Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen

Az MSZP szerint a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen, mivel olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljes összegben megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.
Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ez az intézkedés támadás a nyugdíjas rendőrök, katonák, határőrök, tűzoltók, bányászok, buszsofőrök, megrokkant munkások és más, nagyon nehéz munkát végző több ezer ember ellen. Az MSZP tiltakozik az újabb korlátozások ellen, amelyekről az érintettekkel nem történt egyeztetés. "Követeljük, hogy a kormány azonnal hívja össze az Idősügyi Tanácsot és mutassa be a tervezett intézkedés várható hatásait" - olvasható Korózs Lajos közleményében.

Hozzátette: jogállamban még gazdaságpolitikai okból sem lehet a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat sérteni, főként úgy nem, hogy arról előzetesen semmiféle egyeztetés nem történik. Jogállamban ez nem lehetséges, de már senki nem gondolhatja, hogy Magyarországon jogállam van - közölte.

Lázár János és Balsai István pénteken terjesztette az Országgyűlés elé alkotmánymódosítási javaslatát, amely rögzítené: nyugdíjat az kaphat, aki betöltötte az általános öregségi nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor törvény rendelkezhet arról, hogy a korhatárt még el nem érők is részesülhessenek nyugdíjban. A javaslat indoklása arra utal, hogy ez például a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására vonatkozhat.

A módosítás szerint "az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető".

