Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz fejezze be a törvénysértő kampányt

Az MSZP szerint súlyosan jogszerűtlen, hogy a Fidesz-KDNP Pest megyei képviselőjelöltjeit bemutató rendezvényt Pest Megye Önkormányzata Hivatalának elnöki irodájából népszerűsítik, ezért arra kérik Orbán Viktort és Kubatov Gábort, hogy azonnal vessenek véget ennek a gyakorlatnak.
Nyakó István szombati közleménye szerint a Fidesz választási kampányát mostanáig két szakaszra lehet osztani: az első szakasz aljas és lejárató volt, a második, most kezdődő azonban messzebbre megy, mert jogszerűtlen és törvénysértő is.

A szocialista szóvivő kiemelte: súlyosan jogszerűtlen, hogy a Fidesz-KDNP Pest megyei képviselőjelöltjeit bemutató rendezvényt Pest Megye Önkormányzata Hivatalának elnöki irodájából népszerűsítik. Véleménye szerint ezt legalább két embernek biztosan tudnia kell a Fidesznél: Orbán Viktor pártelnöknek és Kubatov Gábor pártigazgatónak.

"Tudjuk, hogy a jogkövető magatartás nem erőssége a fideszes politikusoknak, de azért szólunk: a hatályos magyar törvények szerint a köztisztviselőknek következetesen kifejezésre kell juttatniuk az általuk képviselt intézmények, és a teljes magyar közigazgatás politikai semlegességét. Közszolgálati feladataik ellátásán túl munkahelyükön nem vehetnek részt semmilyen politikai tevékenységben, mert az súlyosan veszélyeztetné a közszolgálati funkciókba és feladatokba vetett bizalmat" - olvasható a közleményben.

Nyakó István hangsúlyozta: a Fidesz ezt az elmúlt hónapokban számos alkalommal és most is súlyosan megszegte, ezért arra kérik Orbán Viktort és Kubatov Gábort, hogy azonnal vessenek véget ennek a jogsértő gyakorlatnak, és tartsák magukat távol a köztisztviselői munkahelyektől.

Olvasóink írták

 • 10. Celtis 2010. február 04. 11:26
  „Mintha bárki az országból a teremre ránézve kapásból tudná, hogy az Pest Megye Önkormányzata Hivatalának elnöki irodája. Ennek a Nyakónak úgy tűnik, elmentek otthonról.”
 • 9. KovácsPistike 2010. január 30. 20:52
  „Nincsen új a nap alatt. Mi lenne ebben az országban, ha mindenki becsületes lenne?

  "Ha mindenki hazudik körülöttünk, akkor az igazmondás forradalmi cselekedetnek számít."
  (George Orwell)

  A muter már nem szereti sem a szegfűt, sem az ibolyát, a kertben még a bokrokat is kivágatta a faterral. Nem győzünk takarítani a madarak után.

  Ahol 40 centis kilátót 40 millióért építenek fel, 10 db fatuskó 3,2 millióba kerül és ahol 100 milliós végkielégítést utalhatott ki magának Sz. Sz. Eleonóra, a BKV Zrt. humánpolitikai igazgatója ott nem lehetnek újabb csodák.

