Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

MSZP 2.0

Új demokrácia, új gondolkodásmód: az internetes közösségi térben építse újjá magát az MSZP - ezt javasolja kongresszusának innovációs és informatikai tagozata - jelentette be ennek elnöke, Baja Ferenc szombaton annak kapcsán, hogy a Jobbik ezzel a módszerrel ért el sikert.
A modernitás újjászervezéséhez az MSZP-nek először saját magát kell újjászerveznie - indokolta indítványukat.

Hogyan állhatott elő az a helyzet, hogy az antimodernista Jobbik használta fel legjobban a legkorszerűbb eszközt, az internetet saját maga megszervezésére? - tette fel a kérdést Baja Ferenc. Az MSZP innovációs és informatikai tagozatának elnöke szerint az európai parlamenti választások legszomorúbb üzenete az, hogy jelentős teret nyertek a modernizációellenes erők, és ebben az ellenzéknek is felelőssége van, mert a Fidesz az elmúlt két ciklusban nem állt a modernizáció pártján. De a kormány sem tudott programokat készíteni elsősorban a leszakadó rétegek számára - mondta Baja.

A tagozat ezért azt javasolja a párt következő kongresszusának, hogy az alakítsa át szervezetét, működését és gondolkodásmódját egyaránt. Az MSZP 2.0 olyan internetes közösségi tér lenne, amely a közösségeket aktívan tervező, létrehozó és azokban résztvevő baloldaliakat fogná össze. Új demokrácia, új gondolkodásmód - mondta Baja Ferenc, hozzátéve: ez azt jelenti, hogy nem csak a párttagok, hanem a pártolók, szimpatizánsok véleményét is tükröztetni kell az MSZP működése során.

A tagozat felkéri a kormányt, hogy az - ugyancsak az internet társadalmat átalakító hatása miatt - tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a civil szféra jobban használhassa az internetet. Azt látják, hogy a megszerveződött közösségi oldalak gyakran manipuláltak és-vagy szélsőségesek által irányítottak. Ezért kell elősegíteni azt, hogy a közösségek korlátlanul megnyilvánulhassanak. Ennek érdekében azt javasolják, hogy civil szervezetet lehessen interneten bejegyeztetni - mondta Baja Ferenc.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. flexsnake 2009. június 14. 22:27
  „Aztán nehogy nagy legyen a csodálkozás hogy túl korán írták le őket....”
 • 42. Mathiasking 2009. június 14. 18:51
  „Van még aki elhiszi amiket ígérnek?”
 • 41. hazaipalya 2009. június 14. 16:21
  „megcsinállták)) hehe”
 • 40. barkzso 2009. június 14. 15:26
  „2.0 önmegsemmisítő: az mszp tragikomédia utolsó fejezete (felvonása)
  Igen-igen-igen :)))))))))))))”
 • 39. Pengemester 2009. június 14. 13:06
  „"olvasom, hogy erkolcsi es szellemi valsagban van az orszag. Igy igaz, szepen peldazza ezt a Jobbikra adott tobb, mint 400.000 szavazat is." - ez nem elcsépelt lózung aranyvirág? Tessék tükörbe nézni,és nem megijedni...”
 • 38. achilleus 2009. június 14. 12:37
  „37. hozzászólás achilleus 2009.06.14. 12:16
  El lehet rajta gondolkodni, mit jelent ez Szegedre nézve. Különös tekintettel a fürdőberuházásokra.”
 • 37. achilleus 2009. június 14. 12:16
  „A mocskos tolvaj mszp - azért - tovább rabolja az országot!!!!!
  009-06-14 11:56
  Geotermikus szervezetek tiltakoznak
  Tiltakozik a geotermikus hőtermelési koncesszió ötlete ellen a három magyar geotermikus szervezet. Szerintük az országgyűlés előtt fekvő javaslat elfogadásával eladhatóvá válna a termálvízből nyert hőtermelés joga, a jelenlegi tulajdonos önkormányzatok, valamint a geotermikus kutakkal rendelkező termálfürdők pedig nem lennének jogosultak a megújuló energiaforrás felhasználására."”
 • 36. achilleus 2009. június 14. 11:41
  „"Orbán Viktor (...) hozzáfűzte, a Gyurcsány-Bajnai-korszak megindította harcát a változás ellen. Nem a következő választásokra koncentrálnak, hanem a túlélésre, arra, hogy átmentsék magukat a kormányváltás utáni időkre. A Fidesz elnöke úgy véli, a Gyurcsány-Bajnai-korszak azonban leginkább a felelősségre vonástól retteg, és valószínűleg már a nyomok és dokumentumok eltüntetésén dolgoznak."
  A propagandisták pedig mondják a dezinformációs dumát.”
 • 35. Logaritmus 2009. június 14. 10:34
  „Pengemester: Demszky egy elfuseralt tipikusan magyar politikus akinek mar evek ota kijar egy valasztasi bukta.”
 • 34. Logaritmus 2009. június 14. 10:33
  „Mennyire jellemzo, hogy ennek a beszelgetesnek is szemelyeskedes es a mar szazszor hallott lozungok ismetlese lett a vege. Tenyleg csak erre van igenyetek?

