Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz alaptalanul vádaskodik a Portik-Laborc-ügyben

Kampányfogásról, a politikai ellenfelek "tudatos, megalapozatlan kriminalizálásáról" van szó - írta közleményében a párt.
Az MSZP összefüggést lát a Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselőt, Debrecen polgármesterét lejárató videó tematizálása és a közeledő választás között, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményük szerint kampányfogásról, a politikai ellenfelek "tudatos, megalapozatlan kriminalizálásáról" van szó.

Mint írták, Kósa Lajos és Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója "újabb alaptalan kommunikációs fordulatba kezdett egy állítólagos három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumra hivatkozva". Úgy fogalmaztak: miközben a nyilvánosság semmit sem tud arról, amiről beszélnek, ők máris nagy erőkkel próbálják valamilyen módon ezt az MSZP-vel összefüggésbe hozni. Közben kiderült, hogy "olyan videót is próbálnak belekeverni érvelésükbe", amely úgy tűnik, egy évvel korábbi, mint az, amivel megpróbálják összemosni - jegyezték meg.

A közlemény szerint a Fidesz teljesen megalapozatlanul fogalmaz meg vádakat, aláásva ezzel a nemzetbiztonsági munkát és a demokratikus verseny feltételeit Magyarországon.

Kiemelték: "senki által nem látott, bizonytalan eredetű, +kiszivárgott+ dokumentumokra, véleményekre, sejtetésekre, korábbi videókra alapozva bármilyen légből kapott állítás" könnyen tehető. Ahogy közeledik a választás, megjelennek a sejtetések, a látszatkeltés - fűzték hozzá.

Megjegyezték: senki sem tudja, miért indul újra három évvel később egy nyomozás, amely egyébként egy fideszes polgármesterrel függ össze.

A közleményt azzal zárták: azt kérik Kocsis Mátétól és Kósa Lajostól, hogy fejezzék be a mellébeszélést, a kétértelmű vádaskodást, az ellenfelek kriminalizálását.

Az M1 szerda esti Híradójában - egy a birtokukba került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumra hivatkozva - azt közölték: Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója állhatott a Kósa Lajos ellen a 2010-es országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött.

Egy hónappal a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy NBH-sok (Nemzetbiztonsági Hivatal) kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek. Az ügy aktáit idén februárban újra elővették - mondták el a hírműsorban.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "politikai bűnözők vannak a szocialisták között", s amíg ezt az MSZP nem tisztázza, addig nem lehet demokratikus és "normális" pártnak tekinteni. "Egy demokratikus országban nincs helye az MSZP-nek" - mondta az országgyűlési képviselő.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a baloldal válasszal tartozik arra a kérdésre, hogy kik állnak Kósa Lajos lejáratásának hátterében, ki volt a megbízó.

Az MSZP a nap folyamán bejelentette: feljelentik Kósa Lajost reggeli nyilatkozata miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthonteremtési rendeleteket módosított a kormány

A változások többsége technikai jellegű. Tovább olvasom