Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: a fogyasztók jól jártak volna a húsáfacsökkentéssel

A Fidesz-frakció nem javasolta a kormánynak a húsáfa csökkentését, mondván, nem biztosított, hogy a fogyasztókhoz is eljut a hatása.
Az MSZP szerint csökkennének a fogyasztói árak a húsáfa mérséklése esetén.

Erről Gőgös Zoltán, a szocialisták mezőgazdasági szakpolitikusa beszélt hétfőn sajtótájékoztatón.

Azt mondta: a parlament szakbizottságában az derült ki, hogy a Fidesz-frakció nem javasolta a kormánynak a húsáfa csökkentését, mondván, nem biztosított, hogy a fogyasztókhoz is eljut a hatása.

Az MSZP-s politikus szerint azonban a termelők nem tudnák "lenyelni" az áfacsökkentést, csak a kereskedők, ám biztosra vehető, hogy lenne legalább egy olyan áruházlánc, amely az áfacsökkentés mértékével csökkentené árait, és ezzel a többieket is erre kényszerítené. Véleménye szerint azonban ugyanilyen fontos lenne az áfacsökkentés a feketegazdaság visszaszorítása érdekében.

Gőgös Zoltán beszélt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjének és három bűntársának letartóztatásáról is. Kijelentette: nem mondott igazat a szakminisztérium, amikor azt sugallta, hogy már februárban a hatóságokhoz fordult az európai uniós területalapú támogatások jogosulatlan igénylése miatt.

Ezzel szemben - folytatta - megkeresésére a legfőbb ügyész arról tájékoztatta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal csak október 8-án tett feljelentést az ügyben, akkor, amikor az MSZP kiküldte meghívóját arra a másnapi sajtótájékoztatóra, amelyen a "maffiaszerű" visszaéléseket a nyilvánosság elé tárta.

Gőgös Zoltán szerint ha a minisztérium valóban tudott a jogtalan igénylésekről, akkor több ezer teremlő támogatását sodorta veszélybe azzal, hogy nem tett időben feljelentést, mivel ők most a vizsgálat lezárultáig nem kapják meg a nekik járó támogatáselőleget.

Olvasóink írták

 • 3. florian72 2013. október 28. 18:04
  „"A Fidesz-frakció nem javasolta a kormánynak a húsáfa csökkentését, mondván, nem biztosított, hogy a fogyasztókhoz is eljut a hatása."Ez csak egy hivatkozás ne keljen megtenni .
  Ilyen arányú versenyben amit mai kereskedelemben jellemez , nem hiszem hogy bármelyik boltos meg merné tenni hogy nem adná tovább a csökkenést.
  PL: 100 x 1.27 % áfa = 127 ft + árrés
  Vagy 100 x 1.05% áfa = 105 ft +árrés Ugye azért nem mindegy a kezdés ?”
 • 2. Qllancs 2013. október 28. 17:19
  „Nem csak a húsét..MINDEN élelmiszerét levinni pl. 5 % ra ! De a kurmány nem a kisemberek érdekeit nézi !”
 • 1. Qllancs 2013. október 28. 17:09
  „a fidesz nem támogatja az áfa csökkentést ! Pedig az élelmiszerek áfája --a világon itt a legnagyobb ! a 27 % SEHOL NINCS ilyen !!!
  Csak KAMU, amikor a fidesz ..hazudozik, hogy a lakosság, a kis emberek mellé áll !
  NEM T A 2 X 10 % rezsicsökkentés is KAMU !
  Nagy fogyasztók..nagy csökkentés! Míg a kisemberek ..párszáz ft ha spórólnak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajai videó miatt szigorítaná a Btk.-t a Fidesz

A "bizonyítékhamisítási botrány" mélyen aláásta a demokratikus intézmények működésének normális… Tovább olvasom