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Yaqy 2011. május 16. 11:13
  „- A fidesz követi az mszp-t a süllyesztőbe, ha ezt megcsinálja. A következő 2/3-ot átadja a jobbiknak. Kell ez nekik?
  - A vásárhelyi laktanyában intenzíven folyik a katonák kiképzése tömegoszlatási feledatokra. Gondolom az ország más laktanyáiban is hasonló a helyzet. Nyílván reszket az inuk a képviselőknek. Nem tudom mi ennek az értelme, hiszen a rendvédelmi dolgozókat is kiképezték karhatalmi feladatok végrehajtására és a már nyugdíjas kiképzők is ott lesznek a demonstráción, ha erre sor kerül. Nem tudom ki fog kit oszlatni, főleg hogy a kivezényelt erők érdekeit is képviselik a nyugdíjasok. Ez alól, legfeljebb Orbán testőrségére létrehozott kb.1000 fős terrorelhárítók lehetnek kivételek (bár lehet, hogy tévedek), de szerintem ők is esélytelenek lesznek a 20- 30- 40-szeres túlerővel szemben.
  - Azt sem értem, hogy Lázár 2007-ben azt nyilatkozta: amennyiben kormánzópárt lesznek, nem engedi, hogy a rendvédelmi dolgozók juttatásait, kedvezményeit, szerzett jogait bármilyen módon csorbitsák. 2011 ő az aki beadja a "csorbítási" javaslatot. A politikusi amnézia szelektív, mert csak arra emlékeznek amit a másik hazudott :)
  - Minden rasszizmust nélkülöző javaslatom: akik az életükben nem dolgoztak (némely család már generációk óta), csak kivettek a közösből, őket kellene munkához juttatni, megtanítani nekik a munkát és nem feleslegesen, hiába szórni nekik két kézzel a pénzt, a mi adónkat. Azt vizsgálják meg inkább, hogy alkalmas lenne e a munkára és ha igen, de mégsem dolgozik, akkor tőle vonni meg az ellátást.
  - Még valami, csak érdekességként: ha a fidesz átviszi a javaslatot, az 1,4 millárdot takarít meg évente, ezzel szemben 4 milliárdot írtak ki közbeszerzésen keresztül nyomtatók vásárlására. Ennyit ér az EMBER !”
 • 35. macs 2011. május 15. 11:15
  „Csak úgy eszembejutott. Ez a javaslat, ha elfogadják, nem csupán a rendvédelmi dolgozókra fog vonatkozni. Beleesnek majd a rokkantnyugdíjasok. Ezen a téren rendesen megy a számháború. 700 ezerről beszélnek, de ebből vagy 400 ezer már öregségi nyugdíjas. A maradék 300 ezer között biztos vannak csalók, de azt orvosi felülvizsgálattal ki lehet szűrni, őket tényleg ki kell tenni a rendszerből, de a többieket miért vegzálják, alázzák?
  Beleesnek azok is, akik a jelenleg is hatályos törvény szerint az előrehozott öregségi nyugdíjba mentek. Azok is, akiket pl. leépítések vagy átszervezések miatt elbocsájtottak, de cég élve a törvényadta lehetőséggel felajánlotta nekik, hogy arra a pár évre, ami a nyugdíjkorhatárig hátra van, átvállalja a nyugdíjukat.
  Szóval álljunk már meg, és gondolkozzunk.”
 • 34. deszkás 2011. május 14. 20:52
  „REKONTRA! Jól tudod. A kordonbontásnál biztos lett volna öreg zsaru aki Orbán urat figyelmeztette volna cselekménye abbahagyására. Még mielőtt valaki lehülyézne tudom mi a képviselő joga de a felszólitás akkor is elhangzott volna. Azzal is tisztába vagyok hogy Orbán úr tovább viccelődött volna. És nem lett volna ekkora balhé a TV székháznál sem de mi korosztályunk (itt is elmondom tetszik ha nem) akkor már nyugállományban voltunk szerintem mint politikailag megbizhatatlanok.De a világ átalakul és megint kell (?) az a komcsi rendőr tűzoltó vagy akármi vagy hátha mégis valaki valakivel összeugrik. És az egyik előre mondom. biztos komcsi lesz mert a leszámolás igen jól irtam leszámolásra még sok embernek fáj a foga kerül amibe kerül alapon.”
 • 33. EPERKE 2011. május 14. 20:41
  „Egyszerűen felháborító!De különösen"ez a kedves Lázár úr"!Ő miért nem mond le a jövedelme nagy részéről?És a költségtérítéséről?És a többi?Inkább azon dolgozna az a sok eszetlen barom a NAGYHÁZban,hogy minél több munkahely legyen országszerte és máris egy rakás probléma megoldódna!Mocskos disznó mind 1-1ig!”
 • 32. achilleus 2011. május 14. 19:34
  „41. 9349779 2011.05.14. 19:14
  Elolvastad mit írt Gideon? Teljesen normálisan írt, nagyjából azt, amit Te hangoztatsz. Vagy csak az első sor feléig jutottál el? Pedig abban tökéletesen igaza van. Hajrá Gideon, az emberi élet legvégső határáig!”
 • 31. rekontra 2011. május 14. 19:25
  „Azt azért remélem tudják,hogy kivel viccelődnek! Életerős 40-50 év közötti rendőrökkel, smasszerokkal és
  köztudottan béketűrő tűzoltókkal, akiknek nagy %-a felvett a nyugdíjára frank alapú kölcsönt.
  Ezek oda fognak menni a Parlamenthez a szavazás napján,bemennek tűzvédelmi ellenőrzést tartani és módszeresen egyesével agyonveregetik az egész csürhét még gomb nyomogatás előtt megelőző csapásként.”
 • 30. deszkás 2011. május 14. 18:47
  „Javasolnám Balsai úrnak hogy a komenisták idején szerzett diplomák érvénytelenek mert anyagilag nem járultak hozzá a képzésükhöz. Más.És én menjek vissza dolgozni ? Kicsi szom nem kéne?Anno mint megbizhatatlanokat basztak ki az utcára és most már mivel nem vagyunk abban a beosztásban hogy esetleg keresztbe is tehessünk igy irány a robot? De ha el is fogadom hol? Vagy ez már meghaladja az ötletgazda Balsay úr képességét.?”
 • 29. Gideon 2011. május 14. 18:45
  „a szocik is lejöhetnének már erről a nyugdíjasok apostola szerepről! ezzel együtt a javaslat minden korábbinál botrányosabb, és ha tovább heccelik ilyenekkel a fegyveres szerveket, az könnyen lázadáshoz vezethet, ami aligha érdeke bárkinek is, még a fideszt is ideértve”
 • 28. Carlo 2011. május 14. 18:32
  „Gulág, " málénykij robot"

  oszt aki túléli , az szavazhat újra, egypárt lesz megint, a fityesz”
 • 27. Carlo 2011. május 14. 18:28
  „kényszermunka, az lesz aki nem akar nyugdíjáról lemondani, aki lemond azt is kényszermunkára fogják , csak most úgy hívják, közhasznú munka
  de sokan bele fognak halni, ez a cél, minél több nyugdíjat ne kelljen kifizetni”
 • 26. achilleus 2011. május 14. 17:24
  „A tudósítás meglehetősen zavaros, elolvastam az adott linken, mint ahogyan az egyenlítő.blog is. (Most kapott a Táncsics alapítványtól /ha jól emlékszem/ 6 millát. Az eredeti cikkben lényegesen fontosabb dolgokról van szó, ez pedig vagy bejön, vagy nem.”
 • 25. Mathiasking 2011. május 14. 17:10
  „Egy a probléma: A FIDESZ most veszti el a szavazó bázisának 2/3-át! Hajrá!”
 • 24. achilleus 2011. május 14. 17:00
  „23. 9349779 2011.05.14. 15:07

