Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz ˝dodzsempolitikát˝ folytat

Az MSZP szerint a Fidesz "dodzsempolitikát" folytat; a szocialisták arra hívják fel a kormánypárt figyelmét, hogy utasok is ülnek a kocsiban.
Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök pénteki sajtótájékoztatóján a "dodzsempolitikát" úgy jellemezte: a kocsi mindenkivel ütközik - amit a vezetője még élvez is - senkinek nincs fogalma róla, hogy merre tart a jármű, amit ide-oda lehet rángatni, de ha nagyot csattanna, akkor félre lehet rántani a kormányt.

Mint mondta, ez csak tízéves kor alatt szórakoztató. Vigyázat, utasok ülnek a kocsiban! - üzente a Fidesznek Lendvai Ildikó.

A pártelnök a sajtótájékoztatón felidézte a Fidesz több olyan lépését, amelyek szerinte alátámasztják, hogy "dodgempolitikát" folytat a vezető kormánypárt.

A "folyamatos ütközésekre" példaként említette a független intézmények jogainak korlátozását, az "alkotmány felszámolásának előkészítését", és a fogyasztóvédelem rendszerének leépítését.

Lendvai Ildikó követhetetlennek nevezte a törvényalkotási folyamatot, és aggályosnak tartja, hogy az új közbeszerzési törvény "takarja" az állami vállaltok gazdálkodását és ismét nincsenek részletes dokumentumok a kormányülésekről. Az átláthatatlanság hibából törvénnyé lett - hangoztatta.

A kormány ide-oda rángatására, a cikcakkban haladásra az egymásnak szerinte sokszor ellentmondó nyilatkozatokat hozta példaként. Emlékeztetett arra: nem lehet tudni, hogy pontosan mikortól lesz adócsökkentés, és a közalkalmazottak végkielégítésére vonatkozó szabályok változásainak is több tervezete van.

Lendvai Ildikó szerint a Fidesz sem akarja "összetörni a kocsit"; ezért az utolsó pillanatban "félrerántották a kormányt" a miniszterek fizetésemelése ügyében, és változtattak a hozzáállásukon a Nemzetközi Valutaalappal kapcsolatban. Hozzátette: azt sajnos nem lehet tudni, hogy az irányváltás mennyire tartós. Mint mondta, a Járai Zsigmond biztosítójára is vonatkozó törvénymódosításból úgy tűnt, hogy kihátrálnak, mert annyira "kiverte a biztosítékot", de most mégis megmarad ez az indítvány.

Jelezte: a frakciónak és a pártszervezeteknek szóló kongresszusi ajánlásban is foglalkoznak ezzel a témával. Hangsúlyozta, az őszi önkormányzati választásokra olyan programot kell készíteni, ami megvédi az utasokat a "dodgempolitikától".

Olvasóink írták

 • 9. jozko 2010. július 09. 21:58
  „Még mindig függetlenként, de ez jut eszembe: Tovariscsi! Kanyec! Veszíteni méltósággal is lehet/ne/. Aki lemond egy elnöki tisztségről, feltételezem , átérzi a felelősségét, szükségét érzi, hogy átadja a helyét a fiataloknak, talán nekik még sikerülhet...De csak a titulusról /és a vele járó felelősségről/ lemondani-de akár gúzsba kötve is, a biztos tudás letéteményeseként zanácsokkal látni el a sajátjait és az ellenzéket is-ez nevetséges. A harcban nincs megállás...? Gondolom, pacemakerek beélestítve....Az Mszp-ben olyan , hogy tisztességes visszavonulás, obsit vagy hasonló nincs?”
 • 8. történész 2010. július 09. 19:41
  „Érdekes téma ,habár nincs jelentősége. De bennfentesek látták a vezér családját itthon stb...helyeken akkor amikor a vezér Bulgáriába nyaralt. A pletykások erőltetik,hogy a VB volt...és ugye azt államtitoknak kellett nyilvánítani ..érthető okokból.
  Szerintem ha volt rá pénze akkor nyugodtan oda ment ahova akart..nem kellett volna így "terelni"”
 • 7. 648452 2010. július 09. 19:39
  „A szoclib ripacsok soha nem magát az embert tartották a legfontosabb tőkének.”
 • 6. achilleus 2010. július 09. 17:33
  „5. hozzászólás frakk 2010.07.09. 15:04
  Jó kérdés: - 2010-07-09 14:44 - Lendvai: Nem távozom a politikából (+videó)
  Testületet hozna létre az MSZP jobb morális védelme érdekében a leköszönő pártelnök, aki a média képviselőinek utolsó elnöki sajtótájékoztatóján csokoládéval kedveskedett. Lendvai Ildikó azt mondta: nem távozik a politikából, a jövőben a párt programtanácsának vezetője lesz. - Azt javasoljuk, hogy az új vezetés hozzon létre egy olyan grémiumot, amelyben tekintélyes, a morális problémák megoldásában gondolatokkal rendelkező párttagjaink vannak. Egyelőre alapszabályi mankó nélkül, de nyújtsanak segítséget az ilyen ügyek megítélésében, sőt ők dolgozhatják ki a javaslatokat az új alapszabály passzusaira is - jelentette ki pénteken az MSZP leköszönő elnöke, Lendvai Ildikó."

