 30. 21:20
  „Úgyis elbuktok, szerencsétlen idióták! :D:D:D:D:D”
 • 24. achilleus 2013. június 30. 16:02
  „22. v.imre 2013.06.30. 09:48
  Az MTI szerint Botka László ott volt szárszón:
  http://www.echotv.hu/riportjaink-2013-06-23-zart-korben-szarszon
  (Bár nyilván nem ő volt a fő szám, Jozkóval egyetértve, szerencsére.)”
 • 23. v.imre 2013. június 30. 09:49
  „A Népszabadság onlinen elolvasható cikk elérhetősége:
  http://nol.hu/velemeny/mi_ertelme_volt_szarszonak_?ref=sso”
 • 22. v.imre 2013. június 30. 09:48
  „Azt hiszem az MSZP új hatalomra törő vezetésének előbb szembe kellene néznie a tényleges önmagával. Mint a Népszabadság online oldalán most, június 26-án megjelent, a szárszói találkozó tapasztalatát összefoglaló cikk teszi. Érdemes (mit érdemes?) ajánlott elolvasni. Még talán Botka Lászlónak is. Persze róla és törekvő párttársáról Mesterházy Attiláról is feltételezem, hogy olvassák a Népszabadságot.
  Nem én írtam, de lám, más is kritikus szemmel viszonyul a megélt tapasztalathoz. :-)”
 • 21. Figyelő 2013. június 30. 09:22
  „Náluk, az összefogást sürgetőknél a demokrácia:
  Kardlapozás, lovasrendőri roham, emberek szemének kilövetése, ismeretlen eredetű könnygáz alkalmazása, földön fekvő emberek összerugdosása, és így tovább!”
 • 20. Együgyű 2013. június 30. 08:58
  „,,MSZP-választmány - Botka: őszre létre kell hozni a választási szövetséget"
  Vélelmezem a fenti esetben nem lesz semmilyen politikai szövetség, valós választási szövetség a nép érdekében! A kapitalizmus illetve az európai ,,népi, nemzeti" demokrácia már csakilyen! De bizonyára marad a sziklaszilárd Fidesz-KDNP szentszövetség a nép további sikerei, gyarapodása érdekében! A narancsszínben pompázó és sütkérező honfitársaink a nép által szerzett (2010-es.) felhatalmazás alapján tovább fognak gyarapodni legalább még négy évig? Senkinek kétségei nem lehetnek, a felől, hogy a sikerekért megérdemelt elnöki külön gép is meg lesz kizárólag a Nagy Magyarország Érdekében! A politikai hatalomért folytatott harc most a kiváltságos vörösök és narancsosok között megspékelve egypár kiváltságossal ,,ellenzéki párttal" folytatódik a 2014-es választásokig! A belső és külső Nemzeti, Egységes Magyarok legfeljebb azt mérlegelhetik, hogy kik lennének számukra a kisebb rossz párt (pártszövetség) a nemzet vezető! Egyik kutya a másik eb! Egymásba sosem fognak ténylegesen harapni a saját érdekükben! Kicsit piszkálják szóban egymást, de valójában jól elvannak egymással! Valódi elszámoltatás a rendszerváltás óta már többször be lett adva a szeretett népnek! Mi valósult meg ezekből? Csak az, hogy a közvagyont elsinkófálták, elherdálták egyesek és megtollasodtak és továbbra is tollasodnak! Egyre nyílik a társadalmi olló! Mi lenne az EU morzsái nélkül most az Szent Istváni, Antal Józsefi, Orbán Viktori II. uralkodású országban? Talán még szomorúbb kép lenne magyar országon? ,,1. Isten, áldd meg a magyart Jó kedvvel, b?séggel, Nyújts feléje véd? kart, Ha küzd ellenséggel; Bal sors akit régen tép, Hozz rá víg esztend?t, Megbünhödte már e nép A multat s jövend?t!" Meddig énekeljük még? ,,2. ?seinket felhozád Kárpát szent bércére,..." Azokat meg egyesek (Tisztelet a kivételnek!) ősi ellenségnek minden baj okozójának kiáltották, kiáltják ki! Kel talán megint az országnak egy újabb háború, hogy újjáépüljön és az után el lehessen lopikálni? Bevenné még a szeretett és szolgált nép?”
 • 19. kontrapista 2013. június 30. 08:11
  „Botka nagy fába vágta a fejszéjét, de energikus lévén az MSzP berkein belül kell kezdeni a " csisztkát ". A sok megunt és lejáródott legeket csak ő tudja eltanácsolni a politikai szerepléstől, de a magátmutogató színészi képességgel megáldottakat is ( lásd Mesterházy ).”
 • 18. Bcsabi75 2013. június 30. 07:23
  „13 kispanci: Ugyan említsd már meg, hogy szerinted és a nav szerint, mely termékekre lehet alkalmazni a kedvezményes 5% és 18% áfa tartalmat.

