Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz nevezze meg, ki fenyegette Simor Andrást!

Az MSZP arra szólítja fel a Fideszt, nevezze meg, hogy ki fenyegetette Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét.
Sós Tamás országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón azt mondta: a politikát nem lehet megfélemlítésére, szakemberek megfenyegetésére alapozni, noha ez a szándék egyre többször tetten érhető.

Simor András hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatón felidézte, hogy néhány héttel ezelőtt egy magas rangú kormánytisztviselő megkérdezte tőle, az új monetáristanács-tagok megválasztása után lemond-e a jegybankelnökségről. Hozzátette: nemleges válasza után a kormánytisztviselő azt mondta, "akkor kemény harc lesz". Ezzel kapcsolatban Simor András kijelentette: az MNB elnökét sem fenyegetéssel, sem megfélemlítéssel nem lehet lemondásra bírni.

Az Országgyűlés hétfőn választotta meg Bártfai-Mager Andreát és Gerhardt Ferencet a MNB monetáris tanácsának tagjává hétfőn, március 21-i hatállyal hat évre. A testület további két tagjának jelöléséről később döntenek.

Olvasóink írták

 • 5. igazságkereső 2011. március 08. 20:28
  „Ha ezt Simor András fenyegetésnek minősíti, akkor fogalma nincs a fenyegetés,fenyegetettség fogalmáról."Sikolyszimfónia"helyett jobb lenne a magyar társadalom érdekében tevékenykedni,nem pedig vélt sérelem helyett a Bajnai szindrómát - azaz megmentem az országot- tűzni zászlajára,mert az országmentés helyett országrombolás történt! Ezt viszont nagyon jól tudja maga Simor András is,csak hű MSZP-s korifeusok támogatásával a háta mögött keresztbe tesz a kormánynak! Ha a Magyar Nemzeti Bank elnöke nem képes,nem akar együtt működni a mindenkori magyar kormánnyal,akkor ne legyen kerékkötője, mert az nem csak hogy nem intelligens -arcát figyelve Simor Andrásnak,intelligencia egyáltalán nem sugárzik róla, ezt psychiáterek dacos gyermekarc kifejezésnek nevezik!-hanem egyenes visszataszító,hiszen egyéni érzelmeit,érzéseit viszi ki kb.8 millió ember elé, kiknek pénzügyi életét is megnehezíti! Példa erre Simor András bankelnöki tevékenységének utóbbi évei, amikor már a makacsság keményedett meg az arcán és a lelkében!! Távozzék, ezzel tenné a legnagyobb szolgálatot a népnek és hazának egyaránt! Vajon lesz elég önkritikája ahhoz,hogy ezt megtegye, vagy továbbra is ártó szándékkal tevékenykedik a bank élén, a nemzet ellen??!!”
 • 4. Apátfalvi** 2011. március 08. 19:34
  „Tisztelt mszp!

  Maguknak NINCS JOGUK véleményt nyílvánítani, azok után, hogy tönkreverték Magyarországot.

  <moderálva>”
 • 3. dodó 2011. március 08. 16:23
  „Nevezze meg? Mo-n senki nem köteles önmagára hátrányos vallomást tenni!”
 • 2. cyt 2011. március 08. 15:15
  „... hát én itt nem látok semmilyen fenyegetést sem ...”
 • 1. történész 2011. március 08. 13:27
  „Ki ki hát egy követ..OV követe..kell a hatalom minden áron Az még jó állás lesz egy apcsiknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képeslapot vitt a miniszterelnöknek az LMP

A miniszterelnök titkárságán adta le az LMP frakcióvezető-helyettese azt a képeslapot, amit a párt a… Tovább olvasom