Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

MSZP: a kétharmados többség megszerzése is lehetséges lehet

Az MSZP szerint a párt megkerülhetetlen a Fidesz-kormány leváltásában, sőt "okos politizálással", nyitottsággal az emberek gondjaira, valamint jó szövetségesi politikával a kétharmados alkotmányozó többség megszerzését is lehetségesnek gondolják.
Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke az általa vezetett testület szombati zárt ülését követő sajtótájékoztatóján beszélt erről. Mint mondta, Lakner Zoltán politológus helyzetértékelését követően egyetértettek abban, hogy a szocialista pártnak - a korábbi választási vereségek utáni helyzetekkel szemben - most meg kell dolgoznia azért, hogy ismét váltópárt lehessen.

Kiemelte: el kell érniük, hogy a választók ismét kíváncsiak legyenek álláspontjukra, ehhez pedig világos választási lehetőségeket kell kínálniuk. A választmányi tagok egységesen úgy foglaltak állást, hogy baloldali fordulatra van szükség a nyugdíjrendszer, az oktatás és az egészségügy területén is - mondta.

Korábban

Az MSZP szerint a fővárosban "fűnyíróelv" alapján hajtanak végre megszorításokat, és ennek következtében iskolabezárásokra, továbbá a Budapesten dolgozó pedagógusok több mint húsz százalékának elbocsátására is sor kerülhet.

Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt elnökségi tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: elismerik, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek súlyos forráshiánnyal kell szembenéznie, de azt elfogadhatatlannak tartják, hogy az oktatás ügyét nem kezelik kiemelt fontosságúként a kiadáscsökkentés során. Tarlós István és a Fidesz politikája miatt így jelentősen csökkenhet a fővárosi oktatás színvonala, Budapest pedig elveszítheti tudáscentrum-jellegét - tette hozzá.

MSZP: elbocsáthatják a fővárosi pedagógusok több mint húsz százalékát. Fotó: MTI/ (galéria)

