Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: a ˝Fidesz Zrt.˝ hagyjon fel a magyar nép kifosztásával!

Politikai és gazdasági "üzletágakat" működtető vállalathoz hasonlította a Fideszt az ellenzéki MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján, pártja nevében felszólítva a "Fidesz Zrt."-t, hogy hagyjon fel a magyar nép kifosztásával.

Török Zsolt a Cégbíróság épülete előtt tartott tájékoztatóján azt mondta: a "Fidesz Zrt". egy olyan vállalat, amelynek két fő üzletága van, a politikai üzletágat Orbán Viktor vezeti, a másik, a gazdasági üzletág megbízásából, amelyet pedig "Simicska Lajos és az ő jobbkeze vagy helyettese, Nyerges Zsolt" vezet.

A szocialista politikus azt mondta, "az alaptőke ismeretlen", a "feltőkésítés során a tiszti kaszinót vették igénybe az urak", a várható hozam pedig a "magyar adófizető polgárok szinte összes pénze".

Török Zsolt azt mondta, a "vállalat" 1988 márciusában egy kollégiumi szoba társaságából jött létre, majd 1992-93-94 környékén "egy tiszti kaszinó elsíbolásával, lenyúlásával sikerült az alaptőkét megteremteni a zrt. későbbi működéséhez". A benne működő "reklám-, PR-üzletágon belül", "Várhegyi Attila, Kuna Tibor, Pusztai Zsuzsa, Töröcskei István, Patonai Péter nevét lehet olvasni" - folytatta az MSZP szóvivője, hozzátéve: ők "különböző Fideszhez közeli vagy fideszes cégek vezetői, esetleg a Fidesz alkalmazottai vagy a Fidesz-frakció alkalmazottai voltak korábban", de "ma már olyan cégeket vezetnek, amelyek jelentős állami-kormányzati megrendeléseket kapnak", így "több száz millió forint" kerül az adófizetők pénzéből hozzájuk.

Szerinte a "földmutyi részleget" "Fazekas Sándor, Busi Lajos és Budai Gyula, mint samesz neve fémjelzi".

Úgy fogalmazott, "hűbéresek" is szép számmal állnak a "Fidesz Zrt." mögött és mellett, például "Mészáros Lőrinc, aki Felcsút környékén jutott 10 négyzetkilométer állami földhöz".

Azt is mondta, a fejlesztési források lenyúlására is "melléküzemágat" hoztak létre a "zrt."-n belül, itt dolgozik Németh Lászlóné "álminiszterasszony", "Nyerges Attila, mint főőr, Nyerges Zsolt testvére" és "Petykó Zoltán korábbi üzlettárs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője". A "közpénzlenyúlási melléküzemágban" - mondta - "természetesen ismét feltűnik a Simicska Zrt. és a Nyerges Kft. minden módon, legyen az PR, reklám, föld, állami megrendelés, útépítés vagy vasútépítés".

Olvasóink írták

 • 4. Mozimasiniszta 2012. április 20. 21:36
  „1.-2.-3. adjuk el inkább az országot ? vagy zálogba csapjuk ? a vörös csürhe mind a kettőt jól csinálta !”
 • 3. papika56 2012. április 20. 16:09
  „T. 1.
  MIRŐL BESZÉLSZ ????? már 2 sincs hátra ! Ha összefogna a magyar --már 2 hete se lenne az orbán bandának !!
  Telefon-internet ADÓ !!!!
  MINDEN napra jut egy adó !
  Amit fennt írnak --minden szó igaz ! mszp meg a többi ellenzék --sajnos gyenge mint a hajnali lepkesóhaj !!!!!!”
 • 2. Krampampuli 2012. április 20. 15:00
  „4 ?”
 • 1. balihoho 2012. április 20. 14:52
  „MSZP-t is megszégyenítő mértékű, nemzeti mutyi! Pedig még négy évük hátra van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejbe lőtte magát egy rendőr a váci kapitányságon

A rendőr tiszthelyettes szolgálatban, a kapitányság épületében fordította önmaga ellen fegyverét, és azonnal meghalt. Tovább olvasom