Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

MSZP: 52 hét sem volt elég a közbiztonság javításához

Az MSZP szerint bár a kormány azt ígérte, hogy két hét alatt rendet tesz, egy évvel az országgyűlési választások után az látszik: a közbiztonság megerősítéséhez 52 hét sem volt elég.
Gúr Nándor országgyűlési képviselő szombaton sajtótájékoztatón kifejtette: összefüggés van a szegényeknek kedvezőtlen kormányzati intézkedések, a közfoglalkoztatási rendszer "szétzúzása" és a társadalmi békétlenség, az ember és a tulajdon elleni bűncselekmények számának növekedése között. A nyomor szélére jutó emberek ugyanis - folytatta - "adott esetben olyat cselekszenek, amit józan ésszel nem lehet cselekedni".

A szocialista politikus ugyanakkor hozzátette: elszállt Orbán Viktor ígérete, amely szerint két pofonnal hazaküldik a szélsőségeseket. "Mit látunk ehelyett? Véderőt, csendőrséget, Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet és más félkatonai szervezeteket flangálni" - mondta.

Az MSZP-s képviselő arra szólította fel a kormányt: adja vissza a tárcának, és fordítsa a közbiztonság megerősítésére azt a 30 milliárd forintot, amelyet a Belügyminisztériumnál a tartalékképzés miatt zároltak. Sürgette a településőr-program újraindítását és azt is, hogy a közfoglalkoztatásban ne csak néhány hónapra és napi négy órában, hanem ismét legalább fél évre és napi nyolc órában adjanak munkát az embereknek. Bírálta ugyanakkor a konvergenciaprogramot, amely a munkanélküli ellátás időtartamát 90 napra csökkentené.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2011. április 23. 17:29
    „Az embereknek joguk van megvédeni önmagukat, családjukat és vagyonukat a munkát évtizedek óta nem ismerő -nem tegnap barnult - kisebbséggel szemben.Természetesen tisztelet a kivételnek, mert én magam is ismerek tisztességesen dolgozó ,becsületes,családjáról megfelelően gondoskodó etnikumot!! De: a többségi etnikum sajnos nem ismeri az erkölcsöt, az etikát és az együttélés komoly szabályait és a gondok, problémák ebből adódnak! Ismeri ezeket a problémákat a belügyminiszter úr is, pontosan tudja mik zajlanak az országban,de hivatalból nyilván nem mondhatja el saját tapasztalatait.Az MSZP - az SZDSZ maradvánnyal a háttérben! -pedig jobban teszi,ha mélyen csendben marad,mert bebizonyította az elmúlt 8 évben azt, hogy csak egy ország teljes kifosztására,az emberek pénzügyi teljes ellehetetlenítésére volt képes,amit szándékosságnak is nevezhetünk, más néven: az elmúlt 8 év a népellenes bűntett minősített esete is fennállhat!”
  • 1. zero 2011. április 23. 16:59
    „Soha többet mszp”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött a 41-es főúton - teljes útzár!

Hárman sérültek meg két autó karamboljában a 41-es főút Nyíregyháza felé kivezető szakaszán szombat… Tovább olvasom