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy a kormányoldal még mindig nem tudja megmondani, milyen formában történik majd meg az eddig fővárosi kezelésben lévő oktatási intézmények állami felügyelet alá vétele. Kunhalmi Ágnes megjegyezte továbbá, hogy országos szinten is elfogadhatatlan oktatáspolitikai döntések születtek a kormányváltás óta. Példaként említette erre a felsőoktatás elérhetőségének nehezítését, valamint azt, hogy a megyei kormányhivatalok az érettségit szervező középiskolák igazgatóitól bekérték a pedagógusok személyes e-mail címeit. Mint mondta, az utóbbi "elfogadhatatlan és abszurd" eset is indokolná az adatvédelmi ombudsman intézményének visszaállítását.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. babar 2012. január 30. 17:33
  „29. DobóI 2012.01.29. 06:02
  Miért gondolod, hogy a szocik kapnának IMF kölcsönt??”
 • 35. theseus 2012. január 29. 09:38
  „Erre mondják: Álmodik a nyomor.
  Persze a baloldali politikusok nem nagyon nyomorognak, inkább csak a nép...”
 • 34. v.imre 2012. január 29. 09:09
  „"25. újratöltve 2012.01.28. 23:16
  23. v.imre 2012.01.28. 22:34... Sajnos nem válaszoltál az operaház , Lomniczi, hazudós és egyéb konkrét kérdéseimre!"
  Operaház. Nos, hogy ott, az utcán miért tüntetett az MSZP és vele szemben más nézőpontból a Jobbik és hogy mi történt ott közöttük kérdéses, mennyire volt komoly az egymásnak oda mondogatás anélkül, hogy ölre mentek volna. De azt tudom, hogy az MSZP, élén Ujhelyi Istvánnal miért tüntetett. Ezért: (jó lenne, ha nem moderálnák ki)
  ezt az anyagomat az írott Délmagyarba küldtem meg megjelentetésre egy hozzászólásra válaszolva egy hete, de még nem jelent meg.
  A Délmagyarország napilap január 23-i számában megjelent Tizenhárom millió című olvasói levélben foglalt, a forint árfolyama változása hatását egyoldalúan láttató, politikai célzatú tévedésre hívom fel a figyelmet. Hogy Ujhelyi István elégette a belépőjét, rendben, az ő dolga, hogy nem tekinti magáénak az Alaptörvényt. Hogy az MSZP azzal kampányol, hogy ma Magyarországnak nincs Alkotmánya (mert hogy ők nem vettek részt annak parlamenti vitájában) ez a Magyar Szocialista Párt dolga. Hogy Ujhelyi István és az MSZP azzal kampányol, hogy a forint árfolyam változása miatt 1.000 milliárd forint a magyar állam vesztesége, az viszont már mindannyiunk ügye, közügy, államügy. De ezzel kapcsolatban a propaganda elfelejt szólni az érem másik oldaláról, hogy a külföldi kézben lévő magyarországi szolgáltatásokért befizetett forintjainkat a Magyar Nemzeti Bankban devizára beváltó tulajdonosok viszont éppen ezen árfolyam változás miatt kevesebb eurót, amerikai dollárt, japán jent kaphatnak. Mert külföldieknek fizetjük az áramszámlát, a vízszámlát, a gázszámlát, a mobilszolgáltatások számláit és így tovább. Tessék csak elolvasni a sárga csekkeken feltüntetett számlatulajdonosok neveit. Tekintettel arra, hogy a szocializmusban volt társadalmi tulajdonunk 80%-a ma már külföldiek kezében van, elegendő csak gondolati mérleget csinálni ahhoz, hogy valamelyest is a reális képet lássuk." Eddig a levelem. Komolyan azt gondolja az MSZP, hogy a társadalom többsége majd mellé áll magáévá téve azt, hogy a volt orosz mintára ránkkényszerített 49-es alkotmány ma is érvényes, az új Alaptörvényünk az érvénytelen, semmis, hogy majd ők csinálnak egy új érvényes alkotmányt? Minek tekintik a társadalmat? Játékszernek? Birkanyájnak, akik arra terelhetőek, amelyre a szocialista párt akarja?
  Lomnici kitakarás ügye. Úgy tudom egy felelős embert ezért kirúgtak, egy másikat alacsonyabb beosztásba helyeztek, mit akar még Navarró Balázs? Hány embert akar kirúgatni a cégtől, ahova ezen intézkedések után sem volt hajlandó visszamenni a helyére, hanem tovább éhségsztrájkolt az épület előtt. Kapott két levelet is munkaadójától, hogy vegye fel a munkát, de nem tette. Van egy határ, amikor a cég oda jut, hogy nehogy már a farka csóválja a kutyát.”
 • 33. maci53 2012. január 29. 08:57
  „Érdekesek ezek a posztkommunisták,az ő 2/3-uk jogos,Orbáné diktatúra.!!!!
  Isten óvjon meg tőlük,Magyarországot,megint elkezdődne a tolvajlás,azt a maradékot is hazavinnék,a baj elől külföldre szöknének.Ez a párt az ahol minden *zart egymásra kekennek.Mégtöbb karvalytőke,bank garázdálkodhatna.”
 • 32. lukrecia 2012. január 29. 08:25
  „Irgalmazzon az élet bennünket ezektől a káros egyénektől. Még a kiválasztási rendszerük is olyan, hogy tisztességesen gondolkodó ember be sem fér közéjük. Kivetik magukból a rendes embert. Aki pártfogolja őket, annak az embernek először önmagát kellene értékelnie.”
 • 31. bubuk 2012. január 29. 08:00
  „Minden lehet, de a magyarok Istene óvja meg ettől az országot!”
 • 30. Stevvve 2012. január 29. 07:39
  „Merjetek nagyot álmodni: a Csillag börtön 2/3-a legyen tele veletek. Dá szvidányijá!”
 • 29. DobóI 2012. január 29. 06:02
  „6. babar 2012.01.28. 16:40

  Csak röviden leírom, hogy mi történne ha 2/3-uk lenne:
  1) Korlát nélkül vennék fel IMF hiteleket, szolgalelkűen kiszolgálva a karvaly tőkét, végleg lenyomorítanák a köznépet !
  2) Korlát nélkül szórnák a pénzt a saját luxusukra és klientúrára!
  3) Kialakítanák, a totális banánköztársaságot, ahol a törvény csak őket védené!
  4) Kiárusítanák a megmaradt magyar vagyont: a földet és vizet!
  És végén amikor már elszabadul a totál pokol, éhség lázadások, akkor meglépnének innen az összelopott vagyonnal.
  Szóval a ezt a az alternatív szoci jövő víziót, legjobban a sikoly képpel lehetne csak lefesteni!”
 • 28. tcs 2012. január 29. 02:54
  „Szanalmas, h azt hiszik nekik meg van helyuk a politikaban(egyaltalan ebben az orszagban).”
 • 27. magyarock1 2012. január 28. 23:49
  „Hát ez vicces, a szocik....”
 • 26. studyfy 2012. január 28. 23:45
  „Ki beszélt itt most Kádár rendszerről? Ez az amikor nincs válasz, előhozzuk a mumust. Valóban megválasztották, de nem azért, hogy "ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit csinálok". Magyarul, amit mondok az hazugság. Hasonlót mint ha halottam volna egy másik politikus szájából.”
 • 25. újratöltve 2012. január 28. 23:16
  „23. v.imre 2012.01.28. 22:34... Sajnos nem válaszoltál az operaház , Lomniczi, hazudós és egyéb konkrét kérdéseimre! A Snitt Pali ügyben meg azt tudjuk, hogy sorra visszautasították a felkérést, most valami titkos bizottság hosszú ideig vizsgálja, pedig 1 nap alatt eldönthető lenne! Ez a baj, mindenhol megy a kettős mérce, kettős beszéd, és a sumákolás! Hidd el, hogy sajnos hülyének néznek, nem csak engem, hanem téged is! Jó éjt!”
 • 24. v.imre 2012. január 28. 22:39
  „18. studyfy 2012.01.28. 19:55
  "...Ne legyél ennyire naiv és elfogult egy hasonló hatalomra törő rendszer mellett. ..." A Kádár rendszert az orosz fegyverek juttatták és tartották hatalomban, míg Orbán Viktor a magyar választók akaratából jutott kormányzati hatalomba. A 2014-es választásokon ismételten a magyar polgárok döntenek arról, hogy ki alakítson kormányt.”
 • 23. v.imre 2012. január 28. 22:34
  „19. újratöltve 2012.01.28. 20:58

  Nem aludtam be, csak közben más dolgom is akadt, nem ülök állandóan a gép mellett. Oké: Helyesen:Reichstag. Hidd el, senki nem néz hülyének. Akiknek írtál ne várd, hogy azokban a témákban információt kaphatsz: "Hajdú föhadnagy, TEK dandártábornok, Kubatov lista" Ezek a témák nem tartoznak bárki állampolgár orrára. Hacsak nem vagy a megyei rendőr főkapitány. Sokszor én sem értem, miért szelektál a moderátor, elhiheted. Erről meg jobb, ha beszélünk: "Tessék, itt van Schmitt Pál kisdoktori disszertációja ügye...." Erről jobb ha nem is beszélünk!A demokrácia szabályai szerint azonnal cáfolnia és perelnie kellett volna! Sajnos ő is csak sumákol..." Látod bizalmatlan vagy akkor is, ha öt hozzáértő professzor saját presztizsét, jövőbeli sorsát kockára téve vállalta a dolgozat vizsgálatát. Ne gondold, hogy azért teszik, hogy minden áron felmentsék.”
 • 22. booo 2012. január 28. 22:02
  „Ezek ezt álmodták?”
 • 21. újratöltve 2012. január 28. 21:47
  „Merünk nagyot álmodni!”
 • 20. TrombiFrédi 2012. január 28. 21:36
  „Viccesek ezek a cucik is, bár inkább tragikomikusak, semmi önkritika, csak a realitásokat nélkülöző álmodozás!!!”
 • 19. újratöltve 2012. január 28. 20:58
  „Imre vagy bealudt, vagy kifogyott a szókincse!(esetleg az érvei?)”
 • 18. studyfy 2012. január 28. 19:55
  „v.imre,
  A magyarázkodásodat elolvastam, de enged meg nekem, hogy a véleményem ne változzon. Túl sok történelmi időt megéltél, így nagyobb lehetne az önkontrollod. Ne legyél ennyire naiv és elfogult egy hasonló hatalomra törő rendszer mellett. Élet korunk kb. hasonló. Megismertem Rákosi, a korai Kádár és a konszolidált Kádár érát is. Mszmp tag nem voltam, de tapasztaltam jót is, rosszat is. Egyetlen dolgot nem szerettem és most sem szeretek: ha hülyének néznek. Legyen az politikus vagy elfogult pártkatona. Csak két apró példa: 1.)Pannon puma(Kóka), 2.) nincs megszorítás(Matolcsy) vagyis: 19=20-1 Sose essünk át a ló túloldalára, lehet, hogy azonnal nem kifizetendő, de hosszú távon nyugodtabb napokat ígér.”
 • 17. zero 2012. január 28. 19:29
  „2/3 még a végén vicclapot indítanak ilyen humorral .”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kósa Lajos: az önkormányzatok átvennék a bérlakásokat a Nemzeti Eszközkezelőtől

Az önkormányzatok átvennék a Nemzeti Eszközkezelőtől a bérlakásokat; erről is egyeztettek a Megyei… Tovább olvasom