Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

MSZP: a kormány egy éve adós a devizahitelesek megsegítésével

Az MSZP ismét felszólítja a kormányt, hogy végre hozza meg a devizahitelesek megsegítéséhez szükséges döntéseket - jelentette ki az ellenzéki párt szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.
Török Zsolt kiemelte: a svájci frank árfolyamának komoly emelkedése miatt jelenleg egymillió magyar család terhei növekedtek drasztikusan. Az MSZP számítása szerint az elmúlt egy évben egy átlagos budapesti lakás törlesztő részlete körülbelül 20 ezer forinttal növekedett meg, ami egy év alatt családonként 240 ezer forint extra kiadást jelent.

A szóvivő hozzátette: emellett az önkormányzatok adósságállománya is 90 milliárd forinttal nőtt a devizában felvett hitelek miatt, az államháztartás devizahitel-állománya pedig az Állami Követeléskezelő Központ adatai szerint egy év alatt 300 milliárd forinttal nőtt az árfolyam ingadozás és az új kötvények kibocsátása miatt.

Török Zsolt hangsúlyozta: az MSZP-nek konkrét javaslatai vannak a probléma megoldására: a Nemzeti Eszközkezelő, az Állami Bérlakás Alap felállítása, a bankok által létrehozandó Ingatlanalap megalapítása, a svájci frank árfolyamának rögzítése és a magáncsőd intézményének bevezetése.

Az MSZP szóvivője leszögezte: a kormány egy éve adós ezeknek az intézkedéseknek a meghozatalával.

Olvasóink írták

 • 9. 2kedő 2011. május 27. 16:16
  „Amit a szoclibek 8 év alatt elqrtak,most azt követelik,hogy a mostani kormány 1, azaz egy év alatt tegye rendbe!!??!!Nonszensz, és ekkora és ilyen vastag bőr van a maszop vörös képén!Börtönbe velük! Most is csak hazudoznak,áskálódnak,rémhíreket gyártanak, mint régen a "földalatti mozgalom"ban! Csak most már nyíltan!!”
 • 8. bánki 2011. május 26. 19:27
  „A SZEVIÉP meg nekem !

  Nagy dolog ! XVI Lajos szerint az állam én vagyok, mármint a XXI-ik században az ADÓFIZETŐ !

  Csak az ön hibájukon kívüliket kell és szabad segíteni a mi pénzünkből !”
 • 7. papsajt 2011. május 26. 12:59
  „Már gondolom , kik költöznek az elkobzott házakba:

  http://www.origo.hu/itthon/20110525-alanyi-jogon-adna-lakast-a-munkaba-allo-romaknak-a-kormany.html”
 • 6. babar 2011. május 26. 12:16
  „Nagy arc ez a csávó! Elkurták, de megmondják a tutkót!
  Ez olyan, mint amikor gyurcsány akarta rendberakni az unió gazdaságát. HEHEHE!!!”
 • 5. igazságkereső 2011. május 26. 11:50
  „Török Zsolt már megint hülyeséget beszélt, amit a Délmagyarország napilap le is közölt!Szeretném tudatni Török Zsolt MSZP-s szóvivővel, hogy a magyarországi "devizahitelesek" hitelei nem is látták az alpesi valutát, azok jó magyar forinthitelek voltak még 2008-ban is, csak a Török Zsolt féle társaság támogatásával a bankok elnevezték azt "svájci frank alapú" hitelnek, hogy a 2008 tavaszán és nyarán lakásépítésre, vásárlásra, autóvásárlásra - már az nélkülözhetetlen a munkavállaláshoz, már akinek van lehetősége munkát vállalni-felvett hitelt a dupláján törlessze vissza az ügyfél havonta,már ha tudja, mert a megduplázott havi törlesztőrészletek nagyon sok családnál fizethetetlenné váltak! Lehet a "devizahiteleseket" lehülyézni, de teszik ezt azok, akik magas szellemi színvonaluknál fogva nem is értik a banki tisztességtelenség fogalmát,valamint a törökzsoltfélék megnyilatkozásainak tarthatatlanságát.Itt kell megjegyezni azt is, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzás időszaka alatt kb. 13000 milliárd forint tűnt el az országból,és nyilvánvalóan ennek egy részét is a "devizahitelesekkel" akarják a bankok visszafizettetni és nagy valószínűséggel a #4. queenmargareth hozzászóló ostoba felfogásának megfelelően meg is fogják vezetni a társadalmat a ma délutáni miniszteri és bankszövetségi bejelentéssel! Bizony jót tenne ennek az országnak, ha az ilyen #4.-es hozzászóló szellemi színvonalán levő emberkék "nem fényeznék magukat" olyan szinten, amilyenen már egy ötödik osztályos diák sem járatná le magát! Az pedig,hogy a magyarországi "devizahitelesek" hitelei nem is látták az alpesi valutát, egy neves közgazdászunk írta meg a Magyar Hírlap 2010. november 26.-i (Péntek) számában,"Mohó bankok diszkrét bája" címmel.Ajánlom a "devizahitelesek" figyelmébe ezt a cikket!!”
 • 4. queenmargareth 2011. május 26. 08:12
  „a hülye devizahitelesek miatt is mi szívunk.”
 • 3. LukSzusz 2011. május 26. 07:48
  „Pont ez a Bankbarát Maszp dumál,ők engedték meg hogy az uzsorabankok ezt tegyék,biztos megfizették az illetékes elvtársakat az ügy érdekében.”
 • 2. Vörcsi 2011. május 26. 05:46
  „Abban az MSZP-nek is nagy felelőssége van abban, (éppen akkora, mint azoknak, akik gondolkodás nélkül vették fel ezeket a hiteleket!) hogy a "devizahitelesek" tábora ilyen nagy! Jó lenne most, ha az MSZP először is hangosan, és mindenki előtt bevallaná, "Igen, ezt is elkúrtuk! Az én szüleim mindig megkövetelték tőlem ha valamit elrontottam, hogy saját verejtékemmel hozzam rendbe azt. Az MSZP-nek is most valami ilyesmit kellene tennie, ha más lehetősége jelenleg nincs, akkor legalább az "agyát" használja, álljon elő épkézlább javaslatával!”
 • 1. tótkomlósi 2011. május 25. 23:38
  „Dolgoznak rajta!
  3 év múlva meg akkorát szívnak vele, mint még soha!
  Fizethetik a kamatait a ma még nem ismert árfolyam külömbségnek!
  Ez aztán a nagy segítség!

  Gratulálok hozzá......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogtak egy többszörösen körözött bűnözőt

Elfogtak szerdán a fővárosban egy csalással és lopással gyanúsított férfit, aki ellen kilenc… Tovább olvasom