Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

MSZP: 300 ezerrel kevesebben dolgoznak ma, mint a kormányváltás idején

Gúr Nándor szombati budapesti sajtótájékoztatóján bírálta a kormányzatot, amiért az szerinte egyes pályázatokon a klientúrájának biztosít előnyöket.
Az MSZP alelnöke szerint ma több mint 300 ezerrel kevesebben dolgoznak Magyarországon, mint a pénzügyi világválság beköszönte előtt vagy a 2010-es kormányváltás idején. Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján bírálta a kormányzatot, amiért az szerinte egyes pályázatokon a klientúrájának biztosít előnyöket.

A szocialista politikus szerint az elmúlt három évben mintegy félmillió ember hagyta el Magyarországot, hogy meg tudjon élni, és közülük több százezren tartósan az ország határain túl dolgoznak. Közölte, ezek az emberek a magyar statisztikákban foglalkoztatottként vannak nyilvántartva, pedig nem is Magyarországon dolgoznak. Szavai szerint ezek az emberek nem a magyar kormány jóvoltából találták meg a boldogulásukat.

Gúr Nándor arról is beszélt, véleménye szerint az elmúlt három évben olyan folyamatok alakultak ki az országban, amelyek miatt a minimálbér vásárlóértéke ma kevesebb, mint 2010-ben, a munkaadókra többletterhek hárulnak, míg a munkavállalók alacsonyabb értékű pénzhez jutnak hozzá.

A szocialista politikus szerint negatívan hat a foglalkoztatottság alakulására a trafikkoncessziós és a földhaszonbérleti pályázat is, mert mindkettő miatt sokan veszítik el munkájukat.

Utóbbira utalva arról beszélt, olyan emberek kaphattak több száz hektáros területeket, akik korábban valószínűleg csak virágcserépben láttak földet, miközben akinek tényleg szükségük lenne földre - például az állataik takarmányozásához -, azok közül sokan nem nyertek.

Gúr Nándor a trafikpályázattal kapcsolatban pedig azt vetette fel, honnan tudhatták előre a koncesszióra pályázók, hogy nyertesei lesznek majd a bértámogatási pályázatnak.

A szocialista képviselő ezzel kapcsolatban kitért arra is, tudomása szerint ugyanakkor a leghátrányosabb helyzetű térségekből sok induló nem kapott támogatást a munkahely-teremtési pályázaton.

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2013. június 15. 14:23
    „Ma csak a fütyisz haver--családtag érvényesül.Kap milliókat..milliárdokat .Trafikmutyi..földmutyi..bérkompenzáció,,több tízmilliók !

    a többi meg dögöljön meg !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: öt éve nem volt ilyen kevés regisztrált álláskereső Magyarországon

Selmeczi Gabriella elmondta: a foglalkoztatást ösztönző adópolitika és a kormányzati programok… Tovább olvasom