  Nem akarlak elkeseríteni, de még ötleteket sem adni a kormánynak, de miért ne lehetne elismerni ÚGY a korábban szerzett "nyugdíj"-jogosultságát egy 45-50 éves hatályos törvények szerint nyugdíjjogosultságot szerzett embernek, hogy a jogosultság az öregkori életkor betöltésének évében (méltányosságból egyes pályák esetében mínusz 5 év) lép hatályba? Pedig van olyan érzésem, hogy errefelé tendálnak a dolgok. (Hogy miből él meg a jogosultság megszerzése és a kifizetések kezdete közötti időben?? Na ez az, amin lehet még agyalni. Mégegyszer, nem biztos, hogy bármilyen megoldással egyetértek, csak a lehetőséget vázoltam fel.”
 • 23. macs 2011. május 14. 16:17
  „26. qrumpli 2011.05.14. 16:10
  "Márpedig tővénybe kéne iktatni ,hogy 65 év felett kötelező az eutanázia!"
  Kérlek, ne adj ötleteket!”
 • 22. qrumpli 2011. május 14. 16:10
  „Márpedig tővénybe kéne iktatni ,hogy 65 év felett kötelező az eutanázia!
  Namármost akkor pont -2 éves lennék.
  Éljen a Király és a helyetesei!
  Hajrá Fidesz hajrá Magyarország!”
 • 21. igazságkereső 2011. május 14. 15:44
  „Kóka János cégének juttatott milliárdos támogatás, 2004-2010 között eltüntetett milliárdok visszaszerzése helyett úgy tűnik könnyebb a kormánynak a nyugdíjas témákat "megbirizgálni" még akkor is, ha ez alkotmányos alapjogokat sért!Az alkotmány megváltoztatására irányuló kísérlet - a FIDESZ valószínű,hogy erőből át is viszi!! - kicsit kezd hasonlítani Chile és Venezuela 35 évvel ezelőtti helyzetéhez! Persze ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy egy olyan országban, ahol 4-5 millió ember impotens módon szemléli a körülötte zajló eseményeket, ott nincs mit tenni!!”
 • 20. achilleus 2011. május 14. 14:39
  „21. 9349779 2011.05.14. 13:36
  Macsnak már erre is válaszoltam:
  16. achilleus 2011.05.14. 12:10
  "Na például ezzel magam sem értenék egyet."

  --- Most te meg azt várnád el tőlem, hogy "megmagyarázzam" azt, amivel nem értek (vélhetően) egyet???
  Nem feltételezem, hogy magadból indulsz ki, inkább a figyelmetlenségednek tulajdonítom ezt a kérdést.”
 • 19. Léni 2011. május 14. 13:28
  „Minden városban külön-külön , a fővárosban együtt ordítva /a fideszhez hasonló módon!/
  menni kell tüntetni!
  Most a megélhetésüket nyirbálják meg, később a szavazati jogot veszik el, mert tudja ez a
  pofátlan banda, hogy ezután erre a rétegre szavazatügyben nem számíthat!
  Addig kell lépni amíg lehet, mert ez a lehetőség is egyre csökken!
  Ki az utcára! ORBÁN ÉS BANDÁJA TAKARODJ!!!!”
 • 18. achilleus 2011. május 14. 13:14
  „18. 9349779 2011.05.14. 13:06
  A 15-ben már próbáltam értelmezni. Azt légyszives elolvasni. De ha az én értelmezésem nem tetszikű, válaszd a Kórózsét. Annyi a különbség Kórózs én közöttem, hogy én nem vagyok sem tagja, sem szakügyi előadója a Fidesznek, Kórózs viszont valami ilyesmi. Nyilván az ő értelmezése az, amely nélkülözi a pártszempontokat. Mindenesetre az övét minden balos kritika és fenntartás nélkül elfogadta, felült rá, és most azon lovagol az agyvérzésig.”
 • 17. Írástudatlan 2011. május 14. 12:36
  „Az elnyomó milliárdos FIDESZ diktátorok már vérszemet is kaptak! Nem látnak érdemleges ellenállást sem csak hőzöngő de cselekvésre képtelen illetve gyáva csőcseléket.Ezek már mindent megengednek maguknak.Visszamenőleg hoznak tőrvényeket.Igyekeznek halálra ítélni a beteg rokkant embereket illetve a munkanélkülieket.Pedig a választások előtt az ellenkezőkről győzködtek.Most hogy befűzték eszt az ügyefogyott népet már úgy vélik és talán jogosan hogy ezekre felhatalmaszták a reájuk szavazók.A Magyar tényleg csak hőzöngő csőcselék!!!!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a május 13-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom