Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: a kormány csak látszólag akar tárgyalni a valutaalappal

Apárt szerint a kormány a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó valódi tárgyalásokra még nincsen kész.
Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, akkor lenne a kormány jó tárgyalási pozícióban, ha helyreállítaná a kormány hitelességét, illetve lépéseket tenne a pénzügyi és bankszektor stabilizálására.

Hozzátette ugyanakkor, hogy az MSZP nem fog "krokodilkönnyeket hullatni semmilyen banki jajveszékelés kapcsán".

A szocialista politikus közlése szerint a 2010-ben meghirdetett, elsősorban a középosztályt kedvezményező gazdaságpolitika oda torkollott, hogy a pénzügyi rendszerben lévő zavarok miatt leállt a hitelezés, nem tud megindulni a gazdasági növekedés, és új munkahelyek sem létesülnek.

Szanyi Tibor megfogalmazása szerint a fideszes politika "fedezete" a magánnyugdíjpénztári vagyon volt, de ezt a háromezer milliárdot "egy az egyben eltőzsdézték", külföldről pedig nem tud forrásokhoz jutni a kormány.

Az MSZP ebben a helyzetben követeli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondjon le, és hozzáértő emberek vegyék át a kormányzást - mondta az ellenzéki politikus.

Olvasóink írták

  • 2. florian70 2011. november 19. 19:25
    „1. igazságkereső 2011.11.19. 16:07

    Mond te hol élsz most ?Szeretnék én 2010 áprilisa előtti benzin ,törlesztést , élelmiszer árakat fizetni, a mostanihoz képest.”
  • 1. igazságkereső 2011. november 19. 16:07
    „De ugye nem olyanokra gondolt Szanyi Tibor, mint akik 2010 áprilisa előtt voltak kormányon, mert azok "munkájába" rokkant bele országunk,váltak fizetésképtelenné magyar polgárok,miközben a magyarországi bankok jelentős tiszta nyereségre tettek szert, csak "sikolyszimfóniájuk" szólt veszteségről! A tiszta nyereség csökkenése még nem egyenlő a veszteséggel és a "pénzhegy" csúcsán ülő bankároknak nem kellene teljesen baleknak tekinteni mindenkit ebben az országban!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

WSF: Új korszak a globális tudományban

Új korszak a globális tudományban címmel fogadták el a Tudomány Világfórumának (WSF) résztvevői a… Tovább olvasom