  Mas: olvasom, hogy erkolcsi es szellemi valsagban van az orszag. Igy igaz, szepen peldazza ezt a Jobbikra adott tobb, mint 400.000 szavazat is.”
 • 33. Pengemester 2009. június 14. 09:38
  „Arról miért nem beszélsz "lóg a...a...rigmus" ,hogy Demszkij Gábor,meg Mohási Eszmeralda Rozalinda mit tett az országért...he´ ? Egy hete visítasz,mint a "vött malac" .
  Emeszpé 2.0 ezen meg muszáj röhögnöm egy hatalmasat. Ezek után a kurmányhatározatot patch-nek hívják,a kádercsere meg bugfix? Avagy world of warcraft féleségre gondoljunk? Közben elképzeltem,ahogy kiadnak egy frissítést,hogy Virtuálvásárhelyen 55%-on van Pirosszegfű33,azt´ ha jön az éles próba,pofáraesés a vége.”
 • 32. achilleus 2009. június 14. 09:38
  „30. hozzászólás mugri 2009.06.14. 09:14
  Nem tudtad? Az ördög nem alszik!”
 • 31. achilleus 2009. június 14. 09:36
  „23. hozzászólás Mignon 2009.06.14. 01:49
  "Magyarorszagon nincsen "bertollnok"."

  Ha-ha-ha. Még rosszabbak is vannak! Olyanok, akik megbízásból dezinformációkat terjesztenek.
  Bármikor fel tudok sorolni neked 10, a "munkaanyagokban" szereplő olyan tételt, amelyek meg-meg jelennek az itteni kommentelők hozzászólásaiban is. Ezek célja - jelenleg - az előrehozott választások elodázása. Tanulságos ebből a szempontból tanulmányozni as Nagy Imre újratemetése kapcsán kifejtett dezinformációs tevékenységet (amely hazai és nemzetközi szintre kiterjedt). Az legalább már hozzáférhető!
  De a nemzetközi lejáratást szolgálja manapság a fasiszta veszéllyel való riogatás, a rasszistázás, a fidesznek ezzel kapcsolatba hozása.
  A dezinformálást szolgálják a következő tételek: "Egyik kutya másik eb": A fidesz sem ... kezdetűek, a fidesz is .... kezdetűek. De nem részletezem, számos országos és egyéb lap befolyással bíró helyein állnak olyanok, akik kézbe kapták a pártbizottságok III/x-ek által kidolgozott "útmutatóit". De ezek "tanítványai" sem jobbak.”
 • 30. mugri 2009. június 14. 09:14
  „´Logaritmus 2009.06.14. 04:01´

  loggicseek, mosstann té halynalli 4kóó amikó bejirtáll ippeg hazagyüttéll a disszkkóóbull, vaggy mánn indútá a fődekkre kappállnnii? he-he:)))”
 • 29. PerryMason 2009. június 14. 08:24
  „hazai palya egyet tudok: Szeged-Bp közötti autópálya”
 • 28. keletaru 2009. június 14. 08:04
  „Logaritmus ! Mit értesz MSZP-demokrácián . Annak idején az oroszoknak , most meg a nyugatnak írnak alá mindent . Csakis értünk ,mi? S amit a jobbikról írtál vegyél annyi fáradtságot olvasdel a web - lapjukat a programjaikról . Na attól ideges a mostani mindkét nagy párt "az elszámoltatástól" ! A nyugatnak mert tegyük hozzá az unió-ból nem jól jöttünk ki , mint látszik csak olyan szabályokat erőltettekránk amivel csökkenteni tudták a "magyar" vállalkozók versenyszerepét, piacát . Most hogy felébredt a nemzet tudat nem tetszik nekik ! De mint látjuk egész európára jellemző az unió elleneség : Ami a globalizáció ellen szól végül is : Nap mint nap láthatjuk ,tünnek el nemzeti termékeink értékeink , miért is ? S igen elmúlt időszakban a politikában ahhoz szoktunk , hogy nem értünk vannak egy idő után ( tisztelet a kivételnek) csak a javadalmakért . Azért nehidje senki az embereket állandóan lehet "butítani" . Néze meg hova süllyedtünk erkölcsileg is meg gazdaságilag is . Olyan országok előztekleminket amit már szégyenemben lesem merek írni ! Nem a kis ember dolgozott rosszul , vagy termelt rossz minőséget . De viszont sikeressen megosztottak minket , hogy tovább folytasák elkezdett csapat építésüket .....Röhej méghogy tisztességesek ... Üdv Kuci”
 • 27. flexsnake 2009. június 14. 07:58
  „25. mondjuk szopatta a nácikat :D Ez már pozitív.”
 • 26. PerryMason 2009. június 14. 07:46
  „Mennyi anyázás lesz, ha indítanak olyan oldalt! :D”
 • 25. hazaipalya 2009. június 14. 06:50
  „24.,ló-gar tudsz konkret példat mondani milyen pozitivomat csinallt a kormany 7 ÉV alatt ??? erre válaszolj .”
 • 24. Logaritmus 2009. június 14. 04:01
  „8. hozzászólás tzrtz: a segílyek megtartásáért a Fidesz harcol ha nem tűnne fel (szociális népszavazás, 14. havi nyugdíj, nagycsaládosok (értsd: főleg romák) támogatása, stb.)

  17. hozzászólás Lacas: tudsz mondani konkrét példát a Jobbik országépítésére? Mert én nem. Megy a nagy szövegelés, amiből az egyetlen pozitívum a választásokon elért 3 fő az EU parlamentben havi 4-5 millió Ft/fő fizetésért amitől az országnak nem lesz jobb.”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén: A Fidesz-KDNP szövetség garancia a győzelemre

A Fidesz-KDNP szövetség a garanciája annak, hogy a következő választásokon győzelmet érjenek el -… Tovább olvasom