  Súgok neked valamit: Mára még a Vona Gabika is elfogadta az oroszokat. Pedig az 1990-es évek elején szerintem ő volt az első, aki többedmagával kiabálta azokat a bizonyos szlogeneket. Manapság pedig Moszkvában az orosz kommunista párt egy alapítójával, Kalasnikov Leonid Ivanovich Elvtárssal találkozgat! Nos, áfa ügyre visszatérve: ebben a bizonyos országban 18% az áfa tartalom. Minden termékre! Ugyan áruld már el, hogy miért kell Magyarországon a legmagasabb áfa tartalmat kivetni és a népet ezzel adóztatni!!!”
 • 17. csonakos 2013. június 30. 05:24
  „Már nagyon kíváncsiak kit kellene karaktergyilkolni!”
 • 16. jozko 2013. június 29. 23:32
  „Hát, Kedves Elvtársak, olyan nagyon azért ne ragadtassátok el magatokat, odébb van még az a "kormány elzavarás"...
  /Mesterházy a fellegekben jár!/
  Nagyon döcög még ez az összefogás - és az egység helyett a kétség fog erősödni, amikor a remélt hatalmi pozíciókon, beosztásokon próbálnak majd /előre/ osztozkodni a baloldal potentátjai!

  Az ´mszp´ akkor lesz valamire való ellenzéki párt, ha majd Botka László gatyába rázza .
  /Nem szokásom Botkát sztárolni, de komolyan gondolom, hogy erre ő lesz képes - miután Mesterházyt elhajtják/
  Ehhez kell még a választási kudarc kiheverése után vagy másfél két év...tehát egy izmos ´mszp´-re még vagy három évet kell várni.
  Bajnai "Együtt..." szlogenje üres frázis - és az is marad, többet árt a balodalnak, mint használ.
  Megpályázhatják majdan a "mérleg nyelve" szerepét.
  Úgy érzem így valahogy fest a baloldal jövője. Nagy árat kell fizetniük azért, hogy a 2010-es választások előtt sokan közülük túlságosan elvetették a súlykot.
  A Fidesznek is van /és lesz/ helyretenni valója egy éven belül is -
  és a várható következő 4 éves kormányzati ciklusában is.

  Megbékélést /legalább is enyhülést/ kívánok Nektek a lövészárok 2 oldalán!”
 • 15. Rubicon 2013. június 29. 21:43
  „Nagy vörös ember megszólalt.”
 • 14. papsajt 2013. június 29. 21:27
  „szerintem az MSZP-nek nem lenne szabad szövetkezni senkivel. önálló arculatot és szavazó tábort kell létrehozni.

  A szövetkezésbe csak belebukni lehet,mint az szdsz-szel.”
 • 13. kispacni 2013. június 29. 20:09
  „11.

  Igen az MSZP 20056 elején a választásokra készülve választási trükként lecsökkentette az ÁFA felső kulcsát25-ről 20 %-ra. Gyurcsány beismerte ez sulyos gazdasági hiba volt és 2009ben, amint bxsabi75 szó szerint bekopizta a wikipediárol (de ezt elfelejtette idézni) a 2009-es ÁFA változást, amely arról rendelkezett, hogy a 20 % megemmelte 25 %, és néhány terméknél lecsökkentett 18-ra. Egyébként ez nagyon kevés termékre igaz. Aztán szintén idézte a wikit, hogy 2010-ben a Fidesz kormány a 25 %-ot megemelte 27-ra. De bcsbi75 elfelejtette azt az apróságot (pedig a wiki is irja), hogy Magyarprszágon továbbra is megmaradt két kedvezményes kulcs, ráadásul pont azokra a termékekre, ahol a Bajnai kormány is meghagyta. jelenle ezek a z ÁFA kulcsok lézetnek Magyarországon. Forrás a NAV.hu:

  általános áfa mértéke: 27%
  kedvezményes áfa mértéke: 5% és 18%.
  adómentes

  5%-os adókulcs alkalmazása: például humán gyógyszerek, gyógynövények, tápszerek, anyatejkiegészítők, vakok számára készült segédeszközök (Braille-tábla, fehér bot), papír és elektronikus könyv, napilap, újság, folyóirat, kotta.

  18%-os adókulcs alkalmazása: tej, tejtermékek (kivéve anyatej), ízesített tej. Gabona, liszt, keményítő vagy tej felhasználásával készült termék. Kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás, távhő szolgáltatás.”
 • 12. kormoska 2013. június 29. 19:40
  „Most már Bajnai pártját is bejegyezték,a az Mszp-n belül is lecsengtek a hatalmi harcok,lassan cselekedniük kellene nem csak beszélni róla!
  Minden egyes eltelt nap a A REZSIM malmára hajtja a vizet.”
 • 11. roxper 2013. június 29. 19:04
  „10.
  Ki vitte le, az mszp kormány, aztán elfejeted, hogy Bajnai alatt még volt 18%-os áfa kulcs, ahogy Bcsabi is beszúrta, amit az elvtársaid szépen eltöröltek. Ha nem tűnt volna fel ez is az egyike a 10 húzásuknak, amivel a kis embereket még lejjebb nyomták, a nyomor felé.”
 • 10. kispacni 2013. június 29. 18:37
  „7 és 9.
  Idézni csak pontosan. Nézzük azt a 20 százalékos ÁFA történeet. Ja igen 20009-ben visszaállították a 25 % ÁFÁ-t. Kicsoda is, és főleg miért:

  Elárulom Nektek az MSZP kormány.

