Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz tette lehetővé az elbocsátások megkönnyítését

Az MSZP arra emlékeztet, hogy a kormánypártok szavazták meg az elbocsátásokat megkönnyítő új munka törvénykönyvét és a béreket terhelő járulékok emelését.
Az MSZP helyesnek tartja, hogy a Fidesz a munkahelyteremtést és -megőrzést szolgáló intézkedéseket rendelt meg a kormánytól, de arra emlékeztet, hogy a kormánypártok szavazták meg az elbocsátásokat megkönnyítő új munka törvénykönyvét és a béreket terhelő járulékok emelését.

Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek arra a bejelentésére reagált pénteken sajtótájékoztatón, hogy a kormánypárt védelmet kér a kormánytól az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóknak, tehercsökkentést sürget az ötmillió forint alatti bevételű önfoglalkoztató mikrovállalkozásoknak, illetve azt kéri, a kabinet érvényesítsen területi elvet a beruházási adókedvezményeknél, a nehezebb helyzetben lévő régiókat segítve.

Az MSZP-s politikus azt mondta: maximálisan egyetértenek ezekkel a célokkal, de úgy látják, ez ellentétes a kormányzati politika eddigi irányával, így a Fidesznek arra is válaszolnia kell, hogy mostanáig miért tett mást.
Elmondta, az a kormányoldal védené most a munkavállalók érdekeit, amely a július 1-jétől hatályos új munka törvénykönyvével minden korábbinál egyszerűbbé tette az elbocsátásokat, az a Fidesz-frakció mérsékelné a munkaadók terheit, amely támogatta a bérekre rakódó járulékok emelését, és az a képviselőcsoport veszi észre, hogy a hátrányos helyzetű országrészek támogatására van szükség, amely figyelmen kívül hagyta a szocialisták Kelet-Magyarország érdekében megfogalmazott javaslatait.

Véleménye szerint ez vezetett oda, hogy a nemzetgazdaságban ma 15 ezerrel kevesebben dolgoznak, mint tavaly ilyenkor, ráadásul úgy, hogy a közfoglalkoztatottak száma eközben a négyszeresére emelkedett, a versenyszférában viszont 27 ezerrel kevesebb embernek van állása.

Burány Sándor sajnálatosnak nevezte azt is, hogy a Fidesz egy "légvárakra", túlzottan optimista becslésekre épülő költségvetés sarokszámait készül elfogadni. Kiemelte, hogy bár a kormány 1,6 százalékos növekedéssel számol 2013-ra, az idén recesszióba süllyedt a gazdaság és a jövő évi kilátások sem sokkal jobbak, a tervezett adóbevételek egy része pedig bizonytalan. Ezzel indokolta, hogy az MSZP a tavalyi évhez hasonlóan az idén is alternatív költségvetést készít.

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2012. június 22. 15:10
    „A Miniszterelnökségi hívatalban : 111 fő volt. Ma ez . 275 fő, csókos, jó barát ....
    a bérük : + 79 % nőtt !! ez évente : 3 milliárd ft !!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rogán: hamarosan feloldhatják a túlzottdeficit-eljárást

Rogán Antal szerint feloldják az uniós pénzek zárolását az európai uniós tagországok pénzügyminiszterei. Tovább olvasom