Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

MSZP: 1200 budapesti lakást vehettek volna rászorulóknak az ócsai ingatlanok helyett

Az MSZP tovább bírálja az ócsai szociális lakópark építését. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a beruházásra szánt hatmilliárd forintból 1200 lakást vehettek volna Budapesten a rászorulóknak, akiknek egy év elteltével Ócsáról is menniük kell majd, ha a bank nem tudja értékesíteni korábbi ingatlanukat.
Az MSZP-s politikus elmondta: az ócsai telep 80 háza a várostól távol, a pusztában áll, és még a gázt sem vezetik be. Ennek ellenére - folytatta - négyzetméteráruk 522 ezer forint, szemben a Pest megyei városban megszokott 140-150 ezerrel. Még a Rózsadombon is találni négyzetméterenként 400 ezer forintnál olcsóbb lakásokat, míg az ócsai lakóparki lakások 26 millió forintos átlagáráért közművesített, melléképületekkel rendelkező, háromszintes, 250 négyzetméteres ingatlant lehet vásárolni a településen - jelentette ki.

Korózs Lajos hozzátette: a teljes ócsai lakóparkberuházásra szánt hatmilliárd forintból 1200 lakást vehettek volna Budapesten a rászorulóknak.

Kitért arra is, hogy az ócsai lakótelepen a házak többsége 50 négyzetméteres, noha "falun 50 négyzetméteres a gazdasági épület, a fészer, nem a családi ház".

Megemlítette, hogy a projekt kezdetekor a Belügyminisztérium még azt közölte: A+ energiaosztályú épületeket adnak át, ám azok valójában C kategóriásak. Az érvényes jogszabályok szerint ez a minimumkövetelmény, ennél rosszabb minőségben tehát nem lehet építkezni - mondta a szocialista politikus.

Arról is beszélt, hogy ha a bank egy éven belül nem tudja eladni a kényszerértékesítésre kijelölt ingatlanukat, akkor a bajba jutott hiteleseknek ki kell az ócsai lakóparkból is ki kell költözniük.

Bírálta továbbá, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik vezetője a közelmúltban úgy fogalmazott, "depressziós, összeesett ember nem kell ebbe a közösségbe".

Korózs Lajos idézte Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkárt, aki azt mondta, a kezdeményezőkészség és az önfenntartáshoz szükséges képesség is fontos szempont az Ócsára költözők kiválasztásánál. "Ha ezek az emberek mindezzel rendelkeznének, akkor mi a francért költöznének Ócsára?" - tette fel a kérdést az MSZP-s politikus.

Olvasóink írták

 • 2. klj-54 2013. február 13. 12:53
  „Kidobott pénz!
  A cserepes sori cs lakások nívója a rádió szerint!
  Nem felel meg a ma hatályos hőszigetelési szabványnak sem.
  Ezt a kormány illetékese is elismerte, mert elszólta magát, hogy felmentést kért a szaktárcától.”
 • 1. papika56 2013. február 13. 12:08
  „Ócsai rezervátum ...csak a fidesz közeli vállalkozóknak jó ! 50 km. körzetben SEMMI nincs ! Se bolt, se iskols, se MUNKAHELY , se út !
  De pl. Korom L. ov kebelhaverja építi fel a házakat. !!!Amik ugye pozdorjából készülnek !
  6 milliárd ft ...megint 2-3 haver zsebébe landol !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klik-elnök: eszköz nélkül hajtottuk végre az oktatás átalakítását

Marekné Pintér Aranka szerint eszköz nélkül, az emberi erőforrásokra építve hajtották végre a közoktatás átalakítását. Tovább olvasom