  Vazzzzzzeeee. A múmia úgy tér vissza, hogy el sem megy. Ilyen nincs.”
 • 5. frakk 2010. július 09. 15:04
  „Ki az a Lendvai Ildikó ??? Nem valami őskövületről van itt szó, aki néha a tv-ben viszont szereti látni önmagát??”
 • 4. reagens 2010. július 09. 14:36
  „Fáj az 1/6 mi? :))
  A 1/6-os dodzsemmel nem érdemes ütközni.

  100 lépés, dübörög a gazdaság, pannon puma...

  És neeeeem leeeesz gáááázáááááreeemeeelééés....”
 • 3. Ful 2010. július 09. 14:17
  „Azért az IMF-nél már Vityáék is jelentkeztek...”
 • 2. achilleus 2010. július 09. 14:08
  „"A kormány ide-oda rángatására, a cikcakkban haladásra az egymásnak szerinte sokszor ellentmondó nyilatkozatokat hozta példaként." - Ezt már egyszer elsütötte. Meg is van:

  "Cikcakkos csacsogás - A szocialista Lendvai Ildikó parlamenti felszólalását, sajtótájékoztatóját vagy akár csak a csacsogását meghallgatni bármilyen hétköznapi témáról - mindig páratlan élmény. A politikus asszony, ismerjük el, szellemes és frappáns. Sokszor fején találja a szöget. A kalapáccsal sem üt mellé.
  Utoljára frissítve: 2008. december 19., 07:19 - http://fidesz.hu/index.php?Cikk=126286

  Azt már nem tudom elképzelni, hogy a sarlóval is képes lenne bánni, de hogy a - szabás-varrásban otthon nélkülözhetetlen - cikcakkolló már volt a kezében, az szinte biztos. Különben honnan juthatott volna eszébe a frappáns "cikcakk" hasonlat, amivel tegnap nyírta Orbán Viktor politikáját.

  A Lendvai-féle cikcakkstratégia lényege, hogy a "cik"-nél a politikus - esetünkben Orbán - békülékenynek, a "cakk"-nál meg támadónak mutatkozik. Lendvai szerint Orbán csak azért nem ment el tárgyalni Gyurcsányhoz, mert éppen a "cakk"-nál tartott.

  Ildikó asszony nem óhajtotta hosszasan elemezni a Fidesz politikáját, mint mondta, "most nem ez a prioritás". De azért még egy sarlónyit odasuhintott Orbán Viktornak, hogy nyugodtan leülhetett volna a miniszterelnökkel, "nem kellett volna attól tartania, hogy a találkozó azt a látszatot kelti, mintha a kormányhoz lenne köze, mert a megbeszélés azt üzente volna, hogy Orbán Viktornak az országhoz van köze, s ez a látszat (sic!) nem ártott volna neki".

  Nahát! Most, hogy a szocialisták és álellenzéki koalíciós partnerei, a még előzetesbe be nem csukott szabad demokrata politikusok megszavazták a költségvetési törvénynek nevezett, az IMF szája íze szerint összeállított brutális megszorító csomagot a magyar nép elleni "cakk" jegyében, szóval most Lendvai és Gyurcsány is visszatért a "cik"-hez, engedékeny, békülékeny hangot ütnek meg, együtt gondolkodásra hívnak, összefogásról beszélnek. (...)"”
 • 1. achilleus 2010. július 09. 14:03
  „A megyeháza előtt meg anakonda van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áthajtott egy autós a parkolóőr lábán

Áthajtott egy szabálytalanul parkoló autós az őt éppen megbüntető parkolóőr lábfején, akit emiatt… Tovább olvasom