  Gyurcsány Ferenc így írt a Szembenézés című tanulmányában:

  "A 2006-os kampánynak az előzőnél bonyolultabb volt a politikai szerkezete. 2005 őszére világosan láttuk, hogy a költségvetés nem bír el további szociális ígéreteket. Részben tanulva az előző évekből, kampányunkban a 2005 nyaráig bejelentett, meghirdetett intézkedéseken túl új elemek szinte nem szerepeltek. Mondanivalónkat a jövőbeni fejlesztések részletes bemutatására, a kívánatosnak tartott reformok szükségességének általános hangsúlyozására korlátoztuk. Kétségtelen, hogy a sokak által kritikusnak tartott költségvetési helyzettel való szembenézést kerültük, a korábban bejelentett adócsökkentési programon nem változtattunk. Utólag nehezen vitatható, hogy az általános forgalmi adó 2006. év eleji csökkentése gazdaságpolitikai hiba volt. "

  http://nol.hu/archivum/archiv-433050)”
 • 9. Bcsabi75 2013. június 29. 18:14
  „Lukrécia: Íme egy áttekintés az áfa tartalmakról 2002-2010 közötti időszak:

  Magyarország 2004 május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz. Emiatt az ÁFA kulcsok is változtak: 0% helyett 5%, 12% helyett 15%; 25% változatlan maradt. 5% adó terheli többek között a gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, valamint a korábbi 12%-os besorolás alá tartozó könyveket. 15%-os adót kellett felszámítani többek között az élelmiszerekre, tüzelőanyagokra, vendéglátóipari étkeztetésre, személyszállításra. 25%-os kulccsal adózott a villamos áram is - az addigi 12% helyett.[1]

  2009. július 1-től az eddigi 20 százalékos áfakulcsból két kulcsot hoztak létre, egyrészt felemelték 25 százalékra, másrészt egyes termékekre a kedvezményes 18 százalékos áfakulcsot vezették be.[2] 2012 január 1-től a 25 %-os ÁFA kulcs 27 %-ra emelkedett, ezzel Magyarországon lett a világon a legmagasabb az általános ÁFA kulcs

  Nos, íme az áfa tartalom története!!! Ahogy látod ezt a listát én is ismerem, csak nem kiragadottan közlöm, mint Te, hanem a teljes szöveget másolom be!

  Neked is ajánlok egy Fideszes Urat. Budai Gyula, ha rémlik neked ilyen név. Semmit nem tudott felmutatni rágalmazásokon kívül, azért meg simán el lehetne őt itélni, ha nem lenne mentelmi joga!!! Ezzel a válasszal, gyakorlatilag válaszoltam is 5 kispanci kommentelő kérdésére.”
 • 8. achilleus 2013. június 29. 17:12
  „"Tóbiás József frakcióvezető-helyettes elmondta: az alapvetés elsősorban a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis és közepes vállalkozások, valamint a nyugdíjasok helyzetének javítását tűzi célul."

  - és másodsorban? :o) Maradt ki valaki?”
 • 7. roxper 2013. június 29. 16:42
  „5.
  Mondom, hogy nagy az az állatkert, alapvető élelmiszerek áfájáról hallottál, vagyis emlékszel még rá, hisz ez már a pártod miatt már történelem? :PPP

  6.
  Ha úgy hamisítják meg a szavazócédulákat, mint a rezsis ívet, hogy abban több száz évek óta elhunyt ember aláírása is megtalálható, ill bevetik a kocsis sándorék által alkalmazott át jelentjük csalást, emellett még bevetik az import szavazatokat, akkor sajnos nagy fölénnyel fognak nyerni... :( A narancs színű ovb-ről már nem is akarok beszélni, szörnyű mi vár ránk!!!”
 • 6. kispacni 2013. június 29. 16:07
  „Istenem
  Az MSZP megváltozott, megújult, új hiteles emberek építik ki a párt teljesen megújult programját. Kezdet kezdetén mindjárt ott van két hiteles új arc. Az egyik Hiller Pityuka, a másik meg a zsurki vodkagyáros Baja Ferenc. Csupa új arc :-)

  Most jól figyeljetek szegfűsek. Nem én mondtam, hanem Bajnai írta a mult héten. Ha ez lesz az az összefogás és programváltás, akkor a Fidesz csak kávét kell kérjen, mert nem kétharmaddal, hanem négyötöddel nyer.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráérzett? Itt vannak az ötös lottó számai

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki. Tovább olvasom