  Az elévült különösen nagy értékre elkövetett és hűtlen kezelés bűntettével az állam kárára törvénysértés útján gazdagodott Gyurcsány Ferenc, a sikkasztó Karakasev Anna, a 120 milliót sikkasztó terézvárosi Ispánkai László, a visszadátumozó ,,főkozmetikus" Tóth József, az előzetesben lévő Hunvald György, a vesztegető és közügyektől eltiltott Kaszab Csaba, a bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított Zuschlag János, az mszp portrétárából törölt és az Egyesült Államokban egy zátonyra futott hajóból kimenekült Nyékes Béla, az elítélt, majd felmentett Boldvai László mszp pénztárnok, a zsurki vodkagyárt felvirágoztató Baja Ferenc, a sikkasztással és hűtlen kezeléssel vádolt Herédy Dezső, a jelentős kárt okozó csalásért és magánokirat hamisításért jogerősen elítélt bonyhádi Szabó Gábor mszp-és képviselő, Tocsik Márta 800 milliós sikerdíja, stb., stb., stb. satatöbbi.”
 • 8. Tapasztalt 2010. január 30. 20:49
  „nagyszámnevü, ha az MSZP bolsevik párt lenne, akkor te sem irogathatnád most ide ezeket a baromságaidat!”
 • 7. 648452 2010. január 30. 19:41
  „Függetlenül attól, hogy van-e sapka Orbán fején, vagy nincs, Szűrös Mátyásnak is igaza lett: szerinte az MSZP nem szociáldemokrata, hanem egyszerre bolsevik jellegű és a nagytőke érdekeit szolgáló neoliberális párt.

  A mai hazudozó MSZP-éseket nem lehet Szűrössel egy lapon említeni.”
 • 6. Léni 2010. január 30. 16:50
  „Minden olyan megmozdulásért ami törvénysértő, azonnal fel kell őket jelenteni!
  Ez vonatkozzon azokra a postaládába szétszórt lapokra is, amin fényképekkel
  illusztrálják, hogy kik tették tönkre az országot! Azokra az óriásplakátokra is,
  amik személyiség sértők.Ezeknek hiába mondják, hogy fogják vissza magukat,
  röhögve tovább mocskolódnak minden következmény nélkül. Majd ha százával
  mennek a feljelentések ellenük, hátha a bíróság is elgondolkodik.
  Ezekszerint navracsics és semjén nem végezték jól az AMORTIZÁCIÓS munkájukat?
  Az állatok nem viselkednek úgy, ahogy ezek ketten a Parlamentben hozták a formájukat!”
 • 5. Nahát! 2010. január 30. 16:39
  „Ahhoz vagyunk szokva, hogy Gyurcsány-stílusú állandó kampány van:
  felháborodottan vádolni a másikat a saját magunk által elkövetett jellemtelenségekkel.
  Saját érdekében a Fidesz legalább néha kövesse a példát, mert totális etikával csak veszíteni lehet!”
 • 4. nemecsekerno_007 2010. január 30. 16:12
  „Ezt a szemfényvesztést!!! :(

  Ennyi hasbeszélô, lusta, link alakot. Ez hihetetlen.

  Kíváncsi lennék, hogy milyen százalékban járnának sikerrel a pártslepp tagja, a parlamenti és önkormányzati képviselôk ha elküldenénk ôket állásinterjúkra a versenyszférába.

  - Elözö munkahelyei?
  - Ott mit dolgozott?
  - Köszönjük, majd értesítjük.

  :)
  Léh?tô, alibizö népség vagyunk így nagy tömegben és ezeket tartjuk sikeres embereknek. :)”
 • 3. Zorro 2010. január 30. 15:19
  „"Ugyan már elnök úr! Csak nem akar igaztalan vádakkal választást nyerni?"”
 • 2. kutyakolbi 2010. január 30. 15:06
  „Sokan összetévesztik az Anarchiát (ahol mindenkinek mindenhez joga van) a Demokráciával (ahol az embereknek elsősorban kötelessége van és utána követelhet jogokat ha az a társadalom többségével nem megy szembe).
  Sajnos az elmúlt 20 év az Anarchia építgetéséről szólt az országban, mert így könnyebb a "zavarosban halászni", magyarán lopni, csalni, hazudni....
  Mikor ébredünk már fel, hogy ez így sehova sem vezet!”
 • 1. keletaru 2010. január 30. 14:58
  „Mikor lesz nálunk újra " igazság szolgáltatás" ez a rengeteg " jog " nem jön be . Ez már olyan Argentína .... Afrika előttünk van már . Röhej . Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől ösztöndíjat kaphatnak a hiányszakmában tanulók

Hétfőtől ösztöndíjprogram indul a hiányszakmákban tanuló diákoknak. Tovább olvasom